SERIEKAMP #18

IL Tempo (4-3-1-2):
33. Stig Smolan
6
6. Morten Berg -> 62. min
6
<- 62. min 5. Magnus Sarheim
6
3. Vegar Olsen
7
18. Ronnie Gjevik
7
11. Eirik Rønning
5
8. Fredrik Lamøy
6
2. Erik Hoff ©
7
14. Kenneth Aalbu
6
0. Erik Eikebrokk
7
4. Joakim Rønning -> 70. min
7
<- 70. min 7. Steinar Larsen
6
23. Robert Preller
5
Formasjon:

Dagens Kinderegg:
Joakim Rønning

Var i sitt ess i dag og spilte tidvis opp imot glans-dagene fra Strindheim-tida på 90-tallet. Likevel må man stille spørsmålstegn ved offsidekunnskapene når Joakim dytter Kenneth Aalbus "scoring" over mållinja i soleklar offside-posisjon fra 5 centimeter. For lite tippekamp på lørdag eller for mye bedriftsfotball...

1. OMGANG/2. OMGANG
1. omgang :
Starter omgangen med tro på at dette skulle gå og Joakim Rønning har to fete muligheter. Får etter hvert 2-0 etter tålmodighet i oppbyggingen av spillet, men får en skikkelig i trynet etter at Malvik utnytter en tabbe i IL Tempo-forsvaret. Denne utnyttes og på stillingen 2-1 begynner en noe oppgitthet å bre seg i laget.


2. omgang :
Avtalen i pausen gikk ut på å på indreløperne høyere i banen og skape mer rom til Hoff og Eikebrokk. Det funka ikke da indreløperne ble stående for høyt. Kampen snudde da Hoff gikk opp som spiss og innførte timing i løpene som verken Joakim eller Robert hadde. Mange offsideavblåsninger imot, men det var også de som gikk gjennom. Mange sjanser og viljen var enorm siste kvarteret, men dessverre var 5-1 målet sesongens siste spark på ballen.
 
 

Harde fakta:

IL TEMPO
1-0 E. Hoff str. 19' (Eikebrokk)
2-1 E. Hoff 26'
--- --- --- --- --- --- ---

3-1 J. Rønning 69' (Sarheim)
4-1 E. Hoff str. 85' (Gjevik)
5-1 E. Hoff 90'+

5
(2)

MALVIK FK 2
2-1 M. Iversen 32'

1
(1)
Kampreferat:

Sjansestatistikk: 17-4
Forhold: Flott vær, flott temperatur, tilskuerrekord og ryktene gikk om at IL Tempo-guttas flatfyll stoppet rundt 02-tiden...Malvik-gutta klaget på dårlige baller, mens IL Tempo-gutta spilte som om de hadde noen.

Foran sjokkerte styremedlemmer og sponsoransvarlige dukket IL Tempo-spillerne opp én etter én flere minutter tidligere enn tidfestet oppmøte. 3 kvarter før kampstart hadde flere "Giganter" varmet opp i flere minutter. Tendensen var klar og her luktet det opprykk, eller var det bare eimen av Steinar Larsens alkoholfrie heimert?

Som vanlig glimret et par av gigantene med sine fravær, denne gang, som så mange ganger før, var det bilder av Eirik Bjørnhaug og Geir Bekken som ble hengt opp i garderoben slik at medspillerne kunne kaste piler på dem. Erik Hoff tok spøken enda litt lenger og hadde sydd sin egen voodoo-dukke av Geir Bekken som han gjennomhullet med en diger nål flere ganger.

Dette medførte at Erik Hoff plutselig var inne på laget igjen, mens Magnus Sarheim ble vraket til fordel for Morten Berg. Bergs eleganse og teknikk ble foretrukket fremfor Sarheims digonalpasninger og tunnelpasninger som bakerste mann. Joakim Rønning tok oppgaven seriøst og sprang for to. Robert Preller hadde litt problemer med å komme i gang, men etter hvert utviklet vi en funksjonabel formasjon. Før ti minutter hadde gått hadde vi hatt to fete muligheter. Med drømmen om 5-målsseier i bakhofet, dundret Joakim ballen i tverrliggeren med sin første touch på ballen. Etterpå satte han ballen i mål fra 10 centimeter, men glemte at han stod i offside og fratok dermed IL Tempo ledelsen og Kenneth Aalbu scoring i debuten. Men Joakim skulle slå tilbake senere...

