Vegar Olsen

Som i fjerde kamp på rad har "tilfeldigvis" funnet seg en IL Tempo-drakt i størrelse Medium (M). Iskald planlegging sier noen, "er ikke alle i samme størrelse?" spør Vegar.

DEFENSIVT/OFFENSIVT
Defensivt:
Angriper som et lag og forsvarer seg som et lag. Vanskelig å skille mellom disse to i dag. IL Tempo viste prov på totalfotball i dag. Foruten en periode på 15 minutter i 2. omgang er konsentrasjonen høy og Romolslia kommer ikke engang i nærheten av vår 16-meter. Tross mange bytter utover kampen, holder forsvarsrekka konsentrasjonen og fratar Romolslia flere muligheter til overganger.

Offensivt:
Ble enig om å spille med få touch, noe som ble fullt til punkt og prikke i perioder, mens i andre perioder ble flyten ødelagt av ballkåte egosentrikere som heller ville drible. Er likevel fryktinngytende effektive i perioder og har veldig stort tempo både på ball og bevegelser. Angriper ofte med mange folk og presser godt etter med resten. Enormt mange gjenvinninger høyt i banen.

Sjansestatistikk: 32-3
Forhold: Småvått i gresset, gav store muligheter til å få fart i kula og oppfordre til offensivt spill. Perfekt temperatur tross bakrus på flere.

1515 og IL Tempo-draktene begynte å bli tørre etter Eirik Rønnings kattevask.
1525 Fredrik Lamøy og Ove Hoff får beskjed om at de er benket. Begge varsler en fryktinngytende hevn, holder de det?
1545 Banen klargjøres, autografjegere, spillere og foreldre ryddes av veien.
1600 Avspark, kan IL Tempo vinne sin 5. hjemmekamp på rad? Hvem scorer IL Tempos 200. seriemål? Ingen av spørsmålene skulle stå ubesvart særlig lenge.

Få overraskelser i startoppstillingen, med Joakim Rønning, Geir Bekken og Tor Haakon Bjørgum tilbake i IL Tempos mest offensive ledd, for første gang sammen på en god stund. Litt ta og føle på i starten, men IL Tempo viser at det ikke er noe galt i selvtilliten og viser tidlig prov på bevegelser og hurtig kortpasningsspill krydret med forløsende gjennombruddspasninger og sugende taklinger. Gjennom hele kampen varierer vi presshøyden og Romolslia fikk aldri føle seg for trygge med ball. IL Tempos eksplosjonsartede fotball lot seg ikke stagge og selv om det var mye å sette fingeren på for den nøytrale, kan man egentlig ikke be om mer når man vinner såpass solid som IL Tempo tross alt gjorde.

Etter et par halvsjanser, scorer Erik Eikebrokk IL Tempos 200. seriemål, etter godt spill. Ballen vris fra høyre til venstre hvor "Haaken" finter pasning før han fyrer av en kanon fra 20. Eikebrokk lukter returen og dunker den inn fra skrått hold. 1-0 og alt er som det skal være i IL Tempo-leiren. Lamøy hadde nå i 15 minutter jaget på Joakim Rønning slik at han skulle bli sliten og åpne for et tidlig innhopp for Lamøy. Han skulle lykkes, snart.

"Haaken" har enda et par muligheter minutter senere, mens Romolslia-keeperen avverger Eikebrokks lobbforsøk fra 40 meter. Corneren skrus rett i mål av Geir Bekken. Med vilje eller ikke, spiller det noen rolle? 2-0 og Tor Haakon Bjørgum hadde enda ikke notert seg for scoring, men målmaskina ordnet dette ganske raskt. Vegar Olsen slår en flott ball i et altfor stort bakrom, Bjørgum stormer gjennom, kjemper seg foran oppasseren og lobber ballen over keeper før han tupper den inn i åpent mål. Samme oppskriften gjelder fem minutter senere, da Erik Eikebrokk tar et hurtig frispark og spiller samme mann gjennom. Bjørgum gjør ingen feil og det står 4-0. Vi er nå inne i en veldig god IL Tempo-periode.

