50%
BALLINNEHAV
50%

Live!

85' Mål 3-3 Lade FK (Steinar Larsen (selvmål))

74' Erik Hoff skyter straffen over.

73' Gult kort Lade FK

73' Straffe IL Tempo (Joakim Rønning felt av keeper)

69' Mål 3-2 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Assist fra Kurt Enebakk))

67' Bytte Lade FK (inn)
67' Bytte Lade FK (ut)

65' Mål 2-2 Lade FK

63' Mål 2-1 IL Tempo (Erik Hoff (straffe))

59' Straffe IL Tempo (Robert Preller felt på kanten av 16-meteren)

52' Mål 1-1 Lade FK (Frank Walstad. Assist fra Øyvind Moldestad)

51' Gult kort Lade FK
45' Bytte IL Tempo (Loe Johansen inn)
45' Bytte IL Tempo (Coelho ut)
39' Gult kort IL Tempo (Preller)

24' Mål 1-0 IL Tempo (Vegar Olsen. Assist fra Erik Hoff)

Kampreferat:
Etter at Gauldal trakk seg fra treningskampen på onsdag, ble Lade FK søndagkveldens utvalgte slaktoffer. Laget skal i følge sikre kilder ha trent i ukevis og skal stå sterkere enn noen gang foran 5. divisjonssesongen. IL Tempo på sin side har gjennomført 4 treninger, 2 fotball- og 2 løpetreninger. Hvem hadde opparbeidet seg det beste grunnlaget så langt?

Utsiktene var dog ikke det beste for IL Tempo. Da laget ankom stadion var banen fin og myk, uten snø. Da oppvarmingen startet halvtimen senere var banen hvit og snøen ødela det som kunne blitt en god og underholdende kamp for IL Tempo, mens Lade FK benyttet seg av velkjent 6-3-1-strategi med tåtut og lange baller. Savnet av råskinnet Jaques Bromet var dog merkbart og midtbanen med Moldestad og Nodland fremstod som skygger av den legendariske nederlenderen og greide aldri å feste grep om kampen. Moldestad ble til og med flyttet ned som midtstopper for å gjøre mindre ugagn offensivt.

IL Tempo utnyttet Moldestads defensive mangler til fulle og tok ledelsen tidlig i 1. omgang etter en perfekt slått corner fra Erik Hoff som Vegar Olsen stanget inn i lengste hjørne. En god start for IL Tempo som fulgte opp scoringen med en rekke gode muligheter. Laget vant igjen ballen høyt og tvang Lade FK til å spille panikkartet klareringsspill for å holde IL Tempo fra livet. Eikebrokks volley traff keeper i solar plexus, Joakim ble felt av bakerste mann og ellers traff IL Tempo det meste som kunne treffes, men ballen traff ikke nettmaskene mer i 1. omgang.

I pausen settes et visst fokus på at nullen skal holdes og kampen skal vinnes. Trener Bjaaland ønsker å spre et kollektivt vinnerinstinkt og fjas og dårlige holdninger skal bort. Kynisme i avgjørende situasjoner og defensiv struktur er viktige holdepunkter i Bjaalands trenerfilosofi og flere spillere må gå i seg selv fremover for å bli en spiller Bjaaland tyr til i avgjørende kamper.

Tonen er god og løssluppen, kanskje med antydninger til flåseri og arroganse. Det vises enda bedre i 2. omgangs 10 minutter når Lade FK har sin beste (og eneste) gode periode i kampen. IL Tempo har ikke funnet formasjonen i det hele tatt og mister ballen etter få trekk. Lade FK kyler ballen i angrep og tar Steinar Larsen på senga. Walstad stormer fra den mistimede kjempen og gjør ingen feil alene med keeper-Bjaaland. Misnøyen er stor i IL Tempo, men virker å forsvinne fort.

Det skulle bare gå 10 minutter før IL Tempo svarte. Lade FK-scoringen ga utvilsomt laget en vekker og igjen begynner ballen å gå hurtig fra spiller til spiller uten større ambisjoner enn å gi rekkekameraten en god pasning, noe som er den beste gaven man kan gi en medspiller. Robert Preller går på et av sine utallige løp etter flotte kombinasjoner på høyresiden og blir meid ned av Lade FK-keeperen. Erik Hoff gjør ingen feil fra krittmerket og IL Tempo er tilbake i ledelsen.

Den skal de ikke inneha lenge for Lade FK er ikke snauere enn at de går rett i angrep. Prøvespiller Håkon Loe Johansen har vært feilfri så langt, men havner i klinsj med medspiller Kurt Enebakk og Lade FK kommer seg helt fri på høyre kant. Innlegget dunkes i mål fra 10 meter, dette få minutter etter IL Tempos ledermål. Spillerne fortviler, men agendaen er fortsatt den samme. Vinnermålet!

IL Tempo sprudler offensivt og John Johnsen vinner baller på løpende bånd. Midtbaneterrieren jobber og sliter og river i alt som er. Når han spiller som i dag med et klokt hode og innstilt pasningsfot viser den tidligere kombinertløperen at han kan bli at aktivum for IL Tempo denne sesongen. IL Tempo presser høyt og vinner ballen tilbake. Kurt Enebakk tar ned et utspill på utmerket vis og spiller til Eikebrokk som vender bort sin oppasser og dunker ballen stang inn fra 20 meter. IL Tempo er igjen i ledelsen...kan den holde?

Den holder en stund, et kvarter cirka. IL Tempo får til og med sjansen på nytt fra straffemerket når Joakim Rønning blir overfalt av keeper og får krampe. Erik Hoff blir stående for lenge og fundere og sender straffesparket på håpløst vis flere meter over mål. Ikke godkjent. Bjaaland uttaler at han tar alle straffer selv fra nå av. Med 5 minutter igjen å spille begynner IL Tempo å bli fornøyd med seg selv og glemmer den tidligere omtalte kynismen. Løp blir ikke fulgt og skjebnen overlates til motspillere, tilfeldigheter og flaks/-uflaksbegrepet. Lade FK utnytter dette ikke i spesielt stor grad, men presser Steinar Larsen såpass til at han sender ballen på volley i bue over egen keeper og i mål.

IL Tempo forsøker å svare. Og spesielt Rønning brothers og Preller virker ikke å være negativt påvirket av baklengsmålene. De spiller alle med en glede og et positivt humør som alle bør forsøke å kopiere. Sammen skaper de 3-4 muligheter til scoring helt på tampen, men centimeterne er ikke helt på IL Tempos side. Kampen ebber ut og 3-3 er et alt annet enn rettferdig resultat i en kamp IL Tempo dominerer nesten fra start til slutt.