SNITT:
6,38

Sinkeduoen Vidar Guttormsen og Bruno Coelho greide igjen å ankomme banen en halvtime senere enn resten og kontaktet trener-apparatet for å forhøre seg om raskeste veien til Rødmyra Stadion da de befant seg i utkanten av Selbu Sentrum. Etter noen instrukser Guttormsen ikke kjenner seg igjen i, henvender han seg til lokalkjente (?) Bruno Coelho og spør: "E du kjent i Selbu, Bruno?"

Live!
78' Bytte IL Tempo (Eikebrokk ut)
78' Bytte IL Tempo (M. Nielsen inn)

73' Mål 2-3 Vikvarvet (Kriger, krangler og sklitakler ballen i mål)

71' Gult kort IL Tempo (Bruno Coelho. Sedvane)

65' Bytte IL Tempo (Preller ut)
65' Bytte IL Tempo (Coelho inn)

50' Mål 1-3 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Morten Grahl-Madsen)

45' Bytte IL Tempo (Mjølhus ut)
45' Bytte IL Tempo (Grahl-Madsen inn)

31' Mål 1-2 Vikvarvet (Gjennomløpning etter klar offside)

25' Mål 0-2 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Straffespark)

24' Straffespark til IL Tempo (Åsmund Nielsen felt)

20' Gult kort IL Tempo (Vegar Olsen. Sutring)

18' Mål 0-1 IL Tempo (Robert Preller. Retur etter frispark fra Erik Eikebrokk)

R - Respekt

Være eller ikke være-kampen på Rødmyra Stadion på Vikvarvet utenfor Selbu var et være eller ikke være for begge lag. Med seier ville IL Tempo fortsatt ha muligheten til å avgjøre serien på egen hånd uten hjelp fra andre. Med tap ville Vestbyen beholde ledelsen på toppen av tabellen og sikre gode utsikter forut for sommerferien. Med uavgjort ville det fortsatt være Vikvarvet som ledet an i 5. divisjon avdeling 4.

Etter fadesen mot lompelandslaget Kroppan sist, var det ikke revansjesug og vilje det skulle stå på hos bortelaget...

Noen rokeringer falt seg helt nødvendig, andre som resultat diverse fravær, være seg enten gjennom skader eller reisefeber. Vidar Guttormsen og Morten Solem var tilbake siden sist, noe som medførte at Ketil Thorsø fikk tilbake plassen i midtforsvaret sammen med lekekompis Håkon Hiller. Vegar Olsen var tilbake som anker, som i seriestarten, etter å ha gjennomgått en sen fitness-test. "Kongla" Nielsen og "Duracell-Preller" formet midtbaneoffensiven med ute-av-form-Ivers på vei til New Amsterdam. Mjølhus 2 fikk under tvil fortsatt tillit på vingen etter formfallet de siste ukene.

Til tross for en del forandringer var det likevel kjente konstellasjoner og før kampen ble det sendt ut etterlysning både på vinnervilje og kjemiske sammensmeltinger. Det skulle gi snarlige resultater.

For IL Tempo hadde en agenda. Under strålende forhold, både hva gressmatte og publikumstilstrømning angår (og speakertjeneste og ferske vafler) gikk IL Tempo ut i hundre og presset umiddelbart hjemmelaget bakover på banen. Vikvarvet benyttet seg av nødløsninger og tjoret ballen i lengde- og høyderetning så fort sjansen bød seg. Det var tydeligvis ingen plan å spore hos hjemmelaget om å spille publikumsvennlig. Problemet for hjemmelaget var dog at så fort de klinket ballen ut av egen sone, kom den tilbake igjen. IL Tempo var mer på hugget enn på lenge, ja, nesten som i glansdagene, når nå det måtte være, og angrep i bølger, sidelengs, forlengs og baklengs. Og resultatet skulle ikke la vente lenge på seg.

Robert Preller stod i kampens første 10 minutter alene for de tre største (og eneste) mulighetene). Først etter et supert angrep som endte med en pasning ut fem-og-førti fra Morten Solem som Preller fikk avslutte uprsset fra 7 meter. Dessverre satt ikke skuddet helt der det var tiltenkt og keeperen reddet med et tigersprang. Den påfølgende corneren landet perfekt på hodet til Preller, men fra 5 meter gled ballen av Prellers voksglatte pannelugg og ut til ingenting.

