IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

   ‹ INGEN REGELRYTTER: Kent Stian Holmli mener det er på sin plass å bryte regler for å hylle Håkon Hiller. (Foto: IL Tempo PLAY)

 Holmli krever testimonial for Hiller:
–  En hedersmann utenom det vanlige som fortjener en verdig avslutning

27/03/16 › Kent Stian Holmli er til vanlig ikke en person som bryter regler uten grunn, men i 'tilfellet Hiller' mener IL Tempos minibanksjef at det er på sin plass.

 

 
 
 
Skrevet av
Erik Eikebrokk
 
 
 
 
 
 

   ‹› LES OGSÅ
   › 5. divisjon avdeling 3 › Tabell og resultater
   › Kalender › Terminliste for IL Tempo 2016

   › Statistikk › IL Tempo-børsen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 26/03/16 › Hiller oppsummer ni IL Tempo-sesonger: #17 Hiller. 17 spørsmål. 17 svar.
   › 25/03/16 › IL Tempo-spillerne i sorg etter Hillers tårer: – En trist dag for IL Tempo
   › 24/03/16 › – De ga meg et tilbud jeg ikke kunne si 'nei' til


(Hallset, Trondheim) Da sjokkbølgene etter Håkon Hillers overgang til Lurøy FK hadde lagt seg, og skuffelse og sinne var omgjort til forståelse og lykkønskninger, begynte opinionen å kreve en mer høyverdig avslutning på en ni år lang IL Tempo-karriere.

TESTIMONIAL?
En testimonial-kamp ble nevnt som et utmerket alternativ i så måte. Problemet er at Håkon Hiller kun har spilt ni sesonger for IL Tempo. Kravet er, historisk sett, ti sesonger.

Det viktigste
er at Hiller
får en verdig avslutning!

– Testimonial eller ikke testimonial. Vi kan kalle det hva vi vil! Det viktigste er at Hiller får en verdig og fortjent avslutning, sier Kent Stian Holmli, som var en av bakmennene da Hiller signerte for IL Tempo i 2007.

Til tross for at det er flere spillere som har spilt ti sammenhengende sesonger for klubben, har spørsmålet om testimonial-kamp aldri vært oppe før.

HEDERSMANN
Holmlis uttalelser må ikke regnes for klubbens egne, all den tid Holmli, fra og med 2015-sesongen, ikke sitter i IL Tempos styre.

– Hiller er en hedersmann utenom det vanlige, og fortjener selvfølgelig en skikkelig avslutning. Klubben har betydd mye for han, og han har vært en klippe for IL Tempo.

IL Tempo PLAY vet at flere spillere stiller seg uforstående til hvorfor Hillers avskjed ikke er markert med en formell hyllest eller en sosial sammenkomst. Det er likevel ikke for sent, mener Holmli.

– Her bør vi kjenne vår besøkelsestid og lage en kjempefest; og gjerne arrangere en kamp for en av våre største krigere.

REGLER ER TIL FOR Å BRYTES
Holmli mener viktigheten av å takke Hiller av på skikkelig vis, er mye viktigere enn at klubben overholder arkaiske testimonial-regler.

IL Tempo har aldri vært
en A4-klubb
som gjør alt
etter boka

At et slikt regelbrudd kan føre med seg en spekulativ presedens, som gjør at spillere ved neste korsvei, for eksempel etter å ha spilt 8 sesonger fo klubben, mener dét også er nok til å realisere en testimonial.

– IL Tempo har vel aldri vært en A4-klubb som gjør alt etter boka. Så om Hiller får en testimonial etter ni sesonger, er det ingen som skriker høyt på grunn av det, påstår Holmli.

36-åringen, som signerte for IL Tempo - noen måneder før Hiller - i 2007, men har ikke spilletid i hver sesong siden, har ikke tenkt på når en slik kamp kan få plass i et ellers tett kampprogram. Han mener en testimonial er en langt bedre løsning enn fredning av Hillers draktnummer 17 for evig tid.

– Personlig synes jeg fredning av draktnummer er noe tull!


PS: Claus Lundekvam og Ole Gunnar Solskjær er de to eneste nordmennene som har fått en testimonial-kamp i England.

IL Tempo fortsetter sin oppkjøring til 2016-sesongen med treningskamp onsdag 30. mars kl. 20:00 på Romolslia. Motstander er Sokna. På søndag starter OBOS Cup med hjemmekamp mot Tolga-Vingelen.




---
Følg IL Tempo på Facebook:



 

Utviklet av EE33 for IL Tempo