IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

   ‹ ALDER ER MER ENN BARE TALL: Med noen enkle matematiske formler fremstår IL Tempo som yngre enn noen gang. (Grafikk: Erik Eikebrokk)

 Jakten på evig fotball-liv. Sjokktall viser at IL Tempo blir yngre
21/02/16 › IL Tempo PLAY har sammenlignet tall fra 2000-sesongen til i dag, og funnene er sensasjonelle. Etter å ha blitt vektet og tilpasset 2016, viser studien at IL Tempo-troppen aldri har vært yngre enn før denne sesongen.

 

 
 
 
Skrevet av
Erik Eikebrokk
 
 
 
 
 
 

   ‹› LES OGSÅ
   › 5. divisjon avdeling 3 › Tabell og resultater
   › Kalender › Terminliste for IL Tempo 2016

   › Statistikk › IL Tempo-børsen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 06/12/15 › Tallenes tale: 12 av 19 IL Tempo-spillere presterte dårligere i 2015 enn i 2014
   › 19/09/11 › Studie har vunnet uslåelig vinnerformel: IL Tempo taper aldri når laget holder nullen
   › 09/07/04 › Full analysegjennomgang: Sesongen i tall - så langt


(Trondheim) Bedrevitere, forstå-seg-påere og onde tunger har lenge hevdet at IL Tempo-spillerne blir eldre og eldre, og snart er for gamle til å hevde seg i toppen av 5. divisjon. At målet om opprykk er en parodi, et resultat av tidlig alzheimer og schizofreni, og dessuten en god søknad om tidlig geriatrisk behandling.

  » HUSKER DU?
   Håkon Hiller scoret mot Buvik 2 - og ble "tidenes eldste målscorer for IL Tempo"

Kritikken mener IL Tempo-spillerne har begrenset vilje og innsikt i hvordan en aldrende fotballkropp bør tas vare på. Spillerne kimser av kritikken, og vifter den bort med nedlatende skuldertrekk og feminine kast med håndleddet.

Og mener - som vanlig - å vite best selv:

Jørn Ove Asklund har forsøkt å holde inn magen, Bruno Coelho har skrytt på seg lite troverdige skiturer, Magnus Sandnes og Bård Haugvik mener høyt, nyfønet hår er viktigere enn løpekropp, og John Johnsen, Emil Hauge og Åsmund Nielsen forsøker å hvile seg i form med kama sutra-inspirerte misjonærstillinger i sofaen - med helt andre konsekvenser enn fotballkondis.

Felles for dem alle er at IL Tempos resultater de siste sesongene (to 4. plasser på rad) har gitt kritikerne vann på mølla. Konklusjonen har vært at IL Tempo-troppen er for gammel!

Men tallene IL Tempo PLAY nå har funnet får vannmølla til å gå i stå.

IL Tempos underprestasjoner skyldes IKKE alderen:

TALLENE AVISER NEMLIG AT IL TEMPO ALDRI HAR VÆRT YNGRE!

Studien har samlet inn tall fra alle IL Tempos spillertropper, fra 2000 til 2016. Det er regnet ut en gjennomsnittslader for hver sesong, basert på alle de spillerne som ble benyttet i seriespill det året, uavhengig av om vedkommende spilte ett eller tusen minutter.

Ubehandlet er disse tallene i seg selv uinteressant sammeligningsmateriale, ettersom tallene, nesten uten unntak, øker med én hvert år. I 2000 var snittalderen 20,39, i 2001 21,52 osv. Denne tendensen fortsetter i samme mønster - helt frem til forut for 2016-sesongen.

Før 2016-sesongen tar til er snittalderen 33,48 (nøyaktig ett år LAVERE enn året før).

For at tallene skal si noe mer enn det opplagte, har rapporten vektet tallene slik at hver sesongs snittalder kan sammenlignes direkte til 2016-sesongens.

Sagt med andre ord: Hvordan ser tidligere sesongers snittalder ut, sammenlignet med tallet 33,48?

Konklusjonen er allerede gjort rede for: IL Tempo har aldri vært yngre.

Eller mer korrekt: IL Tempo har gjennomgått et aldri så lite generasjonsskifte, og har forynget seg.

"Eldst" var IL Tempo, ironisk nok, da laget var ett år gammelt, og snittalderen var 21,52. Året var 2002 og sammenlignet med 2016-sesongen tilsvarer det vektede talet 36,52.

Studien gjør ingen forsøk på å finne noen bakenforliggende årsaker til de oppsiktsvekkende tallene.PS: 39 år gamle Håkon Hiller (født 1977) står ikke oppført i 2016-sesongens spillerstall - ei heller Erik Hoff (1979), Tor Haakon Bjørgum (1979) eller Magnus Sarheim (1980).

Det gjør derimot Martin Husevåg (født 1992), som trolig blir yngste IL Tempo-spiller i 2016. Andreas Thyge Nielsen blir eldstemann, såfremt Erik Hoff eller Håkon Hiller ikke gjør et plutselig comeback...


---
Følg IL Tempo på Facebook: 

Utviklet av EE33 for IL Tempo