IL Tempo (4-4-2):
16.
OVE HOFF 45'
4
20.
JOHN JOHNSEN 45'
6
34.
VIDAR GUTTORMSEN
5
6.
VIDAR JENSSEN 45'
4
4.
JOAKIM RØNNING 45'
6
3.
VEGAR OLSEN
6
2.
***ERIK HOFF
7
14.
BRUNO COELHO
4
31.
MORTEN SOLEM
6
20.
JOHN JOHNSEN 45'
4
16.
OVE HOFF 45'
6
19.
ROBERT PRELLER
4
42.
*ERIK EIKEBROKK
6
10.
**TOR HAAKON BJØRGUM
6
SNITT:
5,3

Dagens Kinderegg:
Robert Preller

At IL Tempo får mange merkelige og unødvendige gule og røde kort. Men i dag kom et av de merkeligste da Robert Preller fikk gult kort for å kalle medspiller Tor Haakon Bjørgum for 'homojævel' fordi Bjørgum rakk finger til han.

Live!

67' Gult kort IL Tempo (Robert Preller. Usportslig opptreden)

85' Mål 7-1 IL Tempo (Joakim Rønning. Pasning fra Erik Eikebrokk)

81' Mål 6-1 IL Tempo (Vidar Guttormsen. Pasning fra Erik Hoff)

77' Mål 5-1 IL Tempo (Morten Solem. Pasning fra Erik Eikebrokk)

67' Mål 4-1 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Assist fra Ove Hoff. Straffe)

66' Straffespark tildelt IL Tempo (Ove Hoff felt etter corner)

56' Mål 3-1 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Tor Haakon Bjørgum. Corner)

45' Bytte IL Tempo (Rønning inn)
45' Bytte IL Tempo (Jenssen ut)

32' Mål 2-1 IL Tempo (Erik Eikebrokk. Pasning fra Erik Hoff)

30' Gult kort Kvik 2 ()

29' Mål 1-1 Kvik 2 ()

14' Mål 1-0 IL Tempo (Tor Haakon Bjørgum. Pasning fra Robert Preller)

9' Gult kort IL Tempo (Vegar Olsen. Ufin takling)

 
18
SKUDD PÅ MÅL
3
14
SKUDD UTENFOR
9
5
HJØRNESPARK
4
2
OFFSIDE
0
2
GULE KORT
2
0
RØDE KORT
0
63%
BALLINNEHAV
37%
KAMPREFERAT:

Et ekstremt hovent IL Tempo-lag startet kampen med 9 mann på banen, men forut for dommerens første fløytesprøyt utviste spillerne prov på kloke fotballhodet og rutine i massevis. Bl.a. ble Ove Hoff utnevnte til kaptein, spilleren lengst unna midtsirkelen og benyttet masse tid idet han måtte bestemme seg for kron eller mynt. Uthalingen til tross, IL Tempo måtte starte kampen med 9 mann i påvente av superreservene Solem, Johnsen og Rønning.

Som vanlig florerte det med forfall, men begrenset spalteplass forhindrer IL Tempo.no i å liste opp alle navnene. Erik Hoff nektet plutselig å stå mer i mål, ettersom han anså motstanderen som egnet til å plukke poeng. At eplet ikke faller langt fra stammen var påfølgende et godt eksempel på. Den enes brød, den andres død. Ove Hoff måtte stille seg i mål, men bare fordi han ble lovt 135 minutter som spiss til sammen i sesongens to siste kamper.

IL Tempo åpnet kampen fatalt og respektløst. Slurvete, useriøst og ukonsentrert. Knapt en pasning ble slått i tide og ble den først slått kan du banne på at den ikke kom frem. I tillegg ble pasningene slått utenfor radar, dvs. høyt, høyt over bakken helt oppe blant de forskremte bevingete Guds skapninger. Om ikke det var nok, begynte feite IL Tempo-spillere etter hvert å drebbel dvs. drible. Og det fungerte selvfølgelig enda dårligere, som det alltid gjør når man kommer rett fra nachspiels og whiskeys in the bar.

Likevel skulle IL Tempo ta ledelsen, fortjent med tanke på nivåmessig betraktning, men ikke ut ifra innsats. Robert Preller noterte seg for en ny assist da han spilte gjennom Tor Haakon Bjørgum som på klassisk manér scoret sitt 4. mål for sesongen og dermed er på 3. plass på toppscorer-lista, dog en liten evighet bak 1. plassen.

Kampen burde være en perfekt anledning for Ove Hoff til å holde nullen enda en gang denne sesongen, men det skulle ikke gå da Kvik 2 scoret på sin første sjanse. Presset på IL Tempos venstreside var forferdelig, ja det var praktisk talt fraværende og Kvik 2 gjorde ingen feil alene med en av IL Tempos 10!!! keepere denne sesongen.

