Velkommen til IL Tempo

IL Tempo (4-1-2-1-2):
24.
TOR MARTIN OLSEN
6
8.
*BJØRN MAGNUS IVERSEN
6
30.
***BENT SKRETTING
7
23.
VIDAR GUTTORMSEN
6
25.
CHRISTIAN MJØLHUS
5
7.
BRUNO COELHO
6
19.
ROBERT PRELLER
4
22.
MORTEN SOLEM
6
27.
MATS KORAY GENC
-
14.
RICHARD NILSEN
5
63.
ROBERT KRISTIANSEN
5
10.
TOR HAAKON BJØRGUM
4
15.
**YAVUS AKBINA
6
20.
MORTEN GRAHL-MADSEN
5
SNITT:
5,46

Dagens Kinderegg:
ANDREAS THYGE NIELSEN

Å få kinderegg uten å være til stede hører så absolutt med til sjeldenhetene, men det er rimelig ironisk når det viser seg at den som glemmer at det er kamp er den som har ansvaret for at alle de andre skal huske at det er kamp.

Live!
71' Bytte IL Tempo (Solem ut)
71' Bytte IL Tempo (Koray-Genc inn)

68' Gult kort National (Nesevis)

65' Bytte IL Tempo (Nilsen ut)
65' Bytte IL Tempo (Kristiansen inn)

62' Mål 1-0 IL Tempo (Yavus Akbina. Pasning fra Morten Grahl-Madsen)

33' Bytte IL Tempo (Bjørgum ut)
33' Bytte IL Tempo (Akbina inn)

24' Gult kort IL Tempo (Christian Mjølhus. Lurte på om dommeren var invalid)


 
6
SJANSER
1
8
SKUDD PÅ MÅL
3
5
SKUDD UTENFOR
3
5
HJØRNESPARK
2
3
OFFSIDE
2
1
GULE KORT
1
0
RØDE KORT
0
15
SPILLERE BENYTTET
14

60%

BALLINNEHAV
40%

 

KAMPREFERAT:

På en dag da Kulas tranebærjuice, Haakens gin & tonic og Robbans himkok seks-og-nitti ikke var nok til å sikre 100% av poengene, var det et omdiskutert tyrkershot som sikret IL Tempos 3. seier på rad.

Tidlig lørdag morgen tikket spilleberettigelsen inn på IL Tempo-fax'en. Bare timer senere ble Yavus Akbina matchvinner i debuten, som innbytter. En prestasjon kun 4 IL Tempo-spillere tidligere har stått for, senest Bent Skretting, mot nettopp National, i 2008-sesongen.

Akbina trodde han hadde avgjort treningskampen, og måtte smile da han etter kampslutt fikk vite at det var høstsesongens første seriekamp.

For med spillere som Hiller, Olsen, Eikebrokk, Thorsø og Nielsen-boys ute, i tillegg til at Marius Larsen Strand har tatt med seg kjerring, hus og hjem og flyttet til Qatar, var det opplagt at selv en kamp mot dumpekandidat National kunne by på problemer. Likevel stilte IL Tempo mannssterkt, med Richard Nilsen (for første gang i startellveren) og Tor Haakon Bjørgum endelig på plass igjen. Stopperduoen Guttormsen og Skretting har trent godt hele sommer og med løpsmaskinene Ivers og Mjølhus på backene, var det i alle fall ikke det defensive det skulle stå på.

Spørsmålstegnet var nok heller stilt bak Bruno Coelho.

Men Coelho skulle levere. Nesten til punkt og prikke.

IL Tempo startet kampen godt og spilte fri både Nilsen og Solem flere ganger fra venstre. Coelho styrte spillet fornuftig fra sentralt hold og slo knapt en feilpasning den første halvtimen, i tillegg til en rekke ballvinninger. Men så mye lenger enn til frispillingen av indreløperne kom ikke laget. Haaken og Grahl ble, sammen med Preller, ekstremt stasjonære på topp og var sjelden spillbare uansett hvor de befant seg hen. National organiserte seg godt lavt i banen, og et fantastiløst IL Tempo kom seg ikke gjennom i midten.

Noen idé om å angripe i bredden hadde tydeligvis ingen.

Ikke før Vidar Guttormsen slo et par pasninger i bakrom, skulle IL Tempo få sitt første skudd på mål. Det var til gjengjeld fullstendig ufarlig. En lettere frustrert Christian Mjølhus spurte om dommeren var invalid, det var ikke dommeren, og sendte en ilter Mjølhus til pause med gult kort.

Rett før pause gikk en sliten og frustrert Haaken ut, inn kom debutant Akbina. Han rakk å somle seg bort noen ganger før pause, men skulle revansjere seg etter…

For de første 30 minuttene av 2. omgang var helt i IL Tempos ånd. Presset ble satt høyere, National gav bort ballen oftere og oftere høyt i banen og bevegelsene stemte plutselig mer overens med pasningene. Solem ble langt mer involvert i spillet og nevnte Akbina viste prov på både god teknikk og blikk for spillet.

Da var det kan hende bare på sin plass at det var debutanten som fikk score ledermålet.

Men ikke uten kontroverser.

For da Ivers forsøkte å spille gjennom Akbina, var sistnevnte solid plantet i offside. Men Ivers har en spesialitet få forunt, heldigvis, i langpasningene sine: De glir av foten i 9 av 10 tilfeller. Så ballen skrudde bort fra Akbina, og til Grahl-Madsen. Linjedommeren viftet en gang, kan hende to, med flagget sitt og fintet ut Nationals backrekke. Men dommeren vinket spillet, riktig nok, videre, en National-spiller tok ballen i fast grep utenfor 16, noe som ikke affiserte dommmeren, som lot spillet gå. Keeperen stoppet helt opp, og plutselig var 3 IL Tempo-spillere på åpent mål. Akbina fikk æren, fra Grahl-Madsens pasning, og spaserte inn 1-0. National-spillerne hudflettet dommeren, men fikk passet sitt påskrevet etterpå. Dommeren viste til lovsamlingen og oppdatert regelverk, og omgjorde, sjokkerende nok, ikke avgjørelsen sin.

Diskutabel eller ikke, situasjonen skulle vise seg å bli avgjørende nok.

Faktisk helt avgjørende.

For selv om National flyttet opp et par spillere og forsøkte å slå mer direkte, ble det med et par gode langskudd, som en opplagt Tor Martin Olsen hadde full kontroll på, og noen halvsjanser. IL Tempo på sin side benyttet overgangsmulighetene godt, og kom til mange enorme sjanser, men en blanding av dårlige avslutninger og en god og heldig keeper forringet mulighetene for å punktere kampen.

Dermed ebbet kampen ut, med 1-0 til IL Tempo.

BØRS-KRITERIER:

Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

"-" -
For få involveringer til å bli vurdert
1 - Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk