SERIEKAMP #8

Lagoppstilling (4-3-2-1):
16. Ove Hoff
5
6. Morten Berg
5
5. Magnus Sarheim
6
10. Vegar Olsen
7
13. Fredric Edw. Dahl Vogel
6
12. Ben Shlomi Holan
5
2. Erik Hoff
6
9. Eirik Rønning -> 35. min
6
<- 35. min 7. Steinar Larsen
6
77. Geir Bekken ©
5
0. Erik Eikebrokk
7
22. Eirik Bjørnhaug
8
Formasjon:

Dagens Blinkskudd

Actionbilder

Dagens Kinderegg:
Erik Hoff

Den var en usedvanlig hårfin Erik Hoff som i dag ankom Terra-banen nyfrisert. Om Joakim Rønning tidligere har vært i søkelyset med såkalte negerhakk i sin kortklipte frisyre, hadde Erik Hoff nå skrevet inn "IL Tempo," "#2" og tegning av en fotballbane i sin kortklipte frisyre. Værsågod neste..?

1. omgang /2. omgang
1. omgang:
Det manglet ikke så mye på innsatsen, men presisjonen var dårlig, foruten i kampens første 15 minutter, da vi stormet gjennom på venstresiden flere ganger, dog uten at Eirik Rønning lykkes i å sette ballen i mål. Etter 1-0 målet gikk lite vår vei, og presset på ballfører, spesielt Lensviks midtstopper, var spesielt dårlig. Eikebrokk, Bekken og Hoff nærmest tråkket på hverandre og klumpet seg i midten. Flankene ble sjelden brukt og vi var altfor utålmodige i oppspillsfasen.


2. omgang:
En liten alvorsprat i pausen bidro til at vi tok imot oppspillene høyere i banen og den nevnte trioen spilte pasninger seg i mellom over større områder. Bakrommet til Lensvik var tidvis stort og vi fikk flere gunstige brudd, men spilte oss også ofte gjennom etter mange trekk bakfra. Vi gikk nok litt for mye i offside, men lufta gikk ut av Lensvik allerede ved utligningen som kom etter få minutter av 2. omgang. Tidvis full kontroll bakover, men Lensvik fikk boltre seg litt for mye i bakrommet på vår høyre side, da Morten Berg trolig var litt for opportunistisk i sin legning.
 
 

Harde fakta:

IL TEMPO
1-0 Bjørnhaug 15' (Sarheim)
2-2 Bjørnhaug 48' (Holan)
3-2 Eikebrokk 62' (Olsen)
4-2 Bjørnhaug 90' (Bekken)

4
(1)

LENSVIK
1-1 24. min
1-2 31. min

2
(1)
Kampreferat:

Sjansestatistikk: 16-6
Forhold: 30 grader i sola i svarte drakter og minimalt med mineralvann på sidelinjen. Likevel var det en flott dag for fotball.

I dag var dagen vi virkelig skulle stille mannssterke på Terra-banen. Lensvik hadde tatt turen over fjorden og virket lett vettskremte der de stod og skiftet i tradisjons tro i skyggen av hverandre. Garderobene var låst og den forhåndsannonserte garderobekulturen ble atter en gang avblåst på overtid. Forfallene florerte som vanlig og det så lenge ut som om Thomas Sundberg måtte starte kampen...

Forhåndsannonsert var også IL Tempos juletreformasjon, denne gang med Ove Hoff som juletrefot, i Stavanger-reisende Andreas Bjørnhaugs fravær, selvsagt til ville protester fra Ove Hoff som til slutt lot seg overtale. Juletreformasjonen, eller 4-3-2-1, om du vil, skulle gi IL Tempo enda mer rom på kantene, ved å nærmest overbefolke den sentrale midtbanen. Dette skulle triangelet på midten, Bekken-Hoff-Eikebrokk, utnytte gjennom å være mer kreative og tekniske spillere enn motstanderens midtbanespillere.

Tanken var god og det fungerte faktisk ikke så verst. Formasjonen ga Eirik Bjørnhaug enorme rom å vandre og tillot han nærmest fritt spillerom. I motsetning til Haaken som tar hoftefest på venstre flanke, involverer Bjørnhaug seg mye mer i spillet lavere i banen, til tider kanskje for mye, men viste prov på gode bevegelsesmønster og glimrende avslutningsferdigheter. 1-0 kom tidlig etter at Magnus Sarheim sendte avgårde ei lompe over forsvaret etter at Lensvik-laget ble brutt høyt i banen, men med alle lagdelene altfor komprimert. Bjørnhaug frotset i bakrom og etter å ha eklet seg forbi keeper og en bakoverstormende forsvarer satte han ballen i mål fra relativt død vinkel. Sarheims tredje assist for året. En annen kuriositet er at Morten Bergs comeback-kamp og sesongdebut var hans 50. IL Tempo-kamp.

Men Berg slet til tider. Tidvis for opportunistisk offensivt og konstant sprett i ballen når han driver fremover. Men selv om Berg kan mye bedre, viste han at O2-opptaket fortsatt er like bra. Slikt sett var det veldig trygt å ha antilopen Magnus Sarheim i sikring som løp opp det meste av rommet Berg skapte med sine til tider utimede løp. Sammen med Vegar Olsen, som kom direkte fra hytta, og Fredric Vogel, som også sesongdebuterte, greide IL Tempo-forsvaret seg langt bedre enn mot Lade FK i sist kamp, da aggressiveten var minimal. Vogel og Olsen brøt foran ved gjentatte anledninger og satte opp muligheter for hurtige brudd mot et Lensvik-lag i total ubalanse.

