IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore fotballspillere
» Golf  » 5. div avd 2  » Spillerstall  » #ilTempoTV  » Hall of Fame  » Om IL Tempo  » Kontakt

   ‹ LYDHØRE. IL TEMPO-SPILLERNE FULGTE NØYE MED DA ERIK HOFF LA FREM SLAGPLANEN (Foto: Erik Eikebrokk)

» Trønder-Lyn v IL Tempo 3-1
10/08/14 › I en sjansebonanza uten like, misbrukte IL Tempo et vell av muligheter til å avgjøre kampen. Så viste Trønder-Lyn hvordan det skulle gjøres.

››› Skrevet av Erik Eikebrokk › vaneik@c53twve0h_db478742.noFacebook/eikebrokkTwitter@eikebrokk

   ‹› LES OGSÅ
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater

   ‹› RELATERTE SAKER
   › 10/08/14 › TronderLyn.no: "Første kamp etter sommerferien mot ringrevene fra IL Tempo er ingen spøk..."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 › KAMPFAKTA
   10/08/14 Sørøya gras

 TRØNDER-LYN
 IL TEMPO

3
1
   17° 0-1 Håkon HILLER (Eikebrokk)
   27° 1-1
   87° 2-1
   92° 3-1

  › IL TEMPO 3-5-2
1
Bård HAUGVIK
5
16
Emil HAUGE
5
17
Håkon HILLER ©
7 •••
6
Ketil THORSØ ‹ 45°
3
9
Trond-Erik SKÅREN
4
15
Øivind STOKLAND
6 •
23
Vidar GUTTORMSEN
6 ••
8
Vidar JENSSEN
5
19
Robert PRELLER ‹ 64°
4
33
Erik EIKEBROKK
5
13
Magnus SANDNES
5
27
Odd Iver RØSTAD › 45°
5
22
Morten SOLEM › 64°
5

  
Dommer: Frode VIKHALS

  › Gult kort IL Tempo: (1) Vidar
     GUTTORMSEN
  › Gult kort Trønder-Lyn: (2)
avr=
5,0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KAMPREFERAT

 

Aldri har en IL Tempo-trener tapt sine to første kamper i sjefsstolen.

Ikke før nå. Ikke før Erik Hoffs regime.

Umiddelbart etter tapet, stilte tidligere IL Tempo-trener Eivind Arne Bjaaland spørsmålet alle ønsket å stille, men som ingen hadde frekkheten til å si:

– Må Hoff gå?

Etter å ha eksperimentert med noe som kunne minne om en trang 3-1-3-3-formasjon i sluttminuttene mot Gimse, lot ny-treneren seg forlede til å tro at galimatias-formasjonen kunne ha noe for seg. At det var en oppskrift for suksess.

I sin forrykthet stablet Hoff opp Hauge, Hiller og Thorsø bak, og tenkte at dét måtte fungere.

Leddet foran skimtet med Skåren, Stokland, Guttormsen, Jenssen og Preller - tydelig ukomfortable, og uten snev av innsikt i hvordan en slik formasjon skulle organiseres.

Og selv om det gikk relativt bra i starten av kampen, var tendensen snart deprimerende, og før Hoff rakk å justere, var katastrofen inntruffet.

Etter kvarteret spilt hadde IL Tempo trillet ball i hatt med hjemmelaget, og det så bra ut. Noe som ikke var en liten prestasjon teknisk sett, tatt i betraktning en luggete gressbane, på en varm og tørr sommerdag ved Gaulas bredder. Det var etterpå at alt gikk "åt skogen".

At ballen rullet sakte og spratt høyt, var noe som skulle komme Trønder-Lyn til gode. Etter hvert.

For planen var klar. Hoff forsøkte å banke ballinnehav-mantraet sitt inn i hodet på IL Tempo-spillerne i garderoben før kampstart. Treneren hadde krevd rekordtidlig oppmøte, og truet med bøter, sanksjoner og personlig straff til den eller de som ikke etterlevde de nye kravene.