Utligningen fungerte langt fra som noen vekker for IL Tempo-spillerne som fortsatte å spille elendig fotball. Heldigvis hadde Morten Solem dukket opp og hevet den totalt løpsmengden med godt over 100%. Man kunne til tider ane en viss forbedring i pasningskvaliteten, men innsatsen var like laber. God presisjon er ofte ensbetydende med sjanser, så også her. Erik Hoff slo et fantastisk rart innlegg fra venstre som havnet på kassa til Erik Eikebrokk. Halv volley fra 25 meter og 2-1 til IL Tempo. Pause.

I pause sies det som vanlig minst mulig med flest mulig ord. Det er tydeligvis friminutt og elevene forsøker å gjøre alt det de ikke fikk mulighet til å gjøre i første time, de første 45 minuttene. Frikvarter er tingen, da kan John Johnsen og Vidar Jenssen løpe på Bunnpris og kjøpe seg boller, Robert Preller kan henge på røykehjørnet og Vegar Beider kan vandre ufortrødent videre i gangene. Morten Solem kjører spensthopp bak garderobene og Ove Hoff smisker med læreren og spør om å få bytte plass. Tor Haakon Bjørgum kaster fotballer i hodet på jentene og Joakim Rønning skulker som vanlig.

Klokka ringer inn og elevene tusler tilbake på banen. Vidar Jenssen har ikke kommet tilbake fra butikken og det ryktes at han har sovnet i stående stilling. Joakim Rønning tar hans plass, Ove Hoff fratrer sin stilling som målvakt og blir erstattet av John Johnsen som har fått vondt i magen av alle bollene. 2. omgang kan endelig begynne.

IL Tempo virker med ett kvikkere, mer angrepslystne og suget etter scoring er tydelig. Tor Haakon Bjørgum slår et par gode cornere og på den siste stiger Erik Eikebrokk til værs og header inn 3-1. Kampen er nå avgjort og Kvik 2 mer enn antyder en mer defensiv holdning til kampen - de ønsker i John Johnsen-stil å begrense tapet.

4-1 kommer ikke lenge etterpå etter at Ove Hoff blir holdt innenfor 16-meterfeltet. Igjen etter corner av Bjørgum, denne gang med venstrefoten. Det viskes i tunnelene, det ryktes om Cruyff-straffe, men Neeskens var ikke tilstede, det var bare Haaken, og han fikk ikke lov til å ta straffe. Sint? Nei, ikke så veldig. Eikebrokk skjøt en elendig straffe, men scoret likevel og kunne fornøyd slå seg til ro med sitt første hat-trick i IL Tempo-karrieren og ny scoringsrekord i én og samme sesong med 18. Haaken sin? Nei, ikke så veldig. "Jeg tenker snitt," sier Haaken i en kommentar. Snittet han snakker om: 17 mål på 12 kamper...

5-1 besørges av Morten Solem som scorer sitt 3. mål på like mange kamper. Snakker vi snitt? vi snakker 1 mål i snitt per kamp. Brukbart. IL Tempo bombarderer når Kvik 2-målet. Dvs. alle utenom Joakim som sikter seg inn på Adresseavisens kontorer. Fra 3 meter får Joakim sjansen til å sette ballen i åpent mål, men mestrer ikke presset. Revansjen kommer senere...

6-1. Erik Hoff går på løp på venstresida, mottar ballen etter en lang diagonalpasning fra høyre og klinker til på dirra. Igjen preges hans pasning/innlegg/skudd av den genialt sleiven og ballen lander perfekt for Vidar Guttormsen. Hans medtak er strålende, avdribling likeså, og med 6-1 scoringen noterer han seg for sitt første mål for IL Tempo. Han jubler, korser seg og hilser de guddommelige.

Revansjens time er kommet. Joakim Rønning går på et langt løp fra sin sentrale midtbaneposisjon og er plutselig alene med keeper, men det løpes tregt. 3 Kvik-forsvarere stormer etter Rønning og forsøker å felle han, rive han i håret og legge han i bakken. Rønning toucher ballen foran seg, legger alle forsvarerne på ryggen og avsanserer uforstyrret videre mot målet. Keeper virker redd og tør ikke å komme ut. Fra 1 meters hold dunker Rønning ballen i mål og får sin revansj. Verdt å merke seg ved Rønnings midtbaneinnsats er hans konstante ballmist, ja, faktsk har aldri en sentralt midtbanespiller gitt bort ballen så mange ganger i IL Tempos historie.

2. omgang var bedre enn den 1. Haaken syntes dette var den morsomste kampen han hadde spilt for IL Tempo lenge. Ja, det er utrolig hva 4 cornere kan gjøre med en spiller...

PS: Det ble sendt ut savnet-melding på Vidar Jenssen, men IL Tempo.no kan berolige alle bekymrede Randi'er verden over, Vidar har ankommet sitt bachelorrede i Casa Jenssen.

BØRS-KRITERIER:
Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

1 -
Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk