SERIEKAMP #14

IL Tempo (4-3-1-2):
7. Steinar Larsen
6
6. Morten Berg -> 45. min
6
<- 45. min 16. Ove Hoff
7
23. Vegar Olsen
6
18. Ronnie Gjevik
6
11. Eirik Rønning
7
8. Fredrik Lamøy
7
2. Erik Hoff ©
6
0. Erik Eikebrokk
7
4. Joakim Rønning
7
10. Tor Haakon Bjørgum
7
23. Robert Preller
7
Formasjon:

Dagens Kinderegg:
Joakim Rønning

Åpnet kampen i Bekken-rollen (Cantona-rollen) om du vil og gjorde den umiddelbart om til sin egen. Avsluttet kampen som spillende midtstopper og vant alt både i lufta og på bakken. Var heldig og traff en gang ballen med vrista, for første gang denne sesongen...

DEFENSIVT/OFFENSIVT
Defensivt:
Brukbar kontroll defensivt, Nidaros kommer til få sjanser, men flytter heller ikke opp spesielt mange folk. Får 0-1 i trynet på en tilsvarende episode som om Romolslia med unødvendig ballmist på egen banehalvdel. Enesten perioden Nidaros truer oss bakover er når de flytter oss altfor mange folk halvveis i 2. omgang på stillingen 4-1.


Offensivt:
Ukonsentrert angrepsspill kampen igjennom. Er best når vi holder den på bakken og viser tålmod i oppbygningsspillet, noe vi gjør altfor sjelden. Altfor høy stressfaktor fra spissene som vil ha ballen tidlig i bakrom hele tiden. Sikkert 20 offside-avblåsninger og forferdelige avslutninger på mål.
 
 

Harde fakta:

IL TEMPO
1-1 J. Rønning 18' (Bjørgum)
2-1 E. Hoff 28' (Eikebrokk)
3-1 Bjørgum 34' (Eikebrokk)
4-1 Preller 59' (Lamøy)
5-1 E. Rønning 68' (Berg)
6-1 Bjørgum 82' (Eikebrokk)
7-1 Bjørgum 86'

7
(3)

NIDAROS
0-1 8'

1
(1)
Kampreferat:

Sjansestatistikk: 21-8
Forhold: Duggvått, flombelyst, ingen cornerflagg, Sjampingjongliga-stemning og ingen Geir Bekken. Batteriet på mobilen hadde dessverre gått tomt så han fikk ikke kjørt noen steder.

Det begynte å nærme seg kampstart og IL Tempo lot seg underholde av Fredrik Lamøys jødevitseri, samt vår felles galgenhumor i forbindelse med dagens forfall. Nær sagt som vanlig var det Brødrene Bjørnhaug og Geir Bekken som sviktet. Sistnevnte fikk ikke kjørt fra Gimse-trening fordi batteriet på mobilen gikk tomt.

Dette medførte at Steinar Larsen igjen måtte stille seg mellom stengene. Ikke at det var et problem, "Steinardo" begynner å få mye erfaring på dette området og har knapt sluppet inn mål så langt denne sesongen og vant faktisk i dag sin 7 kamp på rad, noe som er rekord for en IL Tempo-spiller. Likevel var han med på å forære Nidaros en tidlig ledelse, da han satte igang spillet litt for hurtig. Eirik og Vegar hang ikke med i svingene og Nidaros' tanksenter fikk plukke opp ballen og plasserte denne nådeløst oppe i Steinars høyre kryss. Liten tvil om at IL Tempo tok litt for lett på oppgaven på dette tidspunktet.

Nidaros stilte såvidt c53twve0h_db478742.no kan forstå med samme mannskap som sist foruten tre spillere. Keeperen og to midtbanespillere og så på papiret ut som et brukbart mannskap. Kanskje et lag vi ville møtt i en eventuell treningskamp før sesongen. Etter å ha kranglet litt bakerst om hvordan stopperne skulle starte angrepene, ble det til slutt nedsatt veto om at SLIK skulle det gjøres, og det ga etter hvert tellende resultat, men ikke før gjengen på topp hadde misbrukt en rekke enorme muligheter. Tor Haakon Bjørgum hadde en forferdelig førsteomgang, hvor han bommet helt alene med keeper to ganger samt meldte seg inn i "Vi har bommet på straffespark"-klubben. Men han skulle få sin revansj...