Regelbruddene florerte, men hva spilte vel det for rolle, når regelrytteren selv, glimret med sitt fravær...og ankom arenaen sist av alle.

Spillerne lot seg heldigvis ikke affisere av ukulturen, og foruten et par verbale stikkere fra Jenssen, som seg hør og bør, slapp den sent ankommende forholdsvis greit unna.

Ballen lugget, men den rullet. Og Trønder-Lyn måtte løpe i mellom. Sandnes, Eikebrokk og Skåren forsøkte seg tidlig - med vådeskudd. Før stålmannen fra nord markerte revir.

The Incredible Håkon. Return of the Jedi. Master of the Universe. Devil in Disguise. Captain Fantastic. Mr. Miyagi. Ridder Kato. Ken.

Og med dét 1-0 til IL Tempo. På innlegg nummer to etter corner. Med magen. Et elgjukk av klasse. Kroppsbeherskelse og balansekunst. En kunstner med kula. Mann med stor M. Helt med dobbel H: Håkon Hiller...

Dernest blir historien langt kjedeligere. I hvert fall for IL Tempos del. For etter disse i overkant svulstige og poetiske vendingene, får Ketil Thorsø plutselig akutt fnatt og solstikk - og gjør feil på feil. Robert Preller gjør om venstre ving til venstre back, og det som så skjer kan kun forklares ut i fra én teori:

Nemlig kaosteorien.

Noe Trønder-Lyn vet å benytte seg av. Et kast. Et løft. To-tre sprettballer innenfor 16, og vips. Tap-in på bakerste. 1-1.

I pausen modererer Hoff sine fotballtaktiske visjoner, og innser at trebackssystemet er noe IL Tempo må vurdere å trene på, før det forløses i all sin vidunderlige kraft.

For med tre bak, nytter det ikke å spille med trange forsvarsspillere langt inne i banen. Og breddeholderne må ligge høyt, ikke lavt, for å unngå at formasjonen tenderer mot en 5-3-2 - noe som vil virke mot sin offensive hensikt.

IL Tempo hadde forsøkt, og lyktes bare så der.

Tilbake i 4-3-3 i 2. omgang, og IL Tempo gjenfant seg selv. Gamle relasjoner fremstod som nye, kjemi fyndet og det lå scoring i lufta.

Og der lå den. Og ventet. Og ventet. Og ventet...

Det var en sjansebonanza uten sidestykke. Fra første spark på ballen stormet IL Tempo i angrep, kontringene imot var uansett ufarlige, gjenvinningene høye og alle mann ville score.

Men ingen greide det. Skåren fikk bare tåa på ballen fra 5. Oddi headet utenfor fra 4. Sandnes kneet over fra 3, og Guttormsen traff ikke på sine 2 forsøk.

Og så gikk det som det så ofte går. Etter 42 minutter i eget forsvar, får hjemmelaget kontringen de har ventet på. 1 sjanse - 1 mål.

IL Tempo er preget av sjansesløsingen og tar overmotet og oppgittheten med seg inn i spillet. Det blir tatt sjanser bakfra, og straffen viser seg nådeløs. Hauge finter som nest bakerste mann. Hiller lager frispark, og Haugvik setter opp en mur som mest av alt dekket inngangen til pølsekiosken på langsiden.

Det er nærmest som åpent mål å regne. Haugvik reagerer for sent. Det er 2-1.

3-1 følger på en kontring minutter senere.

IL Tempo har tapt en kamp det skulle vært umulig å tape.

Og IL Tempo-trener Erik Hoff har satt sin første IL Tempo-rekord.

To tap på to forsøk.

– Må Hoff gå?

Eller har han mer å gå på?


DETTE BETYR BØRSKARAKTERENE:
1 MISLYKTES MED ALT 2 FORSØKTE, MEN MISLYKTES 3 UNDERKJENT 4 KAN BEDRE 5 BRUKBAR 6 SOLID7 BRA 8 MEGET GOD 9 DOMINERENDE 10 LEGENDE

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo Fotball ved Sheriff Consulting