5
SNITT:
6,4
Dagens Kinderegg:

Debuterte, akkurat som Morten Solem, som indreløper for IL Tempo, og det med bravur. Startet begge superscoringene og var til og med sistemann på 5-0 målet. Årets mål for IL Tempo?

Live!

90'+1 Slutt

68' Mål 0-5 IL Tempo (Ketil Thorsø. Pasning fra Morten Solem)

58' Rødt kort IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum. Ninjaspark)

53' Gult kort National 2 ()

51' Mål 0-4 IL Tempo (Morten Solem. Pasning fra Tor Haakon Bjørgum)

45' Bytte IL Tempo (David Thyge Nielsen inn)
45' Bytte IL Tempo (Erik Hoff ut)

45' Pause

41' Mål 0-3 IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum. Pasning fra Erik Eikebrokk)

31' Bytte IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum inn)
31' Bytte IL Tempo (Jo Espen Darell ut)

22' Mål 0-2 IL Tempo (Håkon Hiller. Pasning fra Erik Eikebrokk)

14' Mål 0-1 IL Tempo (Morten Solem. Pasning fra Jo Espen Darell)

00'00 Start

KAMPREFERAT:

Kampen som opprinnelig var satt opp forrige mandag ble i tillegg flyttet fra Havstein kunstgress til ABRA-hallen, noe som i utgangspunktet ikke var noen ulempe for IL Tempos fintspillende fiber, og mye fint spill skulle det bli.

"Presser vi som vanlig høyt?" spurte Jo Darell under pep-talken før kampen. "Ja, for faen," var det unisone svaret. IL Tempo skulle i dag bevise at man alltid har noe å spille for. Selv om Freidig sikrer opprykket med seier over Vestbyen til uka, er det ingen som egentlig bryr seg så veldig mye om det. For nytt av året i IL Tempo er at det indre underholdningsverdien, trivselen og den sosiale spillegleden er vel så viktig som resultater og 3 poeng. At 3 poeng oftere kommer som naturlig følge av spillegleden, enn omvendt, høres kanskje snodig ut for jantelovens fanatikere, altså nordmenn født med ski på beina, men slik er det nå i alle fall i IL Tempo. IL Tempo-spillere er nemlig ikke helt som alle andre.

"Dildo", eller Magnus Sarheim om du vil, la opp til en tradisjonell 4-3-1-2 formasjon med Bruno Coelho som midtpunkt og anker, og overraskende nok med Morten Solem i en indreløperposisjon. "Han får ikke frem sitt beste på topp," sa Sarheim før kampen, og skulle senere ta all ære for genistreken det var å sette Solem på indreløper. For etter 10 minutter burde IL Tempo ledet 5-0, Darell scoret hat-trick og Solem scoret 2. Men det ble med Solems ene etter at Erik Eikebrokk brøt ballen høyt i banen, crosset over til Jo Darell som rett innenfor 16-meteren headet ballen ned i ballbanen til Solem som kom på et perfekt timet løp, avslutningen med høyra var notorisk og Solem gikk ut i v-stil og 1-0.

2-0 kom ikke lenge etterpå og spissjuvelen, eller midtstopperen om du vil, Håkon Arne Hiller steg til værs på lengste stolpe etter en dobbelcorner. Det vil si, corneren ble klarert ut igjen, Solem, igjen involvert, plukket opp ballen og slo ut til Eikebrokk som tok'en-på-dirra og serverte Hiller som med det scoret sitt første mål for IL Tempo og ble klubbens 48. målscorer gjennom tidene. Statistikk for godnatt-fortellinger når Hiller skal få sine fremtidige barnebarn til å sovne lynraskt. Eller i alle fall late som, siden de ikke gidder å høre om den gangen Hiller scoret sitt første for klubben vi alle er så stolte over, og glade i.

Deretter går IL Tempo inn i dvale og National 2 får kjenne litt på kula. De setter opp ballen for klinking fra venstre side av midtforsvaret, hvor Skjeggevara (Che Guavara), sitat Stian Sundseth, sikter på bakrom og Hiller og Ketil Thorsø må holde konsentrasjonen oppe for å forhindre sjanser for hjemmelaget. Rødt, hvitt og blått er én ting, men janteloven er også rød, hvit og blå og IL Tempo har brasilianske fiber i kroppen. Morten Solem spiser dessuten fiber til frokost, mens Darell demonstrerer mot alt som har med fiber å gjøre. "Jeg spiser bare grandiosa," sier Darell og ler av Solems sunne kosthold samtidig som han kaster på hodet og gjør fingerbevegelser i retning ex-hopperen.

