Dagens bilde
3 stjerner
1. omgang/2. omgang
1. omgang :
Pressleddet fungerte like dårlig som mot Øya FC og det kunne godt stått 0-3 til pause også her. Midtbanen blir liggende altfor lavt, men offensivt fungerer det bedre. Forferdelig uttelling fra duoen på topp som må trene førstetouch.

2. omgang :
Finner en blindvei inn i kampen etter Eikebrokks frisparkkanon tidlig i omgangen. Ny blindvei når Rønning jr. filmer seg til straffe som Bjørgum omsetter. Spiller denne perioden uten faste posisjoner på midtbanen, noe som stresser Flatås og IL Tempo finner plutselig igjen presset igjen.
Børs-kriterier
Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

Sjansestatistikk: 17-9
Forhold: På hjemmebane er alltid forholdene fordelaktike. Matta innbyr til underholdning, men Geir Bekken, som skulle lede laget fra linja, glimret med sitt fravær. Det gjorde også flere, men 12 mann var uansett nok til å legge et grunnlag for seier.

John Johnsen fikk juling på byen og husket neppe at det var kamp engang, mon tro om Kenneth Aalbu, som var i konfirmasjon, husket om han lovte å komme til 2. omgang. Ørjan Antonsen lovte å komme for å se på, Geir Bekken lovte å lede laget fra linja, mens Stig Smolan, Eivind Arne Bjaaland og Magnus Sarheim lovte å ikke komme i det hele tatt. Dermed lå alle forhold til rett for 3 poeng som ville ta IL Tempo tilbake til toppen av tabellen i 5. divisjon avdeling 6.

Oppvarmingen var igjen av brukbart kaliber og Eirik Rønning påpekte en hel del svette hos flere. Om dette kom på grunn av det tropiske sommerværet eller av rent taktiske årsaker som å sprute vann i ansiktet e.l. er uvisst. Gutta var klare til kamp og det så faktisk ganske lovende ut da gutta stilte opp vannkjemmet og flotte til årets første lagbilde før årets første hjemmekamp på Nissekollen.

Flatås åpnet kanskje ikke helt som forventet. Laget har sluppet inn mål i bøtter og spann så langt denne sesongen, men slått tilbake ved å score enda flere. I dag stilte laget i en tilnærmet 4-5-1 formasjon med sliterne sentralt og de såkalte artistene og ballkunstnere på flankene, gutter som trolig kan sparke lærkula over 40 meter om de vil. Firern bak hadde på ingen måte gjort hjemmeleksa si og IL Tempo foret Bjørgum og Larsen med flere gosselige gjennomspill, uten at nevnte duo hadde touchen i orden. Ja, faktisk kunne og burde IL Tempo ledet både 2 og 3-0 før Flatås tok ledelsen på sin første sjanse i kampen etter en corner. Nils bannet og svor.

2-0 kom ikke så lenge etterpå. IL Tempo-spillerne begynte å få hverandre litt i vrangstrupen. Maset om presshøyden ble igjen sentralt og midtbanen flyr mye og jobber for seg selv. Erik Hoff sniker seg unna og ligger og hviler seg i ankerposisjon foran Olsen og Dalehaug, og balanserer midtbanen heller dårlig. Offensivt spiller IL Tempo småfikst, men uten at kreativiteten resulterer i mange sjanser foruten ballene som slås i bakrom. Midtbanen bruker opp kreftene defensivt og kommer aldri etter offensivt. Ballene som ikke kommer over Flatås' backfirer faller ofte ned i rommet mellom deres forsvar og midtbane, men uten at IL Tempo har folk der til å utnytte dette. 2-0 målet skapes igjen av forferdelig markering på dødball. Berg kan heade ballen vekk, men velger i stedet å dukke. Flatås-spilleren bak skyter på Baggio-vis i armen til Berg og dommeren ser sitt snitt til å dømme straffe. Denne skytes midt i mål, uvisst om Ove forsøkte å ta den eller ikke.

