IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
« 03/05/15 IL Tempo satser på publikumsrekord mot Kolstad 2 « 03/05/15 Før kampen IL Tempo v Kolstad 2

‹ SEIERSGLEDE. FORNØYDE IL TEMPO-SPILLERE KOSER SEG ETTER NEDSABLINGEN AV KOLSTAD 2 (Foto: Odd Iver Røstad)

» IL TEMPO 5-0 KOLSTAD 2
Super rekordsøndag på Romolslia

03/05/15 › Foran rekordmange tilskuere herjet IL Tempo med Kolstad 2. Banens beste spiller ble igjen tremålsscorer Thomas Lervik, men den største helten var likevel samholdet, dugnadsånden og fotballgleden.

››› Skrevet av Erik Eikebrokk › vaneik@c53twve0h_db478742.noFacebook/eikebrokkTwitter@eikebrokk

KAMPREFERAT

Da IL Tempo gikk til krig mot Bratsberg i første seriekamp var det én kriger som glimret med sitt fravør. IL Tempos nye hærfører og kaptein, Magnus Sandnes, var satt ut av spill med spanskesyken og mageonder.

Søndag 3. mai var han tilbake i skinnende, røde sko. Full av vinnerlyst. Stemmen var kan hende litt rustnere og lynnet litt mer alvorstynget, men vinnerviljen var den samme gamle. Før avspark samlet han sine krigsbrødre til strategimøte - og gjorde én ting klart:

– I dag skal vi vinne! Vi skal f*en ta meg knuse dem!!!

Med det var scenen satt. Det lå an til å bli en perfekt dag. IL Tempo-sang etter IL Tempo-sang strømmet ut av surround-høyttalerne. Kioskkøen vedvarte helt til kake og kaffekanne var tømt. VIP-losjene var fylt til randen av sponsorpamper og Romolsliafolket kom drassende med hagemøblement og campingstoler. Rundt gressmatta rulte kidsa og var heiagjeng i 90 minutter.

På denne fantastiske søndagen, badet i sollys og himmelske forventninger, var IL Tempo hele Trøndelags kjæledegge. Faktisk var det bare en håndfull klubber i begge Trøndelagsfylkene som hadde flere tilskuere på hjemmekamp denne helgen.

Med slike rammer var såklart faren for høye skuldre og prestasjonsangst så absolutt til stede. Men det er noe som heter at den som ønsker å vinne må også være villig til å satse. Og for mediekåte og speilbeundrende IL Tempo-spillere burde egentlig ekstra oppmerksomhet og eksponering være av positiv betydning.

Hvem tror de egentlig at de er?

Og slik ble det. Akkurat slik ble det! Enten det var Magnus Sandnes' kampbrøl som pustet inn det lille ekstra, eller kakestykket som Vidar Jenssen snek til seg før avspark, eller Erik Hoffs pretalk bak låste garderobedører, eller motstanderens arroganse før kampen: "Hvem tror de egentlig at de er, vi skal knuse IL Tempo i dag!", eller en kombinasjon av alle ovennevnte, så spiller ikke årsaken noen rolle.

Søndag 3. mai 2015 går inn i historiebøkene som en av de største i IL Tempos historie. Og dét lenge før man i det hele tatt har begynt å snakke om kampen - og resultatet.

For de 90 minuttene spillerne leverte på banen er ingenting sammenlignet med den innsatsen, dedikasjonen og samarbeidet som IL Tempo-familien leverte før og etter. Kjapt regnet stilte nærmere 50 personer opp for å få til supersøndagen på Romolslia.

Ingen nevnt, ingen glemt.

Dagens største overraskelse kom i pretalken før avspark. Bak låste garderober samlet trener Erik Hoff laget og manet til ro og fokus. Oppbygningen til Bratsberg-kampen ble preget av et useriøst hjemmelag og elendig organisering. Kanskje var det et taktisk spill og mindgames? Det fungerte uansett ikke, og pri 1 for Hoff i dag var forberedelser, fokus og humør.

Dette er en dag for historie-bøkene!

– Dette er en dag for historiebøkene.

Slik innledet talen som til slutt endte i et langt poetisk gjesp med svulstige ord og læresetninger alá Nils Arne Eggens 90-tall. Inntil sjokket. Det taktiske grepet som ingen i sine villeste fantasier hadde forutsett.

– Og på høyreback starter vi med Fabian!

