IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore fotballspillere
» Golf  » 5. div avd 2  » Spillerstall  » #ilTempoTV  » Hall of Fame  » Om IL Tempo  » Kontakt

   ‹ HIT, MEN IKKE LENGER. SELV IKKE I OVERTALL 3-MOT-1 GREIDE IL TEMPO Å SCORE (Foto: Åsmund Nielsen)

» Melhus 1-1 IL Tempo
14/06/14 › IL Tempo med klart spillemessig overtak, men kvalitetssvikt innenfor begge 16-meterne gjorde at alkymistene måtte reise hjem fra gruvene uten annet enn gullfarget gråstein.

››› Skrevet av Erik Eikebrokk › vaneik@c53twve0h_db478742.noFacebook/eikebrokkTwitter@eikebrokk

   ‹› LES OGSÅ
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 › KAMPFAKTA
   13/06/14 Gruva kunstgress

 MELHUS
 IL TEMPO

1
1
   18° 1-0 Frispark
   67° 1-1 Erik EIKEBROKK (Abueg Gomez)
  › IL TEMPO 4-4-2
1
Bård HAUGVIK
4
16
Emil HAUGE
6
4
Vegar OLSEN
5
17
Håkon HILLER ©
6 •
23
Vidar GUTTORMSEN
4
27
Odd Iver RØSTAD ‹ 58°
5
7
Bruno COELHO ‹ 56°
5
8
Vidar JENSSEN
5
25
Christian MJØLHUS ‹ 64°
4
33
Erik EIKEBROKK
5
13
Magnus SANDNES ‹ 75°
5
15
Øivind STOKLAND › 56°
6
14
Fabian ABUEG GOMEZ › 58°
7 •••
19
Åsmund NIELSEN › 64°
6 ••
24
Tor Martin OLSEN › 75°
-

  
Dommer: Steinar HOLTEN

  › Gult kort IL Tempo (1): Emil HAUGE
  › Gult kort Melhus (2)
5,14
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KAMPREFERAT

 

Følgende er basert på en sann historie.

Gruva kunstgress, Melhus, et perifert, men folkelig, sted i Norge.
Det er uheldigvis fredag den trettende.

Seks kamper inn i sesongen stod IL Tempo overfor et ”være eller ikke være” av Shakespeare-aktige dimensjoner. Med tap for Melhus, ville sesongen praktisk talt være over, i alle fall om den skulle evalueres på et rent sportslig suksessgrunnlag. Seier ville være et kvantesprang bort fra misærens skyggedal, til håpets første tinder. Og med det gi håp om at i september står tallet 1 foran ”IL Tempo” på toppen av Mount 5. divisjon.

Med John Johnsen på blågul heisatur til fotballens midlertidige hjemland, Brasil, omringet av barmfagre negresser med rytmesans, halvlitersglass literfulle av alkoholholdig øl og boomboomburgere store nok til at selv Johnsen kan ha et reelt håp om å spise seg mett, var det opp til Emil Hauge å måtte stå til rette for pressens kritiske spørsmål, uavhengig av seier, tap eller nederlag:

Ville kronprinsen stå sin prøve? Ville ”Kula” eller ”Trollmannen fra Røros” få scoringsansvaret på topp? Ville 4-4-2 foretrekkes fremfor 4-3-3? Eller ville Hauge i Kong Johnsens fravær spekulere i noe helt eget – tenke noe, til nå, utenkt – kanskje til og med gjennomføre et taktisk mesterspill, av dimensjoner som ville gjøre det umulig for Johnsen å returnere til den posisjonen han til nå har hatt?

«Sarheim skal ha vurdert å gjøre comeback»

Før avspark var spørsmålene, naturlig nok, langt flere enn svarene.

Tor Martin Olsen ble vraket på topp, toppscorer Sandnes kom inn. Mjølhus og Coelho fikk tillit etter gode innhopp sist. Formasjonen ble satt tilbake til 4-4-2, dinosaurene brølte og fossilene forsøkte fortvilt å vri seg i gruvegrava. Via modemlinje og rød satelittelefon skal til og med Magnus "T. Rex" Sarheim ha vurdert å gjøre comeback.

– 4-4-2 spilte vi jo på min tid! kommenterte Sarheim fra Barentshavet, og innrømte egentlig med dét at hans tid er over for lengst.

Etter å ha sluppet inn tosifret antall mål på trening torsdag, samtlige fra Magnus Sandnes, var Bård Haugvik til de grader tent før avspark. Kanskje i overkant. For etter både ha sluppet inn et altfor enkelt frisparkmål fra langt hold, og dernest forsøkt å rette opp fadesen med å gå på et 94 meters dribleraid fra egen 16-meter (dog uten å komme lenger enn til 18 meter), toppet Haugvik en ikke altfor super 1. omgang med å avfeie all konstruktiv kritikk, med et relativt mislykket forsøk på å overbevise medspillerne om at han hadde erfaring fra keepervirket fra tidligere:

– Jeg har stått i mål før. Jeg kan dette her! brølte Haugvik, og krevde å bli trodd.