Etter cuptriumfen tidligere på dagen, var det knyttet store forventninger til stjernene Ben Holan og Eirik Rønning. Dog kunne man tidlig se at duoen var preget av de tre five-a-side-kampene tidligere på dagen. Cupen endte som kjent i finaletriumf og digre pokaler og utallige diplomer. Ben greide likevel å fikse seg en assist tidlig i 2. omgang, med en fiks flikk til dagens mann, Eirik Bjørnhaug, som sleivet ballen i en perfekt lobb over keeper. Kampen ble på mange måter avgjort på dette tidspunktet, tidlig i 2. omgang, selv om det fortsatt var uavgjort.

For IL Tempo ble faktisk bare dårligere og dårligere utover 1. omgang og slapp Lensvik til de grader inn i kampen igjen. Med hurtighet i pasningsspillet og noen flere bevegelser kunne IL Tempo kjørt over et bortelag som i altfor stor grad satser på frispilling av midtstopper og lange diagonalpasninger mot motsatt flanke. Selv om taktikken bar frukter ved én anledning, får forferdelig sikringsspill fra Morten Berg ta skylden for akkurat det målet. Men da Ove Hoff serverte ballen på et sølvfat minutter senere, etter at han ikke greide å holde et slapt frispark upresset, hevet en og annen tilskuer øyenbrynet, trolig både to og tre ganger. Men hvilket øyenbryn Roger Kværnø har.

Om det var dette som stod bak snuoperasjonen som var i emning, vites ikke, men at IL Tempo spilte en langt bedre 2. omgang, er sikkert. Lensvik virket som de skulle forsvare inn 2-1 seieren, og slikt gjør man bare ikke mot IL Tempo. Til det er kreativiteten til et utall enkeltspillere altfor høy og utligningsmålet kunne komme fra hvem som helst, fra hvor som helst. At det kom på et sleivspark fra Eirik, velger vi å se på som en tilfeldighet...

IL Tempo var i siget nå og kombinerte tidvis godt på midtbanen og spilte seg veldig ofte fri på kant. Erik Eikebrokk og Erik Hoff hadde i perioder et veldig godt driv på midtbanen, mens Geir Bekken i perioder utvist stor frustrasjon over ikke å få ballen. Bekken følte bevegelsene var der og at han burde hatt ballen, medspillerne følte noe annet, eller valgte rett og slett feil løsning. Likevel ble Bekken mer involvert i siste halvdel av 2. omgang og det bare selvsagt frukter. For når Bekken begynner å gå på rettvendte løp ned langs vingen, da har han hatt ballen altfor lite i løpet av kampen.

Ledermålet kom ikke lenge etter 2-2 og det var et brudd av Vegar Olsen, som ble med i angrep, som skapte muligheten. Minutter tidligere hadde Eikebrokk et skudd på halvspretten som strøk krysset, men denne gangen var han ikke til å stoppe. Olsen dyttet ballen ut til en ventende Eikebrokk som ikke lot seg be tre ganger og dunket ballen i mål fra 20 meter. Kværnø hevet nå det andre øyenbrynet og rynkene i pannen var markante...Thomas Sundberg startet oppvarmingen for å presse frem ytterligere jobbing fra antilopen og majoren der bak.

Dernest kom sjansene på løpende bånd. Lensvik hadde et par muligheter etter dårlig konsentrasjon på corner, men skjøt heldigvis over fra kort hold. Faktisk ble ikke kampen avgjort før sekunder før slutt, da Geir Bekken endelig fikk ballen slik han ville og satte opp Eirik Bjørnhaug, etter sitt siste, av mange gode bueløp. Bjørnhaug var ikke til å stoppe denne ettermiddagen og stormet forbi sin oppasser og dunket ballen i mål ved nærmeste stang. Med dette er IL Tempo oppe på 3. plass igjen, og med Joakim Rønning på plass til bortekampen mot Malvik FK 2 tirsdag, kan man ikke senke forventningene. Den gudebenådede teknikeren med blikk for det uventede måtte i dag stå over grunnet press fra hjemlig hold. Vi tror Rønning bakser med lånte fjær. For når hanen har drukket kan den med en spade lett gå fra å være en hane til å bli til fem fjær...

Kuriositeter og snurrepiperier:
IL Tempo tok sin 4. strake hjemmeseier. Da Eirik Bjørnhaug satte inn 4-2-målet, var dette IL Tempos 100. mål på hjemmebane. Morten Berg spilte sin 50. kamp, mens Erik Eikebrokk og Eirik Rønning passerte 30. Lensvik har spilte uavgjort mot både Nidaros, Malvik FK 2 og Lade FK denne sesongen (på hjemmebane). Lensvik slo National 6-2. IL Tempo har nå et snitt på 2 mål imot og 3 mål imot per kamp denne sesongen. Ove Hoff har stått tre kamper i mål denne sesongen. IL Tempo har vunnet alle. Målforskjell 11-3.

Forum
 
Det skjedde