IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore fotballspillere
» Golf  » 5. div avd 2  » Spillerstall  » #ilTempoTV  » Hall of Fame  » Om IL Tempo  » Kontakt

   ‹ MAGNUS SANDNES MED HISTORISK KVADRUPPEL I DEBUTKAMPEN (Foto: Åsmund Nielsen)

» IL Tempo 7-0 Hommelvik
05/05/14 › Etter uavgjortfadesen i serieåpningen mot Trønder-Lyn forklarte flere den dårlige prestasjonen med slett fokus, mange forfall og mistimet eksperimentering. Mot Hommelvik slo IL Tempo tilbake!

››› Skrevet av Vidar Brøndbo Jenssen › vbj@online.no

   ‹› LES OGSÅ
   › 06/05/14 › X ART: Se bildemontasjen fra IL Tempo v Hommelvik
   › 05/05/14 › VIDEO: Se John Johnsens pre-matchintervju med Vidar "Video" Guttormsen
   › 05/05/14 › Håkon Hiller valgt som ny IL Tempo-kaptein for 2014

   › 04/05/14 › VIDEO: IL Tempos nye forsvarssjef, Bård Haugvik, lover smultring og seier mot Hommelvik
   › 04/05/14 › VIDEO: Magnus Sandnes lover fire mål i IL Tempo-debuten

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 › KAMPFAKTA
   04/05/14 Romolslia kunstgress
 IL TEMPO
 HOMMELVIK
7
0
   13° 1-0 Magnus SANDNES (Røstad)
   19° 2-0 Magnus SANDNES (Gomez)
   27° 3-0 Trond-Erik SKÅREN (Olsen)
   34° 4-0 Kristian SKJETNE (Sandnes)
   52° 5-0 Magnus SANDNES (Stokland)
   59° 6-0 Trond-Erik SKÅREN (Mjølhus)
   71° 7-0 Magnus SANDNES (Hiller)


  › IL TEMPO 4-4-2
1
Bård HAUGVIK
5
16
Emil HAUGE ©
6
4
Vegar OLSEN
6
8
Vidar JENSSEN ‹ 45°
6
6
Ketil THORSØ
6
9
Trond-Erik SKÅREN
7 ••
20
John JOHNSEN
6
26
Kristian SKJETNE ‹ 60°
6
27
Odd Iver RØSTAD ‹ 72°
6
13
Magnus SANDNES
8 •••
14
Fabian ABUEG GOMEZ ‹ 45°
6
23
Vidar GUTTORMSEN › 45°
5
25
Christian MJØLHUS › 45°
6
15
Øivind STOKLAND › 60°
7 •
17
Håkon Arne HILLER › 72°
5
  Dommer: Ramadan SADIKI
  › Gult kort: Emil Hauge
6,07
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KAMPREFERAT

 

I den siste treningskampen før sesongstart, vant IL Tempo betryggende 3-1 mot Bratsberg. En mann ropte dog varsku. Bratsberg-bauta og tidligere IL Tempo-stopper, Ronnie Gjevik, kalte IL Tempo for oppskrytt. Trenerteamet, anført av John Johnsen, avfeide kritikken ved å peke på at når Ronnie Gjevik prater er det som regel et sammensurium av tomprat, individuell og lite gjennomtenkt synsing og total uvitenhet. Johnsen beskrev Gjevik som et ekte fortellertalent uten rotfeste i virkelighetens verden.

Men da seriepremièren var unnaspilt, og fasiten var 1-1, ett fattig poeng og en andre omgang der hele laget gikk tomt, var det flere enn Ronnie Gjevik som ytret seg. Onde tunger på Twitter avfeide det nye IL Tempo som mer av det gamle, og raljerte over det nye trenerteamet.

Assistenttrener Emil Hauge pekte etter kampen på kun to lyspunkter: "Oddi" (Odd Iver Røstad), som hadde briljert som back i preseason, imponerte voldsomt på topp, og signaliserte for alvor at han var tilbake for fullt. Borte var fjorårets skadeplagede og malplasserte indreløper, som flere ganger i fjor uttrykte at han følte seg som en grå mus i en verden av gylne ekorn. Igjen var Røstad den raske, hardtarbeidende lystløperen som presser den siste safta ut av appelsinen i hver kamp..

Emil slo seg også på brystet og pekte på at han hadde fått fullklaff på sin teori om at det å hente inn en god keeper ville påvirke laget positivt, framfor å sette en rekke tilfeldige utespillere i mål.

Bård "Bårris" Haugvik, som gjennom vinteren har imponert som skuddstopper, viste seg også som dominant i feltarbeidet og avverget flere farlige situasjoner da laget gikk tomt og ble trykket bakpå av Trønder-Lyn i andre omgang.

De som husker Bårris fra flere år tilbake ble ikke overasket over storspillet, men Emil Hauge peker på at genistreken om å lokke keeperkjempen tilbake til fotballen, ikke kan overvurderes.

«Etterlyser tøffere spill på trening»

Forrige ukes treninger illustrerte kanskje litt tydelig hvorfor vi ikke yppet oss mer mot Trønder-Lyn. Nyervervelsen Trond-Erik Skåren etterlyste tøffere spill på trening og "Kula" (Tor Martin Olsen) fulgte opp med en takling på Ketil Thorsø som førte til at sistnevnte hyttet med neven på særs truende måte. Kula dekket seg desperat til og vek unna og varslet at han måtte stå over kampen mot Hommelvik grunnet personlige årsaker. I tillegg manglet vi før start enda Bruno Coelho og Åsmund Nielsen, i tillegg til kampsportutøver "Haaken" (Tor Haakon Bjørgum) og kampsportentusiast Rober Preller.

