IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
« 21/06/11 IL Tempo nektes deltagelse i NM « 13/05/15 IL Tempo er endelig klar for cupen - på en måte

   ‹ ER CUP CUP? SIMON HUSTAD EVJEN, TOR ROBIN SANDKJERNAN, ANDREAS THYGE NIELSEN OG ERIK DAHL ER UENIGE (Illustrasjon: Erik Eikebrokk)

» Delte meninger om OBOS Cup
Thyge Nielsen: – CUP ER IKKE CUP

16/05/15 › Etter at Trøndelag Fotballkrets mandag inviterte til "NM for de som ikke er med i NM", har reaksjonene vært svært delte. Lagene i 5. divisjon avdeling 2 er usikre på totalbelastningen, mens Andreas Thyge Nielsen fortsatt syns hele opplegget er en stor vits.

››› Skrevet av Erik Eikebrokk › vaneik@c53twve0h_db478742.noFacebook/eikebrokkTwitter@eikebrokk

   ‹› LES OGSÅ
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater
   › Aktivitetskalender › IL Tempo-kalender for 2015-sesongen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 13/05/15 › IL Tempo endelig klar for cupen - på en måte
   › 11/05/15 › Trøndelag Fotballkrets: Invitasjon til Trøndersk mesterskap/OBOS Cup
   › 21/06/11 › IL Tempo nektes NM-deltagelse. Thyge Nielsen: – Sjåvinisme og elitisme rår i Fotball-Norge

(Lerkendal) Fire dager etter at Trøndelag Fotballkrets sendte ut invitasjonen til vårens absolutt minste trønderske fotballsnakkis, har ordskiftet i 5. divisjon avdeling 2 akkurat touchet innom det ene spørsmålet som, i hvert fall for noen, er relevant:

Tidenes første "double" i 5. divisjon

Delta eller ikke delta?

På typisk uforståelig shakespeareiansk vis er svarene tvetydige og dramatiske.

Vestbyen-trener Tor Robin Sandkjernan, fortsatt i i sjokk etter overtidsdramaet (tap 3-4 for Jonsvatnet) på Hammersborg, har vanskeligheter med å sortere både ord og ambisjoner.

– Nei, vi prioriterer ikke denne cupen.

Før han få strakser senere, etter forespørsel om et tidenes første "double" i 5. divisjon, får Sandkjernan til å totalt endre mening.

– Når du sier det på den måten, virket det plutselig mye mer fristende.

Sportslig måtehold og mangel på trofésult preger også flere av de andre lagene IL Tempo deler divisjon med. Sjetne-trener Simon Hustad Evjen, hvis hode forlengst har blitt gjenstand for tabloidavisers spekulative rulling, forteller at cup gjerne må være cup, men for Sjetne er det serien som gjelder.

– Vi har mer enn nok med å forsøke å unngå nedrykk etter en begredelig start - må hjem og snu kjerringa.

Det blir bare seriespill på oss!

Mens Hustad Evjen snakker i metaforer - eller gjør han det? - er to av de nordligste lagene i divisjonen adskillig mer positive til cupspill.

– Hvis spillerne vil og vi har et slagkraftig lag, er vi med, sier Egil Myge i Selbu Ballklubb.

– Vi er ikke påmeldt, men vi vurderer det, men er redd det blir litt mye kamper, forklarer Hommelvik-trener Rune Hanger.

Dén entusiasmen deles derimot ikke av bunnkollega Bratsberg. Head honcho Erik Dahl er totalt avvisende, på grensen til sardonisk, til tiltaket.

– Når halve laget kan spå været på gikta, er det nok med det. Det blir bare seriespill på oss!

IL Tempos Andreas Thyge Nielsen bekrefter at IL Tempo er påmeldt, men sier på eget initiativ at cupen er et flåsete kamfuflasjeinitiativ for å skjule det egentlige "være eller ikke være"-spørsmålet i saken:

–  Skal det virkelig være sånn at man arrangerer et norgesmesterskap uten at alle norske lag får anledning til å delta? Med hvilken garanti og troverdighet kan da NFF vite at de har funnet årets norske mester?

Det var i 2011 at Thyge Nielsen første gang gikk ut og kritiserte NFF for å være et elitistisk show-off. Fire år senere har han levert enda et nytt ord til språkdebatten: I en kronikk i gårsdagens utgave av Gårsdagsbladet omtaler Thyge Nielsen NFF og Trøndelag Fotballkrets som "goliathistiske".

Jeg syns synd på lagene som deltar

– Jeg syns synd på de lagene som deltar i NM (Norgesmesterskapet). Og ikke minst det laget som til slutt vinner. Det må være en seier med bismak. Litt som å vinne et stort skirenn uten at Petter Northug deltar.

Rett før IL Tempo.no sin endelige deadline tikker en ny melding inn. Fra Hammersborg og Vestbyen-trener Tor Robin Sandkjernan, som atter en gang har tenkt seg om.

– Vi kommer ikke til å stille. Vestbyen har mer enn nok med å henge på topplagene i serien...

Det er med andre ord med Vestbyen-treneren som med kvinnen - tanken løper alltid foran hans handlinger.

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo Fotball ved Sheriff Consulting