IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere

   ‹ EYE OF THE TIGER? Spillerne virket fokuserte i garderoben under trener Erik Hoffs taktikkprat. (Foto: Erik Eikebrokk)

 Trenerduellen: Nils Arne Eggens Orkla ingen match for Hoffs giganter
04/02/16 Før Magnar Lundemos Minnecup innrømte IL Tempo-trener Erik Hoff at han hadde to mål for cupen. En ny kvartfinale, men like viktig, å slå Nils Arne Eggens Orkla: Ett av målene ble nådd...

 

 
 
 
Skrevet av
Erik Eikebrokk
 
 
 
 
 
 

   ‹› LES OGSÅ
   › 5. divisjon avdeling 3 › Tabell og resultater
   › Kalender › Terminliste for IL Tempo 2016
   › Statistikk › IL Tempo-børsen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 21/01/16 › Minnecup 2016: Dette er IL Tempo-troppen
   › 21/01/16 › Minnecup 2016: IL Tempo møter en gammel Rosenborg-legende i gruppespillet
   › 09/01/16 › Klart for 29. utgave av Magnar Lundemos Minnecup


(Teveltunet) Da IL Tempo tapte for Neset i kvartfinalen av fjorårets Minnecup ble Erik Hoff snytt for sitt etterlengtede møte med Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen.

Da puljeoppsettet for 2016 ble offentliggjort så det ut til at Hoff skulle få sin "drømmedag" oppfylt umiddelbart.Med to straffer, for å utligne divisjonsforskjellen, kunne IL Tempo sikre seg et utmerket utgangspunkt. Som sagt, så gjort, og IL Tempo ledet 2-0 før motstanderen hadde rørt ballen. Drømmestart!

Orkla tullet ikke med ball i bakre rekker, og hastet fremover i typisk Eggen-stil. Men ikke uten at Eggen-plagiør Hoff hadde motgrep. Med sin egen Hoftun, i form av Vidar Jenssen, stoppet IL Tempo-forsvaret nesten alt det Orkla hadde å komme med.

Reduseringen, som passerte rett over hodet på Bård Haugvik, kan lastes verken Jenssen eller Hoff.

IL Tempo - Orkla 2-1
ILT: Erik Eikebrokk str, Jørn Ove Asklund strOm selvtilliten på forhånd var ustabil, var den adskillig bedre før kamp to - og enda en 3. divisjonsmotstander, Kolstad. Straffeduoen fra første kamp sørget for nøyaktig samme utgangspunkt: 2-0 ledelse før motstanderen hadde hatt en fot på ballen.

Oppskriften var den samme; men der hvor Orkla beinet lange, diagonale baller mot flanker og bakrom, utmerket Kolstad-forsvaret seg med langt bedre pasningsskikkethet og oppbygning av spillet.

IL Tempo-forsvaret holdt stand midtveis, men så tok kreftene slutt. At de to baklengsmålene var av den enkle sorten skulle vise seg typisk for kampene som skulle komme senere.

IL Tempo - Kolstad 2-2
ILT: Erik Eikebrokk str, Jørn Ove Asklund str


For da avansementet skulle sikres mot juniorlaget til Stjørdals-Blink, sviktet IL Tempo monumentalt. Om det var den taktiske tilnærmingen som var gal, om det var mental svikt over hele linja eller om det rett og slett var drivstofftanken som hadde gått tom, er en diskusjon ekspertene får ta seg av.

IL Tempo taper til slutt 6-0 - og er aldri i nærheten. Det store tapet skal dessuten få konsekvenser for muligheten til å sikre en bedre plassering i pulja på målforskjell.

Stjørdals-Blink 2 jr - IL Tempo 6-0Utgangspunktet før siste kamp er likevel gunstig. Svenskelaget Järpen har ingenting annet enn stolthet å spille for. Med seier vil IL Tempo ta 3. plassen i pulja, noe som innebærer langt enklere motstand i 1/12 finalen; Lånke i stedet for Charlottenlund.

IL Tempo begynner nervøst. Kreftene er opplagt i ferd med å ebbe ut, Winsnes hangler og Hiller viser at han ikke er fullt restituert etter kneskaden i fjor sommer. Forøvrig viser samtlige spillere at det er mye jobb som gjenstår før IL Tempo-troppen kan melde om toppform.

Tor Helge Johansen sørger for en fortjent ledelse etter halvspilt kamp, etter at Hiller pekte til Haugvik om hvor han ville ha ballen.

Og så går alt til helvete. Baller sløses bort på merkelig vis, som ikke bare kan skyldes manglende løpskraft, men også sviktende oksygentilførsel til hodet. Kontringsmulighet på kontringsmulighet sløses bort etter stressede vurderinger og elendig gjennomføringsevne.

Når frustrasjonen over offensiv svikt smitter over på forsvarsspillet, får Järpen en enkel jobb med å bredside inn to mål på to minutter, begge fra innenfor 10 meter.

Resten av kampen eier IL Tempo, men det blir med Eikebrokks utligningsmål på hodet. De siste minuttene er IL Tempo flere ganger tre-mot-en, men evner ikke å forvalte de mange mulighetene til å sikre den viktige 3. plassen.

Järpen - IL Tempo 2-2
ILT: Tor Helge Johansen, Erik EikebrokkGrytidlig søndag morgen er det klart for første sluttspillkamp; mot motstanderen IL Tempo IKKE ønsket, Charlottenlund. Kampen blir også IL Tempos siste i Magnar Lundemos Minnecup i 2016.

For mens Charlottenlund spiller i grått, er det IL Tempo som spiller grått. IL Tempo er aldri i nærheten, Charlottenlunds keeper rører ballen to ganger, begge ganger med beina, og det er aldri match.

Det er heller ingenting mer å melde om.

Charlottenlund - IL Tempo 5-0

Neset vant til slutt Magnar Lundemos Minnecup.


---

Følg IL Tempo på Facebook: 

Utviklet av EE33 for IL Tempo