Det var likevel ingen fare for at vi denne gangen skulle mangle punch på topp. Magnus (Sandnes) er en spiller som minner mange av den eldre garde om spisslegender med sans for boksesporten, nemlig Odd Iversen og Preben Elkjær. Skåret over samme lest som dem er han totalt uredd , råsterk og har nese for mål. Bygd som en gammeldags fryser. Like bred som han er høy, med en effektiv teknikk og en ekstrem vinnermentalitet.

Med en stor brautende murbrekker av en tanksenter som rydder vei, gikk trenerteamet for en helt annen type ved hans side. Fabian Gomez er en reptil rask spiller som er vanskelig å få has på. Med sine tyngdeoverføringer og lette steg minner han om en rev som lister seg rundt. Spørsmålet er om den kattaktige skikkelsen som bykser rundt på banen litt oftere kan komme på treninger og kamp? Assistenttrener Emil Hauge har lenge rivd seg i håret fordi Fabian er en pus på hjemmebane og derfor melder forfall til enkelte treninger og kamper. Og illustrerer videre at det kan minne om å ha en vakker tiger i et bur når man helst vil slippe den fri.

«Hvis du ser en skilpadde på en gjerdestolpe, har
den fått hjelp»
 

Selv med et slikt spisspar må vi spille med en midtbane. Ordtaket Åsmund plukket opp på sin Asia-turné i vinter passer således her: "Hvis ser du en skilpadde på en gjerdestolpe, har den fått hjelp til å komme seg dit." Selv ikke superspisser scorer mål uten å få ballen. Det blir altså jobben til Oddi og den spennende nysigneringen Trond-Erik. En langlemmet, elegant tekniker, med hele banen som sitt virkefelt. "Å kreve at han sleiker krittet blir som å binde fast en geit. Da kan den kun spise der den står," forklarte Emil før kampstart.

Sentralt på midten hadde vi ballspillerne John Johnsen og Kristian Skjetne og backrekka var velkjent. Det eneste som manglet var å offentliggjøre årets kaptein. Med sine 37 år, erfaring fra spill i de høyere divisjoner, sympatiske framtoning, fotballklokskap og engasjement i stort og smått, falt valget naturlig nok på Håkon Hiller. Med dame og lang erfaring som far er han komfortabel med å lede flokken med silkemyk jernhånd.

En spiller som folk lytter til uten at han trenger å brøle. En spiller som går foran og alltid gir 110% . Beviset på hva Hiller legger ned av arbeid på banen, illustreres best av hvordan han beskrives av arbeidskolleger når han møter på jobb dagen etter kamp. Han er sliten, alle muskler er stive, ansiktet uten mimikk, han skjelver, er tynn i håret og generelt skrøpelig.

IL Tempo innledet kampen med å trille ball fra start. Uten glitter og mange bajasinnslag med valg preget av utålmodighet. Likevel kombinerte IL Tempo tidvis fint langs begge kanter. Emil og Trond-Erik langs høyre, med kombinasjonen Fabian/Oddi på venstre.

«En som folk lytter til»

I midten ventet Magnus på innlegg. Kommer leggene er han en målgarantist. Det første kom etter at Magnus snudde på en femøring og banket ballen i mål med venstra. Like etter dukket samme spiller opp på nytt etter forspill av Fabian. 3-0 kom fra skuddfoten til Trond-Erik etter en Fjørtoft-lignende "deflection". Like før pause headet Magnus en ball i trynet på Kristan, fra død vinkel, etter et frispark slått mot lengste stolpe - og vips sto det 4-0.

– Innøvd, ropte trofaste tilskuere fra linja!

Selv om tempoet og kvaliteten sank noe, ble andre omgang et gledelig gjensyn med skadeplagede Øivind Stokland og Hiller kom inn på topp, og viste klasse ved flere anledninger. I sin tilbaketrukne spissrolle slo han nesten-målgivende pasninger og det som burde vært målgivende pasninger på løpende bånd. Bare målet manglet. Noe som blir vanskelig å få når keeper drar fram klaseredninger både når den nybakte kapteinen står ledig både på en av Ketils utmerkede cornere, og inne i femmeteren etter et pent angrep.

Før kampen var over hadde Trond Magnus igjen dratt med seg ballen inn i banen og bestilt oppholdstillatelse nede i keepers hjørne, før Magnus avsluttet balletten med en ny kunstnerisk involvering.

Emil hadde lenge snakket søtladent om de nye spillerne han hadde skaffet, og det må sies å være en suksesshistorie på overgangsmarkedet. Plutselig har laget mer fart, pondus, kreativitet og kvalitet til å avgjøre kamper tidlig. Dette vil alle nyte godt av, da vi i motsetning til foregående år, kan gi mer spilletid til hele troppen i flere kamper - uten at det går utover kvaliteten

Etter kampen var det likevel ikke hæla-i-taket- og hallelujahstemning. "Lista ligger ikke på Hommelvik," minnet trenerteamet om.

– En gjeng tapre unggutter som ble igjen da mange forlot klubben for å livnære seg på fotballen i høyt satsende Malvik.

Det kommer viktigere, vanskeligere kamper. Den første allerede på onsdag mot National/Sverresborg 2.

DETTE BETYR BØRSKARAKTERENE:
1 MISLYKTES MED ALT 2 FORSØKTE, MEN MISLYKTES 3 UNDERKJENT 4 KAN BEDRE 5 BRUKBAR 6 SOLID7 BRA 8 MEGET GOD 9 DOMINERENDE 10 LEGENDE

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo Fotball ved Sheriff Consulting