Erik 'Biff' Hoff får beskjed om å komme seg høyere opp i banen, men det hjelper ikke. IL Tempo sliter i motbakke og begynner å tro at hele sesongen er i ferd med å gå i vasken. Spillerne jobber knapt de siste minuttene av omgangen og uten Dalehaug og Olsen kunne kampen vært avgjort uten at vi hadde mulighet til å ordne opp i 2. omgang. Det sies ikke så mye i pausen, men det som sies skal senere vise seg å virke. Ove tar backplassen, Eirik går opp i en fri rolle bak spissene og en kraftløs Hoff sr. stiller seg i mål. Trekket skulle umiddebart gi resultater.

Bjørgum fikser frispark skrått utenfor 16-meteren og annonserer seg selv som plutselig dødballsekspert og sier han curler den lett i lengste kryss. Eikebrokk ankommer åstedet og sier han dunker den i nærmeste kryss i stedet. Som sagt, så gjort. 1-2, ros også til Steinar Larsen som kaster seg i sakte kino inn i ballens ballbane og forhindrer sikten til keeper. I følge tv-bildene skal det ha tatt flere sekunder fra Larsen entret tv-bildet og ballbanen før han forlot det igjen. Jump for love!

Rønning spilte ingen eminent 1. omgang på backen og har heller ingen stolt historie og se tilbake på som indreløper. Nå derimot bekler han en slags Bekken-rolle med bravur og terroriserer Flatås sitt mellomrom. Han skulle også belønnes etter et av sine lange dribletokt. Nærmest alene med keeper, faller han lett og dommeren ser igjen sitt snitt til å dømme straffespark, ikke for å skape spenning i kampen, lik Geir Amundsens strategi, men fordi vi fortjente det. Bjørgum har liten eller ingen tillitt fra ellevemetersmerket fra spillergruppa, men viser seg som mann for sin hatt og setter kula utagbart helt nede ved stolperota. 2-2 og Flatås sliter med å holde opp presset sitt og kreftene går mot slutten.

Halvveis i omgangen og lagene er igjen like langt, men spørsmålet er hvor mye krefter IL Tempo har igjen med bare en innbytter på benken. Det skal sies at luften gikk litt ut av ballongen, og Flatås kom igjen høyere i banen og fikk styre banespillet. Flere diagonalforsøk i IL Tempo sitt bakrom holder på å gi tellende resultat for Flatås og header også på oversiden av tverrligger etter corner. Sekunder før skyter Robert Preller i kryssfestet, etter at Morten Berg serverte han på klassisk Arve Winsnes-manér med en såkalt fem-og-førti. Men Prellers skulle belønnes for sine 90 minutters slit, foruten en elendig hælflikk rett opp i lufta.

Flatås presser høyt, for høyt ville en såkalt fotballkjenner høyst sannsynlig hevde. Bjørgum kommer til en hel rekke sjanser og er nærmere og nærmere for hver gang, men en ting er selvtillit, noe annet er å ha flaksen på sin side. Likevel skal IL Tempo si seg fornøyd med flaksen, når Bjørgum vandrer innover i banen, slår en presis crosser mot Larsen, som bruker alle sine spenstekrefter til å hoppe høyt til værs. 2-metersmannen ser aldri ut til å lande, men den påfølgende headingen lander i Preller-territorium. Alene med keeper gjør han ingen feil og planter ballen på halv-volley nesten oppe i krysset. Med to minutter igjen har ikke Flatås noe reellt håp om poeng og kampen avsluttes med et defensivt løp av Haaken helt fra den ene sidelinja over til den andre...

PS: Erik Hoff spilte sin 75. kamp for IL Tempo og ble samtidig den første til å vinne 30 kamper. IL Tempo topper nå tabellen, men både Lade FK, Øya FC og Åfjord kan gå forbi om de vinner sine hengekamper.