Darell, sliten og overvektig, orker ikke å løpe etter alle de dårlige pasningsforsøkene fra Eikebrokk og krever utbytte. Inn kommer en enda mer sliten og enda mer overvektig Tor Haakon Bjørgum som tar oppstilling ute på venstre kant. Hoff og Iversen slår en rekke dårlige innlegg med vilje i retning Bjørgum bare for å irritere han og lar seg motivere av Bjørgums lettere irritasjon. Bjørgum får dog siste stikk idet Eikebrokk slår et raskt frispark i retning Hoff, som er alene med keeper, men Bjørgum setter inn en instinktiv spurt og krysser foran Hoff, kommer selv alene med keeper og lobber i mål, slik Hoff burde gjort mot Freidig.

"Jeg er nok verdens beste lobber," var det eneste Haaken hadde å si i pausen. Han ble blant annet spurt om han var sliten, om han hadde vann til overs, om han hadde noen konstruktive innspill forøvrig osv...

"Jeg er nok verdens beste lobber," sa Haaken.

2. omgang og National forsøker å kjekke seg. Det myldrer med tøft spill, men uten at det går over grensen og blir til ufint, unfair og stygt. National spiller hardt, men fair. Typisk norsk med andre ord. IL Tempo spiller derimot finfotball og skal score to supermål i løpet av en 20-minutters periode.

Det første målet, årets mål på dét tidspunktet, scores av Morten Solem. Nei, vent, la oss spole litt tilbake. Ketil Thorsø vinner ballen lavt på banen og setter opp Eikebrokk, som spiller vegg med Thorsø. Sistnevnte spiller fri Bjørgum ute på venstre som slår ballen knallhardt inn foran mål på én touch. DER kommer Morten Solem seg foran oppasseren og dunker ballen i mål bak en sjanseløs keeper. IL Tempo jubler og koser med hverandre. Nei, vent ikke Haaken, han er verdens beste lobber og har andre hensikter.

For bare minutter etter 4-0 scoringen og sin lekre assist, skal Bjørgum få klinktreff påny. Denne gangen er det en National-spiller som skal gå ut i v-stil og lande på kulen. Rumpekulen. Dommeren er ikke i tvil, og det er heller ingen tvil, det er rødt kort og hvor mange kamper suspensjon? 2 kamper? 3 kamper? Det får dommer og krets avgjøre. Hodeløst av Bjørgum som viser seg fra sin verste side, ala for noen sesonger tilbake.

IL Tempo legger om til noe som kan minne om juletreformasjon, eller dildoformasjon, som Magnus Sarheim mente, og 4-3-1-1 med Solem på topp og Eikebrokk rett bak. Ketil Thorsø er dessuten flyttet frem i indreløperposisjon med David Thyge Nielsen i det som begynner å bli en vant plass, nemlig venstre back. Igjen skal Thorsø komme i sentrum. Han bryter ballen på midtbanen, setter fart på og avanserer. Oppsetter er det samme, ballen ut til Solem på venstre, Thorsø fortsetter løpet og får ballen tilbake på én, medtaket er perfekt og kula sitter knallhardt nede til venstre for keeper fra 16 meter. 5-0 og om 4-0 målet var årets mål er ikke dette langt unna heller. IL Tempo cruiser og IL Tempo koser men Haaken er fortsatt verdens beste lobber, han følger resten av oppgjøret via satelittelefon i garderoben.

Resten av kampen skaper IL Tempo lite eller ingenting. Dels fordi laget er fornøyd med 5-0, begynner å bli en anelse slitent, men kanskje mest fordi Håkon Hiller flyttes opp på topp. Midtstopperjuvelen har i en årrekke og i flere klubber hevdet han er best som spiss, men i dag scora han til og med flere mål som midtstopper enn som spiss. Likevel er det mye som tyder på at Hiller vil få flere sjanser på topp i sesongens to siste kamper, for å overbevise stålmannen om at det er i forsvarsrekka han hører hjemme.

Til sist noen ord om man of the match, Andreas Thyge Nielsen. Høyrebacken gjør ikke en feil i dag, jobber, nei spurter, opp og ned høyresida hele kampen og bommer knapt på en pasning. Terningkast 9 hører med til sjeldenhetene i IL Tempo-historien, ta denne dagen og ram den inn, puss glasset og heng den på veggen over peisen. Eksempel til etterfølgelse.

PS: 9'er eller ikke..."JEG er fortsatt verdens beste lobber..."