53%
BALLINNEHAV
47%

Live!
85' Rødt kort IL Tempo (Sarheim)
85' Rødt kort Gimse
68' Gult kort Gimse
63' Gult kort IL Tempo (Olsen)
55' Gult kort Gimse
45' Bytte Gimse (inn)
45' Bytte Gimse (ut)

29' Mål 2-0 IL Tempo (Johnsen)

20' Gult kort Gimse

15' Mål 1-0 IL Tempo (Olsen) Assist fra Geir Bekken

Kampreferat:
Sesongens første treningskamp ble til på rekordtid etter at Gimses opprinnelige motstander Leik trakk seg i tolvte time. Trener Bjaaland utviste en viss skepsis til treningskamp så tidlig og antydet at et tap i denne kampen kunne være med på å så tvil om hans sesongopplegg hvis plattform er bygget på entusiasme og optimisme.

Med Vidar Jenssen ute med hekseskudd fikk prøvespiller Kurt Enebakk, med fortid i Orkla, muligheten fra start på venstre ving. Spillende trener Bjaaland imponerte på venstrevingen og Bekken dannet tidenes første angrepsduo sammen med Eikebrokk hvor ingen av spillerne noen gang var innenfor motstanderens 16-meter. Likevel skulle det ikke skorte på offensive løp, for Robert Preller og Erik Hoff hadde virkelig forstått signalet fra Bjaaland i pep-talket i garderoben.

Duoen sprang i stykker Gimses sentrallinje og besørget i perioder det totale kaos. Gimses greide ikke å finne ut av hvem som skulle følge hvem og det må ha virket rimelig merkelig også for Gimse ettersom midtbanen til IL Tempo gikk på lange løpeturer mens duoen på topp som oftest befant seg på egen banehalvdel. Ledermålet kom etter en cornersituasjon som Gimse bare fikk halvklarert. Johnsen spilte returballen ut til Bekken igjen som crosset inn på nytt. Vegar Olsen lot seg ikke be to ganger og plantet ballen i nota på to touch. Demping, tverrvending og halv volley i korthjørnet.

2-0 kom ikke lenge etterpå i en meget god IL Tempo-periode. Gimse hadde knapt ballen og truet i realiteten ikke IL Tempo-målet en eneste gang kampen igjennom. Og selv om ikke keeperdebutant Jostein Vinjerui ble satt på de største prøvelser, holdt han hodet kaldt i pressede situasjoner og viste god spilleforståelse, ro og sikkerhet der bak. Ikke minst benyttet han kjeften mye og organiserte firern foran seg på utmerket måte. Robert Preller gikk på et av sine utallige offensive løp og var høyst sentral i scoringen. John Johnsen plukket opp ballen etter at IL Tempo vant en av sine mange andreballer og la tidlig inn foran mål. Preller lot innlegget passere og satte keeper totalt ut av spill. Ballen rullet rolig inn i langhjørnet og IL Tempo ledet 2-0.

IL Tempo kontrollerte omgangen, for ikke å si kampen, ut og burde hatt straffe da Hoff ble knøvlet alene med keeper. Dommer Lyngvær utviste her usikkerhet og skjønte nok ganske fort at han hadde gjort en feil, i en ellers veldømt kamp. Temperaturen steg etterhvert som kampen ble eldre og det var godt med en myndig dommer. Gimse gjorde 8 bytter i pausen, mens IL Tempo byttet om på Hoff og Eikebrokk, ettersom førstnevnte fikk seg en solid trøkk i ankelen i straffesituasjonen. 2. omgang ble en skuffelse sammenlignet med første omgang, men seieren var aldri truet. Den defensive organiseringen var god kampen igjennom og da spiller det mindre rolle at kreftene ebbet ut og at kontringsmulighetene ble dårlig utnyttet grunnet savnet av en rettvendt kjappfoting på topp, les: Jokka eller Haaken.

Etter hvert innså Gimse at det var mot tap mot IL Tempo for 2. år på rad og Frode Dahl lot frustrasjonen gå utover Geir Bekken. Dahl hadde blitt utspilt og løpt fra en rekke ganger og grisetaklet Bekken bakfra midtveis ut i 2. omgang. Enda mer frustrert var Magnus Sarheim helt på tampen da han tok et frispark med en Gimse-spillers legg i stedet for ballen. Direkte rødt kort til begge to. Dommer Lyngvær kunne informere om at han var nødt til å rapportere hendelsen til Fotballkretsen og at Sarheim måtte forvente å bli tildelt 3 kampers karantene. Uhyre merkelig spør du oss om Fotballkretsen skulle iverksette slike tiltak mot en spiller som knapt har fått et eneste kort før. Gi han en kamp og bli ferdig med saken.

IL Tempo fikk dermed en god start på sesongen, noe ikke minst trener Bjaaland virket lettet og godt fornøyd med. Vi venter spent på fortsettelsen og ikke minst spillermøtet på torsdag kl. 19:00 på Three Lions.