1 Marie Bjørshol, 4 Eva Katrine Aa (1), 16 Christine Hestad (4), 19 Bente Eide Håhjem (2), 17 Janne Eikrem, 5 Terese Karlsen (6), 13 Torunn Kroksvik, 10 Karen Moe Møllerop (2), 12 Hege, 18 Silje

Kampreferat:

IL TEMPO - ØRLAND 15-22 (-)
Dommer: Ståle Skauby og Kristin Rosvold Skauby
Tilskuere: 17

IL Tempo møtte opp til sesongens siste seriekamp uten særlig mye å spille for. Med flere såkalte nøkkelspillere ute ville det snart vise seg om noen av de andre spillerne kunne stå frem med egne dirkesett og operere som døråpner for seier og 2 poeng mot et langveisfarende Ørland-lag, som heller ikke hadde stort å spille for.

IL Tempo åpner kampen tilsynelatende veldig nervøst, og ligger under 1-8 før det er gått 15 minutter. Kristian Talmo var tilbake på benken etter forfallet sist, og tok time-out. Om det var det Talmo sa, eller om det var måten han sa det på, skulle det i alle fall vise seg å fungere. For det er synd at jentene har en tendens til å åpne kampene så dårlig som de har gjort i de fleste kampene denne sesongen. For hvor mange ganger har ikke IL Tempo spilt kjempegode 2. omganger og ved flere anledninger nesten tatt igjen ledelser så store som 8-10 mål...Noe å tenke på kanskje foran neste sesong.

En kamp før og etter time-out, under følger referatet for perioden etter time-outen. Fornuftig nok, skulle det vise seg, var det nok at Talmo opererte med et squad rotation system, kjent fra diverse manager-spill, slik at IL Tempo virket i adskillig bedre stand rent kondisjonsmessig utover 2. omgangen. Ja, til og med et keeperbytte ble tatt i bruk for å ha krefter til overs.

I time-outen etterlyser Talmo slåssing og engasjement og tillater ikke at blod, svette og tårer skal mangle i kampen om seier. Talmo går foran som et godt eksempel og får til og med gult kort for dommersarkasme. Ved gjentagelse truer dommeren med lagstraff og 2-minutter. Therese Karlsen pådrar seg også dommerens vrede når hun påstar at det er ingen dommere som dømmer slik som denne krabaten i svart. Dommeren ser seg lei på Karlsens manglende innsyn i regelverket og tilbyr å fore henne med teskje. Talmo har nå tatt i bruk de fleste midlene i boka og pådrar seg også Ørland-benkens misnøye.

Christine Hestad spilte kanskje sin beste kamp for sesongen og tok ansvar fra midtbacken med Ness og Arntsen borte. Therese Karlsen meldte seg også på og dunket inn mål fra sin strekposisjon, og endte sågar som kampens toppscorer.
Spesielt på venstresiden i angrepet fungerte det i perioder bra, og publikum lot seg virkelig rive med etter at Karlsen omsatte flere flotte innspill til strek fra Eva Katrine Aa og Torunn Kroksvik.

IL Tempo-jentene vant ikke sesongens siste kamp, men det er liten tvil om at de har planer om å vinne banketten. Det går allerede rykter om en heidundrende avslutningsfest hvor skumle planer for neste år skal legges.

Neste sesong starter allerede i dag! Da kan jentene angripe nedenfra og opp, hvilket er en klar fordel om man vil nyte fordeler av å være dark horse. Det ble lagt opp til et enormt forventningspress denne sesongen, som var for mye for utrente skuldre å bære. Likevel har tilskuertallet vært jevnt høyt og flere kamper måtte flyttes fra Nidarøhallen F1 til Nidarøhallen D1 grunnet ekstrem pågang.

Bare 3 seire til tross, er det liten tvil om at laget kommer styrket ut av sesongen. Med en ny trener i Kristian Talmo og ett års ballast med seg til neste år vil laget forhåpentligvis nyte godt av årets summer camp.