Lamøy kom seg etter hvert inn for Joakim og Ove Hoff kom inn for en Morten Berg, som bar preg av dårlig førstetouch og mye kondis. Ove rakk ikke å sette preg på de siste minuttene av omgangen, men var delaktig i det flotte 5-0 målet. Ove overlot Lamøy til seg selv ute på høyreflanken. Lamøy dro av to mann og la en nydelig crosser til hodespesialisten Erik Hoff. Som epileptisk orangutang kaster Hoff seg frem og setter skulderen til. Ballen sniker seg inn helt borte ved stolpen bak en sjanseløs keeper. Steinar Larsen tok et par baller på dirra og hoppet litt opp og kom etter hvert ned, før dommer Kjell Michael Vaabenø blåste for pause.

To bytter ved pause. Vegar og Haaken ut, Joakim og Berg inn igjen. Vi sliter i starten av omgangen med å skape gode sjanser og blir enten for utålmodige på 25 meter eller slår den lange altfor tidlig. Geir Bekken fråtser i rom mellom Romolslias forsvar og midtbane, men blir ikke benyttet på langt nær nok. 20 minutters-perioden med fjas gir også Romolslia muligheten til å score og "Spissen" fikser biffen. Steinaldo blir for overmodig som bakerste mann og tok fire-fem overstegsfinter for mye. Romolslia-kanten snappet ballen, serverte Spissen som dunket til med venstra fra 20 meter. Ballen går stang inn, bak en utmanøvrert Ronnie Gjevik.

På ingen måte fare på ferde, men mye tydet på at rekorden var i ferd med å ryke. Heldigvis slår vi tilbake umiddelbart. Fredrik Lamøy koser seg fortsatt i rommet på høyreflanken og finner Eikebrokk med en flott pasning. Van Eik flikker ballen med hæla videre til unge Hoff, som ikke lar seg be to ganger og dunker ballen i mål. Innbytterne hadde tatt siste stikk. Morten Berg ville også være med å leken og danset seg forbi sine første motspillere for kvelden med sin første gode demping så langt. Hva Vegar Olsen gjorde i angrep, forstod ingen, men han danset videre, forbi to forsvarsspillere og keeper før han skjøt ballen og en motspiller i mål.

Ingen visste nå helt hva stillingen var, men instinktet sa oss at vi trengte et mål til. Om ikke annet for å tangere. På overtid dundres ballen i angrep, flikkes gjennom til Haaken som bryter seg gjennom tre forsvarere og felles flere ganger på veien. Til høyre brøler Joakim Rønning, "jeg legger opp om jeg ikke scorer," og Haaken går skikkelig på trynet og krever straffe. Joakim benytter muligheten til å plukke opp den løse ballen og scorer sitt flotteste mål så langt denne sesongen. Det viste seg å være det avgjørende målet og ny rekord for IL Tempo.

Malvik FK 2 slo som ventet Nidaros og har nå lagt forholdene til rette for en spennende sesonginnspurt. Både Malvik og Nidaros er 4 poeng foran IL Tempo, men skal begge møte IL Tempo på bortebane. Således kan sesongens siste kamp bli helt avgjørende for opprykket, når IL Tempo tar imot Malvik i slutten av september. Men først gjelder enda en "seriefinale" mot Nidaros onsdag kveld kl. 2200.

Kuriositeter: Erik Eikebrokk scoret IL Tempos 200. seriemål. Steinar Larsen og Geir Bekken vant sin 6. kamp på rad. Haaken tok sitt 75. poeng. IL Tempo vant sin 5. hjemmekamp på rad og satte ny seiersrekord med 8-1 (den gamle var 7-1 over Tiller).