Joakim Rønning tok selvsagt over Bekken-rollen og sprudlet til tider. Nidaros fikk aldri brutt foran "Jokka" og fordelte baller til begge sider med begge bein med sitt hovmesterblikk. Det var også Joakim som skulle sørge for balanse i regnskapet da Robert og Haaken kriget ballen ned i føttene til Rønning som styrte ballen sikkert i åpent mål fra 12 meter. 1-1 og Nidaros hadde lagt seg lavt på banen, men lot seg gang på gang lokke høyere når vi rullet ball i bakerste ledd, noe vi skulle utnytte til de grader...

2-1 kommer halvveis ut i omgangen når Nidaros organiserer seg bakover og dommeren skriver gule kort så blekket spruter. Hoff hopper over ballen, piler ut til høyre, rundt 30 meter fra mål, mellom 16-meter og sidelinje, får ballen etter et hurtig tatt frispark og kliner ballen i kryssfestet og ned. Det tar litt tid før dommer innser at ballen er inne, men det spiller liten rolle for Robert header ballen i mål enda en gang. Helt klart en av kandidatene til årets mål fra unge Hoff.

3-1 kommer ikke lenge etterpå, når nevnte Bjørgum har begynt å fått orden på løpene sine og starten lenger ut på vingen før han skjærer inn og spilles alene med keeper. Egoisten har med seg tre mann på åpeng mål, men Bjørgum velger å sende keeper'n opp i pølsebua før han setter ballen i tomt mål. Robert på sin side valgte å tråkke på keeperen, som i følge politirapporten torsdag brakk fingeren og måtte forlate banen. Inn kom Keiko, hva blir det neste, tenkte vi, gjør Roger Kværnø comeback?

Pause og Nidaros har bestemt seg for å gå ut hardere og høyere og etterlater seg etter hvert enorme rom både bak og rundt eget forsvar. IL Tempo er som kjent kretsmester i bakromspasninger og utnytter dette etter hvert til fulle, faktisk forsøkte vi på det altfor mye, men Lamøy og Ove på høyre siden gjorde mange gode valg. Spesielt Ove imponerte i 2. omgang som høyreback da han kom inn for Morten Berg. Kampen avgjøres selvsagt etter en overgang hvor Robert Preller scorer sitt andre mål på like manger kamper, etter pasning fra Lamøy. På 5-1 har Nidaros begynt å gi opp, og trutmunnen er totalt og etterslengene flere. Men det er ok. Berg spiller tunnelpasning (Roar Stokke) på backen og Eirik Rønning stormer gjennom på venstresiden. Drar av de sedvanlige tre og dunker ballen i lengste hjørnet.

6-1 kommer på straffespark, som Haaken krever og ta for å rette opp bommen fra 1. omgang, etter at Eikebrokk ble håpløst revet ned av en frustrert Nidaros-spiller. Straffen er like dårlig som den første, men heldigvis slenger reservekeeperen (som trolig var bedre enn den første) seg feil vei og overkjøringen er totalt. IL Tempo var faktisk like overlegne i dag, som når vi tapte 1-7. Haaken setter også 7-1 når han smeller ballen utagbart fra keeper fra nærmere 45 meter og vi begynner å prate om ny scoringsrekord. Erik Hoff har stilt seg i mål, Steinar Larsen inntatt spissplassen og Joakim Rønning dominerer som Erik Hoftun-type midtstopper. Det skal sies at Joakim tok ballen ekstremt mye på dirra og sparket en gang ballen over 30 meter uten at den traff bakken.

Kuriositeter. IL Tempo tok sin 6. strake hjemmeseier. Tor Haakon Bjørgum scoret sitt 60. mål for IL Tempo. Erik Eikebrokk tangerte Erik Hoff sin rekord på 9 assists i én sesong og sin egen rekord på antall assists i én kamp (delt med Bjørgum). IL Tempo har for første gang siden 2000 positiv hjemmeforskjell. På 37 hjemmekamper har vi nå 16 seire og 18 tap og 115-108 i målforskjell. IL Tempo tok sitt 100. seriepoeng. Steinar Larsen tok sin 7. strake seier. Fredrik Lamøy med assist for 4. kamp på rad, mens Tor Haakon Bjørgum nå har 20 poeng på de siste 9 kampene.

Forum
 
Det skjedde