IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore fotballspillere
» Golf  » 5. div avd 2  » Spillerstall  » #ilTempoTV  » Hall of Fame  » Om IL Tempo  » Kontakt

   ‹ GRÅ HÅR. DEN NYE TRENEREN HAR VÆRT TYDELIG PREGET AV DEN ELENDIGE STARTEN PÅ TRENERGJERNINGEN (Foto: Åsmund Nielsen)

» Hommelvik 0-2 IL Tempo. Hoffs flaue kamprekord reddet av "Super-Fabio"
19/08/14 › Med historiens dårligste seiersprosent på CV'en, lyktes det endelig Erik Hoff å vinne en IL Tempo-kamp - 70 dager etter lagets forrige seier. Men æren må han dele med superinnbyttere med superskills.

››› Skrevet av Erik Eikebrokk › vaneik@c53twve0h_db478742.noFacebook/eikebrokkTwitter@eikebrokk

   ‹› LES OGSÅ
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 29/08/14 › VIDEO: Garderobesnakk med Ketil Thorsø
   › 20/08/14 › MalvikBladet: "Nok et tap for ungt HIL-mannskap"

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 › KAMPFAKTA
   19/08/14 Øya Mersalg Arena

 HOMMELVIK
 IL TEMPO

0
2
   34° 0-1 Magnus SANDNES (Olsen)
   81° 0-2 Kristian SKJETNE (Gomez)

  › IL TEMPO 4-3-3
1
Bård HAUGVIK
7 •
19
Robert PRELLER ‹ 45°
6
4
Vegar OLSEN
7 •
17
Håkon HILLER ©
7
23
Vidar GUTTORMSEN › 72°
5
15
Øivind STOKLAND
5
8
Vidar JENSSEN
5
20
John JOHNSEN
6
9
Trond-Erik SKÅREN › 55°
4
13
Magnus SANDNDES › 89°
6
33
Erik EIKEBROKK
4
27
Odd Iver RØSTAD › 45°
5
14
Fabian ABUEG GOMEZ › 55°
7
22
Morten SOLEM › 60°
4
26
Kristian SKJETNE › 72°
6
2
Erik HOFF › 89°
-

  
Dommer: Stig Tore LAUGEN

  › Gult kort IL Tempo: (0)
  › Gult kort Hommelvik: (1)
avr=
5,6
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KAMPREFERAT

 

En venten som ikke kan karakteriseres som annet enn et langt uår, tok endelig slutt for Erik Hoff i bortekampen mot Hommelvik.

Statistikken så langt var nemlig nedslående:
57 dager - 2 kamper - 2 tap.

I så måte var det kanskje greit å møte bunnlaget Hommelvik. Som for nærmest å hente tre enkle poeng. Enkelt skulle det dog ikke bli. Og Hoff måtte ty til hele troppen for å få det han kom for å hente.

Etter 90 minutter var det en lettet trener som takket superinnbytterne Fabio Gomez og Kristian Skjetne for hjelpa.

For inntil førstnevntes kampavgjørende involvering sju minutter før slutt, som endte i sistnevntes tap-in fra 3 meter, var Hommelvik flere ganger farlig frempå på kontringer, som kunne resultater i scoring.

Slik sett minnet kampen på mange måter om bortekampen mot Trønder-Lyn. Nemlig en kamp hvor IL Tempo styrte banespillet, kom til store sjanser, men manglet uttelling.

Heldigvis hadde IL Tempo-forsvaret, med Vegar Olsen tilbake, og ikke minst Bård Haugvik, en god dag på jobben.

– Må Hoff gå? spurte som kjent ex-trener Eivind Arne Bjaaland etter tapet mot Trønder-Lyn.

Bjaalands retoriske kritikk og spørsmål var kanskje berettiget, men med seieren mot Hommelvik, har Hoff, om ikke annet, kjøpt seg tid. Det skal likevel sies at prestasjonen ikke var mer enn det man må forvente - og at på en annen dag, kunne Hommelvik ranet til seg poeng.

Dessuten later det til at Hoff nekter å forkaste idéet om å spille med trebackslinje. Mot Hommelvik kunne eksperimenteringen kostet IL Tempo ytterligere poeng.

Heldigvis overvant fornuften dumskapen, denne gangen, men det tok tid. Assistenttrener Magnus Sarheim måtte bruke ukonvensjonelle metoder for å tvinge frem en taktisk revurdering fra hovedtreneren. Men det var ikke lett - både løgn og lurespill måtte til for å få Hoff til å gå tilbake til 4-3-3.

Ikke nok med dét - Hoff var frekk nok til å sette inn seg selv, da kampen var avgjort. Men overså Sarheims egne ønsker om et IL Tempo-comeback.

