5
SNITT:
6,0

ERIK HOFF

Etter å ha satt verdens-rekord i utboksinger som keeper og unnlatt å hold en eneste ball i fast grep, kom Hoff inn som spiss i ett minutt i 2. omgang. Han kom inn, han scoret, han gikk ut. Ett løp, én touch, én scoring.

Live!

87' Mål 6-3 National 2 (Corner)

75' Gult kort National 2 ()

74' Bytte IL Tempo (Darell inn)
74' Bytte IL Tempo (Hoff ut)

73' Mål 6-2 IL Tempo (Erik Hoff)

72' Bytte IL Tempo (Hoff inn)
72' Bytte IL Tempo (Darell ut)
68' Bytte IL Tempo (Saso inn)
68' Bytte IL Tempo (Hoff ut)

66' Mål 5-2 IL Tempo (Robert Preller. Pasning fra Morten Solem)

60' Mål 4-2 IL Tempo (Jo Espen Darell. Pasning fra Børge Enoksen)

49' Mål 3-2 IL Tempo (Christian Mjølhus. Pasning fra Erik Eikebrokk)

45' (+3') Mål 2-2 National 2 (Tabbe)

41' Mål 2-1 National 2 ()

25' Bytte IL Tempo (Indergård inn)
25' Bytte IL Tempo (Solem ut)
22' Bytte IL Tempo (Aaslid inn)
22' Bytte IL Tempo (Mjølhus ut)

19' Mål 2-0 IL Tempo (Jo Espen Darell. Pasning fra Kent Stian Holmli)

13' Bytte IL Tempo (Husby inn)
13' Bytte IL Tempo (Preller ut)

10' Mål 1-0 IL Tempo (Jo Espen Darell. Skudd fra Robert Preller)

8' Gult kort IL Tempo (Robert Preller. Ufinhet)

KAMPREFERAT:

Med et treningsoppmøte som synker motsatt proporsjonelt med ølinntak, tabelltoppnykker og grilling, var det grunn til å frykte at vårsesongens siste kamp kunne komme til å legge en demper på "tidenes sesongstart." Motstander var National 2, som med bare tre spilte kamper så langt (1 seier og to knappe tap) var et lag hvis kvalitet var vanskelig å spå. National 2 var f.eks. laget som slo IL Tempo to ganger i 2004-sesongen da IL Tempo manglet ett eneste mål på å gå forbi Malvik 2 på tabellen og vinne divisjonen.

Stian Sundseth møtte på trening torsdag, ikke for å spille, men for å melde at han hadde brent av en særdeles stor mengde hud på f****fingeren sin og innbandasjert og fin kunne han derfor ikke stå i mål mot National 2. Erik Hoff meldte tilfeldigvis og plutselig sitt ønske om å stå i mål, dermed ble det ingen debut fra start av på håndballkeeper Adam Saso som har valgt å takke nei til videre landslagsspill for Norge til fordel for IL Tempo.

Oppskriften før kampen var enkel, her skulle det gjøres akkurat som mot Kvik 2 sist, høyt press og et gigantisk antall ballvinninger høyt i banen. National 2 skulle moses i samfulle 90 minutter og IL Tempo skulle spille penfotball med ball, og styggfotball uten ball. Oppskrifta funka godt i starten og kampen virket å være avgjort før den egentlig var kommet igang. Christian Husby glemte sko og måtte mopedere hjem for å hente dem. Dermed måtte Eivind Bjaaland utsette sin ankerdebut og Robert Preller fikk utrlolig nok starte en kamp, uten et eneste treningsoppmøte i år. Ja, ikke engang kontingent kan Preller skilte med.

Inntil Husby kom tilbake rakk Preller å få både assist og gult kort. Tidenes sleivtreff fra 10 meter var for vanskelig for National-keeperen å holde, og Jo Darell dunket returen i mål fra 4 meter. Darells 5. mål på sine to kamper mot dette laget. Det skulle komme mer fra den kanten. For etter at Preller hadde fått gult og blitt byttet ut, Bjaaland debuterte i ankerrollen og Husby dannet stopperpar igjen med Vidar Guttormsen, viste endelig Kent Stian Holmli frem noe av det han kan. IL Tempo-supportere verden over har ventet lenge på noe godt, og det som venter på noe godt osv...Holmli sprettet forbi et par motspillere, ser én vei og spiller ballen en annen vei. Dette høres kanskje ut som Steinar Larsen, men Holmli var seg handlingen bevisst for Darell skjønte hva Holmli ville og med en lang tå dunket Darell inn 2-0 og vi var ikke engang halvveis i omgangen. Sjansene kom på løpende bånd og spørsmålet man stilte seg var ikke hvor seieren ville havne, men hvor stor seieren ville bli.