I starten virket Malvik lett berørt av høyt alkoholinntak, men det var liten tvil om hva intensjonene var her i gården. På forhånd varslet Malvik ønske om å hevne 1-6 nederlaget fra vårsesongen av, men det viste seg fort at det eneste de hadde på agendaen var å holde seg innenfor "det magiske tapet," nemlig unngå fem-målstap. Scoring kom etter at Eikebrokk stjeler ballen på 25 meter, vrikker av seg et par ryggsekker og kommer alene med keeper, som intet kan gjøre enn å legge midtbanedynamoen i bakken. Straffepark nr. 6 for sesongen signert Eikebrokk. Ufattelig at dommeren ikke gir rødt kort, da keeperen fratar IL Tempo en klar scoringsmulighet og derfor skulle vært utvist ifølge regelverket. Erik Hoff omsetter straffen og det står 1-0 til IL Tempo.

Sjansene kommer etter hvert på løpende bånd og da Erik Hoff dunker inn 2-0 etter å ha plukket opp en andreball på 20 meter, har IL Tempo gull i sikte. Malvik har knapt vært over midten og foruten et par halvfarlige cornere har Stig Smolan og resten av forsvaret hatt full kontroll. Selv om savnet av Bekkens enkle pasninger og Haakens timede løp er tydelig, legger Robert og Joakim ned en enorm innsats på topp og skaper muligheter på andre måter. Joakim var et konstant uromoment for Malvik-forsvarerne som gjentatte ganger måtte ty til skitne triks for å stoppe jernmannen fra Gildheimsveien. Dessverre får Malvik til slutt denne ene mulighetet de håpet på, etter at Hoff og Gjevik i fellesskap kløner det til som bakerste mann. Malvik-spissen kommer etter hvert alene med Smolan, som intet kan gjøre og det ser med ett mørkere ut. IL Tempo trenger 4 mål og det er bare minutter til pause.

Én forandring ved pause, Ove Hoff tar over som linjedommer for Magnus Sarheim og gjør en fremragende jobb. I pausen rettes fokus mot å få flere folk i angrep, vinne ballen høyere i banen og komme til flere innlegg. Preller får beskjed om å gå på førstestolpen, mens Joakim skal ligge og bake der han trives som best, i rom 1, 2, 3 eller 4, alt ettersom hvor Joakim tilfeldigvis oppholder seg, utenom i offsideposisjon...

...for den posisjonen var Erik Hoff sin. IL Tempo virker skadeskutte og innfinner seg etter hvert med at dette ikke går veien, og Hoff flyttes opp som spiss og vi legger om til noe som ligner på 4-2-4 formasjon med Kenneth Aalbu som høyreving, Joakim og Preller på topp og Hoff ytterst til venstre. Formasjonen skulle vise seg å bære frukter, men skulle det vise seg å komme tidsnok. Minutter etter at dommeren på skandaløst vis anullerer en ny IL Tempo-scoring etter at en Malvik-spiller slår ballen i eget mål, tar Joakim ballen i egne føtter etter et raskt innkast av Sarheim. Joakim dribler av et par Malvik-spillere og sender av gårde en lur lompe som spretter et par ganger før den sniker seg inn i hjørnet. 3-1 og nytt håp, men det er bare 15 minutter igjen.

IL Tempo spiller seg nå til utallige frispark rundt 25 meter, samt hjørnespark. Variasjonen er stor mellom korte, hurtige og lange dødballer, men lite ser ut til å fungere, før Ronnie Gjevik blir skubbet overende innenfor 16-meteren. Ny straffe, til enorme protester fra Malvik-spillerne som begynte å føle temperaturen på kroppen. Erik Hoff er igjen sikker fra straffemerket og setter ballen på nøyaktig samme sted som sist gang, uten at vi skal avsløre hva som er Hoffs favorittside.

Det er kun minutter igjen og IL Tempo har fått sånn halvveis tro på at det kan gå. Malvik forsvarer seg med nebb og klør, men på overtid gjør de en feil som kunne vist seg å ha vært fatal. Heldigvis for stakkaren som tråkka på ballen er stillingen 4-1 og da Erik Hoff totalt overså Steinar Larsen på blank goal og i stedet lobba ballen over keeper (som stod på streken) fra 3 meter, var dette kampens siste spark på ballen. Med dette manglet IL Tempo ett (1!) mål på å avgjøre seriemesterskapet allerede nå og sikre seg opprykket vi har drømt om så lenge.

Forum
 
Det skjedde