6
SNITT:
6,0

Robert Preller

Eivinds trener-disippel stod frem som en talentfull trenerspire fra sidelinja. Backa opp medspillerne i samfulle 90 minutter og mistet til slutt stemmen.

Live!

89' Mål 2-4 IL Tempo (Magnus Skjæret. Pasning fra Erik Eikebrokk)

84 Rødt kort HIST (2 gule)

84' Gult kort HIST ()

80' Mål 2-3 HIST ()

67' Gult kort HIST ()

65' Bytte IL Tempo (O. Hoff inn)
65' Bytte IL Tempo (E. Hoff ut)

64' Mål 1-3 IL Tempo (Erik Hoff. Pasning fra John Johnsen. Frispark)

61' Gult kort HIST ()

55' Mål 1-2 IL Tempo (Joakim Rønning. Supermål på volley)

45' Bytte IL Tempo (Coelho inn)
45' Bytte IL Tempo (Darell ut)

42' Mål 1-1 HIST (Corner)

40' Mål 0-1 IL Tempo (Jo Espen Darell)

26' Bytte IL Tempo (Jenssen inn)
26' Bytte IL Tempo (Husby ut)

25' Gult kort IL Tempo (Erik Eikebrokk)

KAMPREFERAT:

Sportsboss Eivind Bjaaland måtte igjen melde forfall grunnet enda et jobbintervju. Robert Preller ble ansatt som sportslig mentor/assistent, mens Eikebrokk formidlet laget og ledet oppvarmingen. Formasjonen ble endret til 4-3-1-2 for å rydde plass til fyllefantene som stod over sist kamp, noe som ikke skulle fungere spesielt godt. Planen var at Magnus Skjæret offensivt skulle ligge helt ute på krittet, mens han defensivt skulle komplettere en 3'er på midtbanen. Eikebrokk skulle ligge i en fri rolle mellom midtbane og angrep, mens Ivers skulle ha et øye på venstrekanten.

Dette førte til en planløs måte å spille fotball på. Midtbanen lå alt annet enn rett, men kloke fotballhoder gjorde sitt til at IL Tempo holdt stand til tross for forholdsvis sterkt HIST-press det første kvarteret, men Jostein og en liten dose flaks holdt stillingen til 0-0. Ivers og Eikebrokk alternerte mellom å spille venstre midtbane og indreløper, men duoen bestemte seg til slutt for å legge om til 4-4-2, noe som skulle gi umiddelbare resultater.

Christian Husby måtte ut, og med Magnus Sarheim i sivil på sidelinja, måtte det legges nye planer. Vidar Jenssen tok på seg ansvaret og bekledte midtstopperrollen med bravur. IL Tempo tok ledelsen 5 minutter før pause, da Jo Espen Darell holdt på ballen i nærmere et minutt. Han kranglet med seg ballen forbi, gjennom og rundt flere motstpillere og skuddet sneik seg inn i lengste hjørne bak en keeper som forventet alt annet enn avslutning fra trengt posisjon. 1-0 til IL Tempo og nå gjaldt det å holde stand til pause.

Det skulle likevel gå galt. HIST får et par cornere helt på tampen. Den første blir klarert, men når Vegar Olsen må jakte sin egen avklaring blir IL Tempo-presset for passivt og for lavt. HIST lemper ballen inn i feltet igjen og en HIST-spiller kommer først på ballen på 2 meter. Jostein kan intet gjøre.

Pause og Robert Preller maner sine medspillere til innsats og konsentrasjon. 1-1 til pause er ikke dårlig, HIST har brukt mye krefter i 1. omgang og IL Tempo kommer til å få sjanser i 2. omgang også. Moralen er høy og det viser seg at IL Tempo-spillerne begynner å bli klokere og litt lunere enn tidligere. Det skulle ikke gå lang tid før IL Tempo skulle få betaling, og hvilken betaling det var.

En lang og truende bakromsball blir headet unna av HIST-forsvaret, men bare til evighetsmaskinen Joakim Rønning. Rønning bryster ballen med seg mot mål og dunker til på halv volley fra 18 meter. Ballen dupper perfekt over keeper og inn i lengste hjørnet, en definitiv kandidat til årets mål. IL Tempo jubler og positivismen i laget vokser.

IL Tempo er i fin flyt og skaper sjanser på løpende bånd. HIST blir mer og mer ufine i spillet og flere av dem virker litt å ha gitt opp. Man mer enn merker at de ikke helt skjønner hvor IL Tempo får kreftene fra. Det kan vi avsløre nå som kampen er ferdig; den kommer fra spilleglede og selvtillit. IL Tempo får mange frispark i farlige posisjoner og HIST begynner å dra på seg gulkort. Det lukter 3-1 og det kommer. John Johnsen slår et kort frispark fra kanten på 16-meteren til Erik Hoff som ligger og lurer utenfor 16-meteren. HIST er ikke obs på Hoffs scoringskåthet og skuddfot og keeper får bare et par fingre på ballen. 3-1 ledelse og IL Tempo føler seg sikre på seier 20 minutter før slutt.

HIST gjør grep og setter opp flere folk høyere i banen. De presser godt etter og IL Tempo har tendenser til arroganse og seiersdans. For tidlig, altfor tidlig. Jostein Vinjerui har et par kanonredninger, slik som gode keepere skal gjøre i slike kamper, men kan intet gjøre når IL Tempo ikke makter å følge HISTs løp inn i 16-meteren. HIST-spissen får en tå på ballen og med 10 minutter igjen er det match igjen.

På Alan Shearer-vis begynner IL Tempo å hale ut tiden. HIST-spillerne blir provoserte og en av deres spillere drar på seg to unødvendige gulkort, som til sammen blir rødt. Tiden går og IL Tempo hindrer HIST i å komme til store muligheter etter reduseringen. På overtid plukker Eikebrokk ned ballen på midtbanen og spiller gjennom en kontringskåt Magnus Skjæret. Ingen kan stoppe hurtigtoget og 21-åringens første mål for klubben er et faktum idet han stormer inn fra høyre og chipper ballen forbi keeper og inn i lengste hjørne.

På tirsdag venter Øya FC i kampen IL Tempo må vinne for at Øya FC ikke skal stikke i fra. Men for Øya FC sin del venter først en tøff kamp mot Charlottenlund 2 allerede i morgen, lørdag. Det er tøffe tider i vente, men de tøffeste tidene venter forhåpentligvis mest på Øya FC.