IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

 Slik tjener du penger på oddsen i lavere fotball-divisjoner

14/08/16 › Hvert år satser nordmenn millioner av kroner på oddsen i Tippeligaen og Premier League, med mål om å vinne stort. Alle TV-kanalene er fylt av sendinger om toppfotballen, og klubbenes innkjøp av ferske spillere. Men hva med alle divisjonene nedenfor? Det finnes jo en hel skog av mindre klubber, med hele 7 divisjoner i Norge. Du har faktisk gode (og mange ganger bedre) sjanse til å vinne penger ved å satse på oddsen i de lavere divisjonene. Her har vi satt opp den ultimate guiden for de som ønsker å teste ferdighetene sine i de lavere fotball divisjonene. Til tross for at kvaliteten på spillingen faller, gjelder ikke det samme for gevinstene!

Lavere prestisje - Men fortsatt stor konkurranse

De færreste vil hevde at 6. divisjonsfotball i Norge er særlig prestisjefylt. Men det er likevel én ting kampene er fylt til randen av, og det er et ordentlig konkurranseinstinkt. I de lavere divisjonene ser vi også større endringer over korte tidsperioder når det kommer til resultater. Ergo er det ofte vanskelig for sportbook selskapene å fastsette oddsen når de analyserer hvert lag. Noen lag klatrer 3-4 divisjoner på et likt antall år, og det er ikke rent sjeldent at en mindre klubb gjør kometkarriere helt opp mot Tippeligaen. Et kjent eksempel er Lyn Fotball som ble degradert til 4. divisjon i 2010. For øyeblikket spiller de i 2. divisjon, og vil sannsynligvis nå helt til topps innen kort tid.

 

De som virkelig setter seg inn i fotballkamper i lavere divisjoner i Norge vil derfor kunne tjene veldig gode penger og ha et fortrinn framfor å spille på toppklubbene.

 

Hvordan analyserer du en liga?

Når du skal analysere fotballigaer under Tippeligaen finnes det mange parametre å velge mellom. En av favorittene våre er pengebingen og hvilket budsjett lagene har å rutte med fra år til år. Store budsjett har en statistisk sammenheng med gode resultater, enda det finnes mange unntak til denne regelen. De færreste vil argumentere mot at Rosenborg er blant de aller beste norske fotball-lagene i nyere tid. De skotter heller ikke på penger i Trøndelags-klubben, som er kjent for å ha et budsjett på over 100 millioner kroner. Da blir avstanden stor til lag i 4, 5 og 6 divisjon, som ofte har en spillerstall basert på pro-bono ordninger (altså, spillere som ikke krever penger for jobben de gjør på banen).

 

Begynn dermed med å kartlegge budsjettene hos hvert lag, og ta en titt på hvor mye penger treneren disponerer hvert år. Det kan gi deg en god pekepinn på hvor laget vil havne i kamp med utfordrerne sine.

 

Ryktene spres fort

En klassiker er de spillerne som utelukkende følger med på lokallaget. Små tettsteder og byer i Norge bruker ofte fotballklubben som et samlingspunkt, og ryktemølla går raskt når det først skjer noe. Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor det blir vanskelig for sportbook-selskapene å fastsette oddsen på en fotballkamp der store endringer kan skje med korte mellomrom.

 

Kjenner du noen...som kjenner noen, som spiller på det lokale fotball-laget? Har du tilgang på eksklusiv informasjon om nye spillere, utestengelser, kontroverser og annet rart? Bruk all informasjonen du kan klare å samle for å velge riktig utfall av fotball-kampene der den lokale klubben er involvert.

 

Bruk statistikken til din egen fordel

Statistikk er et ekstremt hjelpsomt verktøy når du skal fastsette oddsen på en fotballkamp. Alle sportbook-selskap bruker også statistisk historie når de skal fastsette oddsen på en fotballkamp, der den ofte er bygget opp med tusenvis av fotballkamper over flere år.


Begynn med å regne ut det såkalte "standardavviket" som måler spredningen på informasjonen du sitter med. Et eksempel på steder der standardavviket er til hjelp, er når man måler antallet kamper man kan forvente å vinne/tape i løpet av en sesong. Du leter da etter en sammenheng mellom slike ting som antall mål per spiller, og hvordan det kan sammenliknes med andre spillere. I statistikken heter det seg at 95% av alle resultater faller innenfor 3 standardavvik. Enklere forklart kan man regne seg fram til at "nesten" alle resultater vil falle innenfor et visst område på en skala. Målet ditt er å identifisere hvor høy sjansen er for at en gitt hendelse skal inntreffe fra en kamp til en annen. Du kan lese mer om standardavvik ved å klikke
her.

 

Hvor kan man spille oddsen på lavere fotballdivisjoner?

Det er ikke mange sportbookmakere som tilbyr odds på fotballkamper i lavere divisjoner. I skrivende stund er det kun et lite utvalg sider å velge mellom (se CasinoVinnere.com for en komplett oversikt), men vi håper at antallet øker i tiden framover. En av disse er NordicBet, som lar deg satse penger på kamper helt ned mot 6. divisjon. Hvordan de fastsetter oddsen på slike kamper er sannelig ikke godt å si, men de tilbyr hvertfall veddemål for omtrent alle fotballklubber. Det finnes også en rekke andre selskap å velge mellom, der man bør styre unna Norsk Tipping på grunn av den lave oddsen. Merk deg likevel at utvalget blir dårligere jo lavere du går ned på "divisjon-stigen".

 

Fordelen med å se til utlandet

Undersøkelser viser at Norsk Tipping returnerer et sted mellom 80 - 85% av innsatsene til spillerne sine, og at tallet øker til nesten 95% hos utenlandske sportbook nettsider som for eksempel Leo Vegas. På toppen av det hele blir man ofte tilbudt en velkomstbonus som ny spiller, som kan beløpe seg til tusenvis av kroner. Her gjelder det likevel å passe seg, da mange bonuser inneholder skjulte vilkår og omsetningskrav.

 

Andre grunner til å satse penger på lavere divisjoner

 

Kjente klubber med budsjetter på millioner av kroner har en lang og veletablert historie. Små klubber er derimot bedre posisjonert til å gjøre store rykk, og ofte klatre flere divisjoner av gangen. Et ferskt eksempel er Brummunddal fotball, som klatret flere plasser på tabellen på kort tid. De endte blant annet opp med å slå Ham-Kam to ganger, til tross for at sistnevnte har et budsjett som er 12 ganger så stort. Et annet eksempel er Lyn Fotball, som ble sendt fra første til fjerde divisjon i 2010, etter at proff-laget gikk konkurs. Å skulle sette oddsen på laget er ekstremt vanskelig, men gir også spekulanter en mulighet til å tjene gode penger.

 

En annen viktig ting å huske er de store utslagene et godt kjøp kan få for en liten fotballklubb. Historiene er mange om små norske fotballklubber som henter inn talenter fra utlandet, som ender opp med å være verdt millioner av kroner i ettertid. Mange husker nok Morgan Andersen saken, og de enorme pengesummene det var snakk om. Slike beløp kan få store utslag hos små klubber, uten nevneverdige budsjett og ressurser. Ikke for å glemme at stortalenter kan være tungen på skålen som avgjør kamper mellom lagene.

Denne artikkelen er ikke skrevet av IL Tempo PLAY
.


---
Følg IL Tempo på Facebook: 

Utviklet av EE33 for IL Tempo