– Sarheim har ikke løst lisens, forklarte Hoff.

Noe som også viste seg å være løgn, og det spekuleres i at trekket kan ha vært ment som en hevnaksjon til Sarheims taktiske innblandinger.

Utspillet skal ha utløst stor misnøye fra assistenttreneren, som mener han har en kamprekord få andre kan skilte med i IL Tempo-historien. Sarheim sier han ikke akter å stå for hån, og mer enn antyder at han skal være klar til å ta over, om Hoffs tjenester ikke lenger skal være ønsket i IL Tempo.

Om sin egen dobbeltrolle, sa Sarheim følgende:

– At jeg både er assistenttrener og styremedlem i klubben,er irrelevant. Jeg er profesjonell til fingerspissene, og vil bare klubbens beste.

Om sammenligningen med Erik Hoftun:

– Jeg ser likhetene, som spillere (...) noe utover dét blir useriøst tabloid tant.

Ironisk nok virker spillergruppa å være mer samlet enn noen gang, noe som kan vise seg å bli Hoffs redning. For enten gruppa samler seg rundt Hoff, eller rundt musketéralibiet "én for alle, alle for én", virker spillehumøret å ha en positiv innvirkning på treningskulturen, og selv med to kampers motgang i mente, gikk IL Tempo ut i hundre på Øya Mersalg Arena, med dét for øyet å avgjøre tidlig.

Hjemmelagets plan var å organisere seg lavt, og stenge rom for stikkere og bakromspasninger. Planen var god, men IL Tempo kom likevel til sjanser. Preller svingte tidlig fra høyreback til Eikebrokk på lengste, men sistnevnte headet håpløst utenfor.

Skåren skjøt fra 16, da to spillere hadde åpent mål, og Eikebrokk greide ikke å utnytte en keeper på bærtur.

Ikke før Sandnes og Eikebrokk byttet plass, og førstnevnte truet bakrom fra venstre, kom det forløsende målet. Vegar Olsen traff endelig med en av sine lange diagonalere bakfra, og Sandnes brummet seg gjennom midtforsvaret som en caterpillar.

Alene med keeper gjorde "Mr. Røros" fra 1999-2008 ingen feil (kun slått av Krister Trondsen i 2004).

Underlege til tross, Hommelvik hadde ingen planer om å endre kampplanen. IL Tempo eide ballen de første 45 minuttene, men de aller største sjansene uteble. Hjemmelaget var knapt over midten.

Tilsynelatende fornøyd, gjorde Hoff nevnte grep i pausen. Preller ut, Odd Iver Røstad inn.

– Du kan spille stopper du? spurte Hoff retorisk, uten å vente på svar fra ørlendingen.

Som alltid gjorde Oddi som han blir bedt om. Og løste oppgaven godt. Men det var kanskje også det eneste positive ved omstruktureringen.

For med Hoffs tragikomiske formasjonsforandring, kom Hommelvik inn i kampen igjen. Uten IL Tempo-press på ballfører og enorme rom på vingene, gjorde at Hommelvik begynte å true en til n arbeidsledig Bård Haugvik, og hadde det ikke vært for sisteskansens årvåkenhet, samt et langt returløp fra Røstad, kunne skandalen vært et faktum.

Men IL Tempo slapp unna, og med det også Hoff.

Etter bare 15 minutter inn i 3-5-2 formasjonen, rådet heldigvis fornuften igjen. Frem og tilbake er nemlig like langt, og nye bytter innebær et resirkulert 4-3-3.

Mer var det ikke som skulle til. John Johnsen begynte for alvor å komme inn i kampen, og nøt godt av Morten Solems og Fabian Gomez' fart og driv på venstresiden.

Det haglet med sjanser, men bom fulgte bom.

Helt til sistnevnte stormet etter en Johnsen-pasning på venstre. Foran mål luktet en annen spillekåt innbytter, Kristian Skjetne, som bare hadde å bredside ballen i mål, etter at Gomez lurte sin oppasser trill rundt.

Dermed er det fortsatt liv laga for Erik Hoff, som reiste seg fra pressekonferansen i Mourinho-stil etter én eneste uttalelse.

– Don't hassel the Hoff.

DETTE BETYR BØRSKARAKTERENE:
1 MISLYKTES MED ALT 2 FORSØKTE, MEN MISLYKTES 3 UNDERKJENT 4 KAN BEDRE 5 BRUKBAR 6 SOLID7 BRA 8 MEGET GOD 9 DOMINERENDE 10 LEGENDE

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo Fotball ved Sheriff Consulting