7
10. Tor Haakon Bjørgum
4
Joakim Rønning/Haaken

Etter en rekke knallharde returløp måtte "Haaken" en tur til benken for å slukke tørsten. Med ett jôg ballen gjennom lufta og "Haaken" luktet løp i bakrom. Uheldigvis stod Joakim Rønnings edlere deler i veien for vannflaska som ble kylet vekk i en fei. Åhei hvor det går.

<- Defensivt/offensivt ->
Defensivt:
IL Tempo var trygge med ball bakover på banen kampen igjennom, men bar utover kampen preg av mange bytter og dårlig kondisjon. Forferderlig tellefeil på seiersmålet, men godt duellspill og posisjonering ellers.

Offensivt:
Den offensive biten startet med den ballsikre firern bak og holdt ballen mye i laget. Spilte gjennom spissene ofte på rett tidspunkt i bakrom, men for dårlig til å skape overtall i sentrum av banen og for lite folk foran mål i forbindelse med innleggsmuligheter fra kant.

Tilskuere: 1 (Gustav)

Gimse, med en rekke nyervervelser, åpnet kampen best. Ex-Melhus-spillerne Magnus Holthe og Frode Dahl gikk i bresjen for godt duellspill og lot Vegard Granli tidvis ta seg av finessene i angrepssonen, uten at sjansene florerte, mot et godt IL Tempo-forsvar. IL Tempo hadde ballen klart mest i begge omgangene, men brukte tidvis lang tid i overgangsfasen. Bød dog et tregt Gimse-forsvar opp til bakromsdans ved et par anledninger, som burde gitt uttelling. Likevel var det Gimse som tok ledelsen midtveis i omgangen.

IL Tempo på sin side, led under savnet av Geir Bekken, Arne Aaslid, Thomas Osheim og Eivind Bjaaland, men var styrket med Ronnie Gjevik, Vegar Olsen, John Johnsen og spillende trener for dagen, Vidar Jenssen. De to første bidro til enorm trygghet i forsvarsfireren både med og uten ball og begge hadde flere gode gjennombruddsforsøk som bl.a. "Haaken" burde omsatt i tellende resultat på stillingen 0-1. 3 ganger på under 10 minutter kom angrepsesset alene med keeper, men måtte fortvilt innse at scoringsformen ikke er der helt enda.

Joakim var et konstant uromoment mens han var på banen, men måtte tidlig bytte grunnet dårlig lungekapasitet. Rokeringer ble gjort, men Erik Hoff greide ikke å true Gimse-forsvaret i samme grad med sin flamboyante spillestil. Ben virket dog å være i god form og ble bedre og bedre jo lenger kampen varte. Lamøy dominerte tidvis midtbanen og fordelte ballen godt, dog med merkelig pasningsfeil innimellom, som nok forsvinner etter hvert som formen nærmer seg.

Etter en noe sjansefattig 1. omgang til IL Tempo å være, måtte "Gigantene" innse at de noe ufortjent lå under. I pausen ble det gjort flere rokeringer og starten av 2. omgang ble en utfordring i å finne hverandre fortest mulig og tilpasse hverandres spillestil og holde formasjonen. Formasjonen var det tidvis så som så med, begge vingbackene gikk i angrep samtidig, returløpene var ikke like disiplinerte som de offensive løpene, men likevel holdt vi stand takket være oppofrende spill i back-treern.

Presset måtte til slutt gi utligning og det var intet mindre enn fortjent da Ben Holan elegant vippet ballen over Gimse-keeper etter et flott gjennomspill av Vegar Olsen. Faktum er at Ben var involvert i et utall flotte angrep, bl.a. i samarbeid med Frank Halvei, som kom til flere gode innlegg, Joakim Rønning som brøytet seg vei og Fredrik Lamøy som balanserte midtbanen. Olsen alternerte mellom å være duellspiller i forsvar og igangsetter via midtbanen.

Mon tro om ikke kreftene tok slutt litt for tidlig og om iveren etter å score seiersmålet ble litt for stor. Gimse to-manns-angrep resulterte i alle fall i et drittmål imot og kampen ebbet med dette ut i 2-1-seier til et Gimse-lag som i ettertid var veldig overrasket over IL Tempos kollektive innsats og måten de tidvis ble spilt ut på og holdt unna ballen på.

"Vi kom aldri oppi IL Tempo-spillerne. De fikk trille ball rundt oss og vi ble løpende mye imellom. Vi ble tatt litt på senga," sa Gimse-trener Geir Bekken etter kampen.

"Gimse var overraskende destruktive, pola ball nesten mer enn forventet, men det var artig å se treneren deres rive seg i håret på sidelinja mens vi knasket Kvikk/Lunsj og drakk solbærtoddy," var dagens trener Vidar Jenssens knappe kommentar.