IL Tempo (4-4-1-1):
<- 33. Magnus Jystad 45. min
6
-> 1. Bjørn Flyen 45. min
6
5. Magnus Sarheim
6
18. Vidar Jenssen
6
3. Vegar Olsen
8
16. Ove Hoff
7
15. Kenneth Aalbu
5
2. Erik Hoff ©
6
20. John Johnsen
7
19. Robert Preller
8
0. Erik Eikebrokk
8
<- 7. Steinar Larsen 30. min
5
-> 8. Fredrik Lamøy 30. min
6
Formasjon:

Børs-kriterier
Børsdebatten ser ikke ut til å ta slutt og det er jo vel og bra. For at diskusjonen skal få et mer håndfast og konkret preg over seg, legges her kriteriene for børspoengene ut.

1 -
Forsøkte ikke engang
2 - Forsøkte, men mislyktes
3 - Dårlig
4 - Underkjent
5 - Brukbar/godkjent
6 - OK
7 - Bra
8 - Meget god
9 - Strålende
10 - Gigantisk

Harde fakta:

IL TEMPO
1-0 Johnsen 9' (Eikebrokk)
2-0 Eikebrokk 17' Johnsen)

3-0 Preller 28' (Eikebrokk)
---
4-0 Eikebrokk 47' (Sarheim)
5-1 Preller 58' (Eikebrokk)
6-2 E. Hoff 66' (Preller)
7-2 O. Hoff 78' (Eikebrokk)

7
(3)

SVERRESBORG 2
4-1 52'
5-2 63' str

2
(0)
Kampreferat:

Sjansestatistikk: 18-6
Forhold: Uvisst hvilke forhold som ventet IL Tempo, hvorvidt Sverresborg hadde satset tusenvis av kroner på seier til 3.45 i odds og toppet mannskap eller om de hadde satset tusenvis av kroner på IL Tempo-seier til 1.45 i odds og med svekket mannskap...

IL Tempo med to forandringer siden sist kamp. Magnus Sarheim og Kenneth Aalbu kom inn i ellvern, ut gikk Fredrik Lamøy og en influensarammet Eirik Rønning. Tiltenkt erstatter Eivind Bjaaland veddet en flaske gin på at han dukket opp på Nissekollen denne søndagskvelden...og tapte veddemålet. Det hevdes dog at grunnen til at Bjaaland ikke spilte kampen, var at han hadde satset store beløp på IL Tempo-seier og dessuten var opptatt med Championship Manager Norge 94/95.

Hyggelig var det også at et annet kjent fjes fra det Las Vegianske gamblingmiljøet dukke topp, nemlig Bjørn Flyen. Flyen var som kjent en viktig brikke i IL Tempo under snuoperasjonen høsten 2003 og i starten på 2004-sesongen før skole og bedre vær bragte Ringebuværingen til sydvestlige strøk og studier i USA.

Den sportslige ledelsen så dog ingen grunn til å vrake Magnus Jystad som førstekeeper, etter at IL Tempo for alvor har begynt å få orden på forsvarsspillet etter hans inntreden. I tillegg har forsvarsfirern fått en solid dose kjemi og kontinuitet over seg, slik at IL Tempo ikke lenger trenger å score bøttevis av mål for å vinne kamper. Den nye 4-4-1-1 formasjonen har også vært en suksess og har gitt IL Tempo bedre dekning på kantene og gjort det vanskeligere for motstanderen å utnytte IL Tempos trange 3'er på midtbanen, som har vært tilfelle mange ganger denne sesongen.

Fra start av er IL Tempo usikre på hva slags kvaliteter de møter, da Buhaugs troverdighet virker å være skrantende da han hevder Sverresborg stiller med søppellag og spillere som knapt har satte sine ben i en fotballstrømpe de siste årene. Buhaug antyder seierssifre på opp imot 20 mål og understreker dette med at han selv er tiltenkt en fri rolle på midtbanen. IL Tempo går hardt ut og overkjører bortelaget fullstendig de første 25 minuttene.

Den forløsende 1-0 scoringen lar heller ikke vente på seg idet en high-flying Johnny Johnsen stupheader inn en innoverskrudd corner fra høyre. Det blir stille på tribunen. Ja, selv vip-publikummer Erik Johnsen holder kjeft noen sekunder. Minutter etter er rollene bytte om. Johnsen er servitør, Eikebrokk eksekutør med en suser fra 25 meter med en såkalt "Stig Army-skru." 3-0 kommer også før halvtimen er spilt når Preller på sin andre store sjanse i kampen frekt stanger inn (med hodet) en såkalt "Steinar Larsen"-pasning (med sprett) fra 16-meteren. 3-0 og kampen virker kjørt for Sverresborg sin del som nå begynner å bytte hyppig for å hale ut tiden.

Før pause kom Lamøy inn for Steinaldo, men i pausen må Kenneth Aalbu ut og Steinardo må til pers. Steinar Larsen holder ikke mer enn drøye 20 minutter og linjedommer for tilfellet, Magnus Jystad, må ikle seg drakt nr. 12 og vet å kle den tettsittende draktet på riktig måte. Men før dette skjer, har Eikebrokk løpt seg fri fra Sverresborg utmerkede offsidefellle og lobber over keeper etter et flott gjennomspill fra Smørbukk på høyrebacken. Faktisk den eneste pasningen Sarheim traff med hele kampen, ja faktisk mener Fredrik Lamøy at det var et klareringsforsøk.

Sverresborg kommer etter hvert til noen fete sjanser. De brenner et par klokkeklare og utnytter en kjempeflause av Sarheim og omsetter et straffespark etter at Vegar Olsen spente bein på en Sverresborg-spiller som tilfeldigvis stod i veien. I mellomtiden har Robert Preller stanget inn sitt andre (med hodet) for dagen etter en ny corner, denne gang fra andre siden. Herfra og ut dreier det meste seg om the Hoff Show. Én gang før har brødrene scoret i samme kamp, men prikken over i'en i dag må være at begge scorer på frispark i samme kamp. Biff fra venstresiden av 16-meteren, over muren. Elg fra høyresiden av 16-meteren, over muren. Hvilket som var det fineste får brødrene krangle om, men Ove Hoff lovte på forhånd at han skulle score tidenes mål i denne kampen.

Kampen ebber etter hvert ut med et slitent IL Tempo-lag som sprang mye i dag. Kondisjonen er ikke helt tilstede og mange ble etter hvert fristet til å prøve på triks og utsøkte finesser, men i stedet for å opptre med stil og eleganse, så de fleste ut som klovner. Likevel tok ikke dette noe vekk fra prestasjonen IL Tempo gjør som holder konsentrasjonen og presisjonen oppe i mange gode perioder. Dessverre blir mange spillere plutselig slitne litt for ofte samtidig, slik at forsvarsfireren ofte blir overlatt til seg selv mot Sverresborgs utallige haikere. Med hår på brystet holdning rydder de likevel stort opp og især Vegar Olsen stod foran som et skoleeksempel i dag. Råtassen!

PS: Vidar Jenssen spilte sin 50. kamp for IL Tempo og den 30. på rad uten å score. Robert Preller scoret IL Tempos 250. seriemål gjennom tidene. Erik Eikebrokk satte ny rekord både for flest poeng og flest assists i én kamp.

Forum
 
Det skjedde