IL Tempo spøkte og lo, byttet titt og ofte, og glemte med det helt å spille fotball. Det var knapt en pasning som kom frem, det var ikke en duell som ble vunnet og det var få eller ingen, foruten Bjaaland som kjempet godt defensivt, som anstrengte seg for å fullføre det IL Tempo hadde startet på. Heldigvis var National 2 et dårligere lag enn antatt, slik at det var aldri fare på ferde. Ikke før rett før omgangens slutt, når IL Tempo har falt fullstendig i fisk, og en National-spiller jogger upresset forbi Aaslid, Preller og Thyge Nielsen på høyre side og er plutselig alene med keeper Hoff. Skuddet er rett på keeper Hoff, som på typisk maner forsøker å bokse ballen til corner, men bommer. 2-1 og National jubler, brøler og knytter neven til hverandre. IL Tempo gir blaffen og regner med at dette var ingenting annet enn tjuvflaks.

Det trodde i alle fall Hoff og Guttormsen som to minutter senere serverer ballen på sølvfat nok en gang. National er igjen alene med keeper og igjen avslutter de med tåspissen. Hoff forsøker å bokse, denne gang med begge hendene, men bommer nok en gang. 2-2 og National har vært to ganger over midten. Det er furore i IL Tempo-leiren og tilstanden er så fatal at det er ingen som helt greier å sette ord på hvor tragikomisk situasjonen er. Guttormsen og Hoff setter seg i skammekroken i bua og holder seg for god til å veksle blikk med medspillerne. De føler seg som syndebukker, men i 1. omgang hadde rett og slett alle syndet for IL Tempo. Kanskje med unntak av Solem, Darell, Bjaaland og Mjølhus.

I pausen finner IL Tempo ut av hva som fungerte godt i 1. omgang og starter med samme mannskap som startet kampen. Trekket er taktisk, det er lurt og det skal gi umiddelbare resultater. Eikebrokk spilles fri på venstreside og har med seg to medspillere mot Nationals ene. Et håpløst dribleforsøk ender med innleggsmulighet fra venstre og innlegget er i det minste godt. Christian Mjølhus, eller Mjølhus2 om du vil, timer løpet perfekt, klinker til på hel volley og ballen synger i keepers høyre hjørne. 3-2 og IL Tempo er i føringen igjen. Minutter etterpå må Eikebrokk forlate banen grunnet underernæring og IL Tempo skal storspille, inntil Eikebrokk kommer innpå banen igjen.

Kampen avgjøres 10 minutter ut i omgangen når Børge Enoksen er med helt oppe på venstreving, innlegget er perfekt og Jo Darell fisker ballen med seg med hånda før han dunker både ballen, keeper og motstpiller inn i målet. Darell får skrubbsår på leggen, men det er keeperen som må byttes ut. 5-2 følger tett på, igjen skjer det på venstre side. Morten Solem stjeler ballen og bykser i angrep til ære for de tre tilskuerne som hadde kommet ens ærend for å se Solems nye karriere. Innlegget fra venstre er strålende og Robert Preller header enkelt ballen i mål fra 4 meter. 5-2 og det er klart for en ny debutant for IL Tempo. Håndballkeeperen Adam Saso kommer inn for Erik Hoff. Sistnevnte bytter fra sort til gult og mer enn forventer et innhopp på tampen.

72 minutter spilt og Erik Hoff får endelig viljen sin til fordel for Jo Darell. National-keeperen bommer på et utspill, Erik Hoff snapper ballen, skyter fra 20 meter i tomt mål. Vi snakker én touch, ett skudd, én scoring. Vi snakker 10'er på børsen, vi snakker tidenes beste innhopp og Erik Hoff signaliserer at han vil bytte ut igjen. Jo Darell kommer innpå igjen. Det er nå spilt 73 minutter.

Keeperdebutant Saso viser seg frem noen minutter senere etter at National 2 har forsøkt seg på en polakk fra venstre ving. Saso kan alskens håndballformasjoner på rams og spretter lynkvikt ut fra streken og går ut i stjerne og avverger. Saso greier likevel ikke å holde nullen, når National 2 får corner. Med sola midt i øynene ser ikke noen IL Tempo-spillere ballen mens en fargeblind National-spiller har ingen problemer med å skille ball fra sol og stanger ballen utagbart i mål bak Sosa. Ruben Sosa. Nei, det var Saso. Adam Saso.

IL Tempo vinner 6-3 i en hawaii-kamp av de sjeldne. Erik Hoff scorer sitt 50. mål for IL Tempo, Erik Eikebrokk plukker sitt 100. poeng (50+50) og når med det en viktig milepæle. Børge Enoksen spilte sin siste kamp før han reiser til Harstad for å bli politiadvokat. Christian Mjølhus scoret sitt første mål for IL Tempo og legenden Arne Aaslid gjorde sesongens første gjesteopptreden. Det skal dog sies at sistnevnte presterte bedre på fredagens grillfest.