Fabian? På høyreback. Er dette en spøk? Et par høye øyenbryn mer enn antydet at nå har Hoff fått det. Skulle Fabian spille høyreback? Han som aldri har vært inne på egen banehalvdel?

Og slik ble det. Historien viser hvorfor. Bare spør de 110 tilskuerne hvem som rula høyrebacken. Én gang kom Kolstad forbi IL Tempos forsvarsfirer. Hvem var der da, dundrende hjemover på returløp?

Fabian Abueg Gomez. Nok sagt.

Inntil da hadde kampen hawaiiet frem og tilbake i en sedvanlig stillingskrig. Kolstad 2 stilte et veldig ungt, teknisk og løpssterkt lag, spisset med et lite utvalg A-lagsspillere.

De første 5 minuttene har Kolstad 2 ballen klart mest, men i stedet for å gå i angrep ruller de stadig vekk ballen tilbake til keeper.

Never say die-attitude med stort smitte-potensiale

Selvtilliten til IL Tempo vokser, sjanser skapes etter høy gjenvinning, og det er til slutt bare et tidsspørsmål for når scoringen skal komme. Thomas Lervik, Erik Eikebrokk og Magnus Sandnes misbruker enorme muligheter. Forklaringen får ligge i stress og hasteavslutninger.

Men så. Bratsberg-helten Thomas Lervik. Igjen skal det bli hans dag. En "never say die"-attitude med utvilsomt smittepotensiale til resten av laget. Løp som aldri ender, en skuddfot som aldri slutter å fyre selv om den misser i blant. Så også i kampens innledning. Den som intet våger...

I løpet av 10 minutter scorer IL Tempo to ganger. Mest takket være Lervik. Først krummer Sandnes en pasning i bakrom som Lervik får en tå på. Alene med keeper ruller ballen i hjørnet. Minutter etterpå er det 2-0. Lervik vinner igjen ballen to-tre ganger, kommer seg til dødlinja og ruller ut fem-og-førr, som dem si, til bursdagsbarnet Erik Eikebrokk som får sin bursdagsscoring.

Resultatet står seg til pause. Kolstad 2 er helt ute. Thomas Lervik og IL Tempo er helt inne.

Bruno Coelho og Robert Preller kommer også inn. Asklund og Sandnes ut.

– Viktig å få tredjemålet nå, for å avgjøre kampen før Kolstad rekker å få tro på poeng, mante Hoff.

Jeg fatter ikke hva som skjer!

Og Lervik var ikke vanskelig å be. Hoff fikk umiddelbart viljen sin. I hvert fall om 3-0 medfører at kampen er avgjort. Etter nok en vanvittig Lervik-periode, som nå lykkes med alt, står det 4-0. Pasninger fra Eikebrokk og Thorsø. Skudd med venstre, igjen i hjørnet.

– Jeg fatter ikke hva som skjer, ropte Lervik overrasket over sin egen suksessrate.

Minutter senere løper han på nytt alene gjennom, blir felt av bakerste mann, og straffespark. Merkelig nok ikke noe gult kort for forseelsen.

Emil Hauge er som vanlig sikkerheten selv. Denne gangen høyere i målet enn før. Straffescoring i 3 seriekamper på rad, og 4 totalt.

Noen Rosenborg-spillere som har noe å lære?

– Straffespark er enkelt. Det er bare å skyte ballen i mål! forklarte en ertende Eeeeemil.

IL Tempo er like sexy som en sexy kvinne!

Og selv om kampen ebbet ut i 5-0 og ingen flere mål, var de siste 20 minuttene et sjansebonanza. Eikebrokk, Skjetne og Gomez misbruker enorme sjanser, flere etter fantastisk kollektivt og individuelt spill som får det til å boble og bruse i publikum. Hadde det vært klappstoler på Romolslia, hadde trampeklappene garantert ikke vært langt unna.

En dag for historiebøkene. Thomas Lervik blir kåret til banens beste for andre kamp på rad og fikk sin fortjente Magnum-flaske. Darth Nielsen Bands "Like sexy som en kvinne" dundret over anlegget og kidsa fikk sine fortjente IL Tempo-autografer.

Og helt til slutt. Stakkarslige Kolstad 2-spillere, som forhåpentligvis har funnet ut hvem IL Tempo tror de er. Kanskje fikk de seg en autograf eller to også...