Til Haugviks forsvar leverte han en langt bedre 2. omgang med flere kvalifiserte redninger. Noe som også bidro til en langt bedre andre omgang, både guts- og humørmessig, også for medspillerne.

Men da 2. omgang ble sparket i gang, burde stillingen vært alt annet enn – ja, tro det den som kan, 1-0 til hjemmelaget Melhus. Ett, av altfor mange billige, frispark langt inne på IL Tempos banehalvdel ble slått innoverskrudd på vinden, og dalte ned i lengste, bak en feilplassert Haugvik. Til tross for gjentatte advarsler, sesongen, historien, gjennom, fortsetter IL Tempo-spillere å hamre løs på knehaser og achilleser på feilvendte motspillere. Slik sett er det på ingen måte kun Haugvik som har behov for å holde hodet kaldere i opphetede situasjoner.

«Synd IL Tempo ikke har evnen til å gjøre gull av gråstein»  

Det virker som IL Tempo har en egen mystisk evne til å koke selv om temperaturen på langt nær er 100 grader. Synd de samme spillerne ikke har evnen til å gjøre gull av gråstein.

Alkymistiske skills, eller ei, IL Tempo fortsatte den gode trenden fra 2. omgang mot Nardo 3. Spillet mellom 16-meterne mot Melhus var til tider mesterlig. Ballen gikk hurtig, på få touch, langs bakken, i banens fulle bredde – ofte med mange trekk, før Melhus til slutt fikk disponere kula noen sekunder.

Det eneste problemet var fremdriften, og det litt småhysteriske og panikkartede som skjedde fra 20 meter og inn. Foran begge mål. For selv om IL Tempo bortimot eide ballen, resulterte det ikke i mange store sjanser. Et skudd i tverrliggeren fra langt hold, to nesten-tilfeller av ”alene med keeper” og en lang rekke dødballer som strøk det høye hårfestet til IL Tempo-stopperne Hiller og Olsen.

Etter hvert som pause nærmet seg, økte frustrasjonen i takt med utålmodigheten etter tellende resultat, og Melhus kom i små øyeblikk mer med i kampen igjen. Hjemmelaget hadde et solid og organisert forsvar, men hadde lite å by på fremover, foruten en kjapp og kontringssterk høyreving.

«...negativt at laget ikke greier å "slå på" fra start av...»

Ingen bytter i pause, men det var likevel noe som hadde forandret seg. Om det var på grunn av Haugviks utbrudd, vites ikke, men igjen virket det som om gutsen i laget er større fra starten av 2. omgang, enn fra kampstart.

På én måte er det en positiv evne å greie å heve intensiteten og vinnerviljen – på den andre side negativt at laget ikke evner å ”slå på” fra start av.

Hvorfor er det slik – og hvem har ansvaret? ble Hauge spurt etter kampslutt. Sekunder før han stormet ut av pressekonferansen uten å svare på ett eneste spørsmål.

Kampen skulle likevel ikke ende totalt gledesløst for IL Tempo. I en 2. omgang preget av mye guts, offensiv vilje og påny gode innhopp fra benk, skulle en av sistnevnte stå bak scoringen som ga ett poeng. Brudd på midten av innbytter Stokland endte ute på høyre hos Hauge og Eikebrokk. Sistnevnte spilte vegg med en annen innbytter, Fabian Abueg Gomez, hvis innlegg landet på hodet til Eikebrokk på to meter. Headingen var alt annet enn hard, men vrikket seg mellom beina på Melhus-keeperen, til 1-1.

Det skulle bli kampens siste scoring, men ikke uten muligheter til flere. Begge lag ønsket seg mer enn ett poeng, og selv om det var IL Tempo som hadde de fleste mulighetene, var det Melhus som hadde de største. To ganger måtte IL Tempos bakerste mann (ikke Haugvik) redde på streken.

«Mulig å finne gull også der hvor det ikke glitrer»  

Godt inne på overtiden fikk Håkon Hiller sjansen på corner – skrått ute fra 3 meter, men headingen gikk i nettveggen. Kampens absolutt siste sjanse kom på over-overtid, da innlegget fra venstre gikk via Stoklands ankel, og lå og rullet på én meter, da, merkelig nok, samtlige IL Tempo-spillere befant seg utenfor 16-meteren.

Resultatet var kanskje frustrerende for IL Tempo, men selv om det er de store gullklumpene man legger merke til først, kan det likevel være spor av gullstøv å hente for den som tar seg tid til å sile gruvegrumset vekk fra vaskefatet.

For en god alkymist vet å finne gull også der hvor det ikke glitrer.

Intet håp - intet gull...

DETTE BETYR BØRSKARAKTERENE:
1 MISLYKTES MED ALT 2 FORSØKTE, MEN MISLYKTES 3 UNDERKJENT 4 KAN BEDRE 5 BRUKBAR 6 SOLID7 BRA 8 MEGET GOD 9 DOMINERENDE 10 LEGENDE

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo Fotball ved Sheriff Consulting