IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
   ‹ SESONGSLUTT. Slik kan det også se ut når en fotballsesong er over. (Foto: Håkon Hiller)

 Hommelvik IL 1-0 IL Tempo
11/10/15 › Med et historisk sjeldent resultat er 2015-sesongen endelig over. For første gang på 16 sesonger taper IL Tempo 1-0. Tapet ville høyst sannynlig blitt større hadde det ikke vært for at trenerteamet ikledte seg spillertrøye.


 
 
 
Skrevet av
Håkon Hiller

 
 
 

   ‹› LES OGSÅ
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater
   › Aktivitetskalender › IL Tempo-kalender for 2015-sesongen

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 04/10/15 › IL Tempo - Jonsvatnet 3-4
   › 27/09/15 › IL Tempo - Sjetne 1-3
   › 20/09/15 › Etter kampen: Charlottenlund 2 - IL Tempo 1-3

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 › KAMPFAKTA
   11/10/15 Øya Mersalg Arena

 HOMMELVIK IL
 IL TEMPO

1
0

   76° 1-0

  › IL TEMPO 4-3-3
2
Erik HOFF
8 •••
23
Vidar GUTTORMSEN
5
28
Tor Helge JOHANSEN
6 •
8
Vidar JENSSEN
5
5
Magnus SARHEIM
6 ••
21
Øystein WINSNES
6
30
Jørn Ove ASKLUND
6
20
John JOHNSEN
6
9
Trond-Erik SKÅREN
4
13
Magnus SANDNES ©
4
27
Odd Iver RØSTAD
5
avr (11)=5,88
T
Håkon HILLER
4

  
› Dommer: Pål Espen SARHEIM,
    Ranheim IL

  › Gult kort IL Tempo: (1) Vidar
    GUTTORMSEN
  › Gult kort Homelvik IL: (1)

  › Tilskuere: 47

6
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KAMPREFERAT

 

(Hommelvik) IL Tempo kunne stilt med denne elleveren i sesongens siste kamp: Haugvik - Hauge, Olsen, Hiller, Thorsø - Skjetne, Coelho, «Kongla» Nielsen - Gomez, Eikebrokk, Lervik - (kanskje med Preller og Larsen på benken). En brukbar ellever og benk, bare synd den hadde andre helt andre gjøremål denne tåkefulle søndagen i vika.

11 håpefulle giganter hadde tatt turen nordover for å ta hjem tredjeplassen, og redde æren i årets sesong.

Trener Erik Hoff hadde slagplanen klar: Mest mulig ballinnehav, og minst mulig løping.

Laget besto av en herlig blanding gamle og nye helter. Magnus Sarheim hadde børstet oljesanda av fotballskoa, og Odd Iver Røstad ble dratt med etter heftig natterangel. I tillegg kom Øystein Winsnes for sent, trolig grunnet en signalfeil hos Jernbaneverket.
Hoff hadde satt seg selv i mål, og Sarheim på venstre back, en taktisk genistrek, vil noen si.

For IL Tempo la seg lavt fra første spark på ballen. Tanken var å etterlate så lite rom som mulig for hjemmelaget å angripe i. Og det fungerte ganske bra. Hommelvik kom sjelden til andre sjanser enn skudd fra distanse, og det som kom, tok Hoff seg av.

Hommelvik var småfarlige på dødballer og ved én anledning Vidar Jenssen, men Hoff hadde bestemt seg for å stenge buret.

Med to løpshester av dimensjoner, Winsnes og Johnsen, og en usedvanlig lettbeint Asklund på midten klarte IL Tempo å nekte hjemmelaget plass å boltre seg på, og, ikke minst, kjøre et par bra overganger.

Målløst til pause - det ble ikke gjort noen bytter

Det sto seg målløst til pause. Det ble ikke gjort noen bytter.

I pausen ble de 11 skitne enige om å fortsette taktikken fra første omgang. Det ble meldt om et par tunge bein, et trangt skjær, og det man ellers støter på med en snittalder på godt over 30 år.

Andre omgang begynte som den første sluttet. Hommelvik hadde mest ball, men det for det meste på tvers og bakover. Avslutningene kom fra langt hold, og traff sjelden mål. Men de sortkledte begynte å bli merkbart tyngre i beina nå. Stadig mer på etterskudd.

Hommelviks «Mix» får rom på tjue meter, og sender av gårde en markkryper helt nede ved stolperota. Det bryter ut jubel på Øya Mersalg Arena.

Litt for tidlig. For der ligger Hoff og venter på kula, og geleider den ut til corner.

Men Hommelvik kjører kampen nå. Sarheim har sluttet å bevege beina. Han er tom. Hommelvik tenker: det er mulig å utnytte bakrommet på IL Tempos venstreside. I løpet av kampens første time hadde Sarheim sendt Hommelviks høyre kantspiller i pølsebua gjentatte ganger med så stillestående tofotsdriblinger at selv Jan Mølby ville vært misunnelig. Nå er han en skygge av seg selv.

IL Tempo kontrer, men Hommelvik kontrer på kontringen

Med 20 minutter på stadionuret tar Sarheim sin tolvte tofotsdribling, og mislykkes. Hommelvik stormer i angrep. IL Tempo vinner ballen, prøver på et dristig veggspill med dommeren. Ballen havner til slutt hos «Mix». Han fyrer av fra 20 meter. Hoff henger loddrett i lufta. Får en finger på kula, men klarer ikke avverge baklengs. Nå er det IL Tempo som må framover!

Og IL Tempo gjør offensive bytter innad i laget. Sarheim opp på vingen for Røstad, og Jenssen opp på topp. Og kampen, som har vært preget av få store muligheter, åpner seg nå opp.

IL Tempo kontrer, Hommelvik kontrer på kontringen, og slik fortsetter det helt til Vidar Jenssen får en perfekt stikker i bakrom. Løper fra alt og alle, finter skudd med venstre, og legger over på høyre, men hjemmelaget klarer å få blokkert til corner. Den blir det ikke noe av, og kampen ebber ut med hjemmeseier.

Når fløyta går for full tid, ligger IL Tempo-spillerne strødd på det syntetiske gresset. De har gitt alt, blødd for laget, tråkka over, fått krampe, strekk, men for hva?

Svaret er enkelt: Ære. Oddi spytter blod, Jenssen er ødelagt og trener Hoff silblør fra en dyp flenge i kneet. Disse elleve skitne mennene har kjempet til siste slutt. De har vist et brorskap, et mot og en fandenivoldsk innstilling til å forsvare draktfargene med livet som innsats. Om ikke et verdig punktum på sesongen, er det i hvert fall et eksempel til etterfølgelse.

Når fløyta går ligger IL Tempo-spillerne strødd

De som ikke fikk ut potensialet til fulle i 2015 kan allerede glede seg til 2016-sesongen:

NESTE ÅR!

Trenerkabalen er i ferd med å legges ferdig, treningstider er under planlegging og treningsleiren er allerede bestemt til medio april.

Kuriosa:
Dette var første gang i 2015 at IL Tempo ikke hadde innbyttere tilgjengelig.

Bonuskuriosa:
Det var første gang siden 18. september 2013 (tap 0-4 for NTNUI 2) at IL Tempo ikke scoret mål i en seriekamp (35 kamper).

Kuriosa special features:
Magnus Sarheim spilte sin første seriekamp for IL Tempo siden 18. august 2007 (seier 3-2 borte mot Mausund). Den gang mottok han også to stjerner (nest beste spiller) for innsatsen. Den gang også som venstreback.

Kuriosa special features vol. 2:
Kampen mot Mausund er den eneste gangen Håkon Hiller (som debuterte) og Magnus Sarheim har spilt sammen for IL Tempo.


DETTE BETYR BØRSKARAKTERENE:
1 HORRIBEL 2 FORSØKTE, MEN MISLYKTES 3 DÅRLIG 4 UNDERKJENT 5 MIDDELS 6 SOLID7 FORMIDABEL 8 MEGET GOD 9 DOMINERENDE 10 LEGENDE

 

Utviklet av EE33 for IL Tempo