5 minutter senere skulle Preller endelig få sin velfortjente belønning idet et raskt tatt frispark fra Eikebrokk avverges av keeper, men returen smeller i føttene til Preller. Preller kan intet gjøre verken fra eller til, men skjebnens lodd vil det slik at ballen lirker seg over streken til 1-0 foran jublende bortefans. Bortefan! Entall.

IL Tempo får etter hvert lagt ballen ned på bakken og angriper gang etter gang på sin venstreside. Guttormsen, Nielsen, Eikebrokk og Solem kombinerer strålende seg imellom gang etter gang og driver bondetampene til vannvidd. Vegar Olsen styrer det meste fra sentralisert hold og setter opp overgang etter overgang. 2-0 kommer som direkte konsekvens av godt oppbyggende spill på venstre og "Kongla" flikkes gjennom av Eikebrokk. Ungrampen blir revet i bakken av en ilter og overivrig hjemmespiller og dommer Hjelset har ikke annet valg enn å blåse straffe. Tendensiøs utpsyking fra hjemmelagets keeper og midtstopper biter ikke på Eikebrokk som setter ballen dit hvor keeper ikke slenger seg. 2-0 og Vikvarvet virker sjokket. Køa foran pølsebua vokser.

Vikvarvet skal likevel få muligheten til å klamre seg til det typiske halmstrået, idet en god pasning fra høyresiden tar Ketil Thorsø litt på senga. Likevel er det ingen tvil om at Vikvarvet-spissen befinner seg flere meter offside, men dommer Hjelset lar spillet noe overraskende gå. Avslutningen er klinisk og det er match igjen.

Pausepraten er konstruktiv og positiv og Grahl-Madsen kommer inn for en skuffende Mjølhus. Førstnevnte har noe å revansjere etter en skuffende sesonginnledning og skal raskt gjøre seg bemerket. Et par tidlige baller i bakrom tar "Spissen" på senga, men etter hvert er det samsvar mellom pasning og løp. En sjelden god langpasning fra Thyge Nielsen stusses videre av Eikebrokk til Grahl-Madsen som er gjennom på høyre. Blottet for selvtillit tør ikke Grahl fyre av på egen hånd, men spiller bakover til Eikebrokk som er alene på 7 meter. Forbi en spiller og målet er vidåpent. Avslutningen er god og det er 3-1 til IL Tempo.

Minutter senere er Eikebrokk påny alene gjennom, men blir hektet. Soleklar straffe. Eller? Dommer Hjelset vinker spillet videre og mer enn antyder at Eikebrokk skal ha latt seg falle lett.

Vikvarvet begynner etter hvert febrilsk å kaste folk fremover og blotter sine edlere deler. IL Tempo benytter anledning til å kontre gang etter gang, men Grahl-Madsen er ikke heldig i avslutningsøyeblikket. IL Tempo unnlater å punktere kampen, og Vikvarvet skal påny få en gratisbillett inn i kampen igjen. IL Tempo er unøyaktig og ubestemt i en duell på egen banehalvdel og to Vikvarvet-spillere skal etter hvert vinne en rekke avgjørende dueller mot 5 stillestående IL Tempo-spillere. Thorsø og Thyge Nielsen forsøker som siste skanse og blokkere og sklitakle spillere og skudd, men to skuddfinter fra Vikvarvet sender begge i pølsebua og gjør køa enda lenger. Ballen spretter Vikvarvets vei og hjemmelaget får til slutt pirka ballen i mål fra 4 meter.

Spenningen er tilbake resultatmessig, men det virker opplagt av hjemmelaget har brukt mesteparten av sine krefter. IL Tempo setter innpå friske bein og skal nekte Vikvarvet større muligheter, men hjemmelaget er nære på ved et par anledninger hvor de løfter ballen fra dypet mot IL Tempo-målet. Heldigvis ebber tiden ut og IL Tempo tar sin viktigste seier på en god stund.