Velkommen til IL Tempo

 

TIRSDAG 5. APRIL 2011

Revansjesugen midtbaneinnvandrer:
Bruno Coelho lover scoring i 2011

(Skjult adresse) Til tross for at han verken har pass, oppholdstillatels, betaler skatt eller har gyldig fødselsattest, spiller Bruno Coelho 30. april sin 70. seriekamp for IL Tempo. Det er faktisk bare 7 spillere som har spilt flere.

Foran 2011-sesongen lover Coelho at den skal bli hans beste så langt.

- Jeg kommer til å styre midtbanen som det var en orchestra! skryter Coelho.

Travelt opptatt med svarte regninger og bleieskift har ikke Coelho tid til å trefffe IL Tempo.no sin reporter ansikt til ansikt. Intervjuet foretas derfor via Facebook Chat.

Dette til tross for et suspendert IL Tempo-forbud mot bruk av sosiale nettmedier. Et tiltakt for å profesjonalisere 24 timers-utøveren i IL Tempo.

Selv om 28-åringen har for vane å dra på seg unødvendige gule kort, avviser Coelho at han er en opprører-type. Han føler seg rett og slett misforstått.

- Jeg er egentlig en snill gutt. Mange av kortene var ufortjent. Kan det være på grunn av hudfargen? spør Coelho og lar spørsmålet sveve et øyeblikk i luften.

For så å avvise at det er rasisme-kortet han kaster.

- Nei, jeg snakker ikke om rasisme, men om hudfarge, forklarer den askegrå portugiseren. Og nekter å redegjøre ytterligere for hva han mener.

I det som ble hans siste seriekamp i 2010-sesongen ble Coelho utvist mot Fosen. IL Tempo tapte 6-1, men til tross for et røft rykte, var det faktisk første gangen Coelho så rødt i IL Tempo-trøya.

Coelho måtte derfor se sesongavslutningen fra tribunen. Nå lover han revansj.

- Jeg har trent godt i hele vinter. Magen er så godt som borte!

Matchvekt?

- Den er 58 kg. Veier 63 kg nå. Leinstrand-kampen (Bruno mener Lensvik journ.anm) var bare starten. Hadde full kontroll på midtbanen og skjøt i tverra!

Tverra frelse? Coelho lar seg virkelig rive med.

- Skal bli beste på bane hver annen kamp, sier Coelho. Grammatikk og uttale går helt i glemmeboka.

Coelho, som kom inn midtveis i fjorårssesongen, grunnet fødsel og skoleprioritering, følte akkurat dét var vanskelig. Formen lot vente på seg grunnet lite barmarkstrening og det var uvant for kroppen å trekke på overflødige kilo.

- Det var veldig vanskelig å komme inn midt i sesongen. Tempoet var høyere enn før og Bruno var tregere enn før.

Det er en ydmyk, men ambisiøs Bruno som er i ferd med å avslutte intervjuet. Men noen kapteinsrolle vil han ikke høre snakk om.

- Nei. Det er to stykker som IKKE skal være kaptein i år. Meg og Vegar.

(Stillhet)

Bruno vil ikke utdype nærmere og takker for seg. Fra grovarbeider til bleieskiftarbeider.

- Nei, ikke grovarbeider. Jeg garanterer scoring i år!

Det begynner å bli på tide. Det er nemlig 31 kamper siden forrige kremmerhus.