SERIEKAMP #1

Lagoppstilling (4-3-1-2):
1. Bjørn Flyen
6
11. Eirik Rønning
6
5. Magnus A. Sarheim -> 70. min
4
<- 70. min 20. John Johnsen
5
7. Steinar Larsen -> 65. min
5
<- 65. min 18. Vidar B. Jenssen
6
16. Ove Hoff
6
12. Ben Shlomi Holan
5
8. Fredrik Lamøy
6
9. Arne Aaslid -> 58. min
7
<- 58. min 17. Frank Halvei
5
77. Geir Bekken
4
4. Joakim Rønning -> 35. min
6
<- 35. min 2. Erik Hoff
5
10. Tor Haakon Bjørgum
7
Formasjon:

Kapteinens Krumpsring

Actionbilder

Dagens Kinderegg:
Oddvar Arne Aardahl

Ikke at han mente å dømme slik han gjorde, men når han først gir National muligheten til å ta det avgjørende straffesparket på nytt fordi Bjørn Flyen beveger seg sidelengs på streken, og da han etterpå annullerer Ben Holans utligning som er 3-4 meter onside, kan man spekulere i om dommeren var for voksen for denne kampen.

1. omgang/2. omgang
1. omgang :
Sjelden eller aldri truet bakover. Lamøy med generaltabbe på utligningen og Flyen eller muren (kanskje begge) må lastes for at frisparket gikk inn. Larsens og Sarheims plan om å stå på stengene idet frisparket tas, får stå på deres regning. Tøv. Ellers, var det en bra omgang, siste 15 var forrykende. Bekken var veldig synlig i sin rolle første 25 og sank så lavt som han måtte for å slippe sin markør.


2. omgang:
Bra frem til 2-1, da gikk Arne Aaslid ut, som kan ha vist seg å ha vært kampen vendepunkt. I tillegg slutter vi å spille ball hurtig, Bekken har fortsatt rom, men får ikke lenger oppspillene (og forsvinner totalt ut av kampen), vi bruker konsekvent bakrom, indreløperne spiller ving i stedet for nettopp indreløper og stopperduoen spiller til en samlet 2'er inkl. 2 straffespark. Forsvarsfirern stod med ryggen til ved så og si alle Nationals innkast. Onde tunger hevder Magnus Sarheim fortsatt står med hånda i været og roper etter offside. Pluss for Joakims filming på overtid. Aldri har en spiller gått hardere og mer kontant i bakken innenfor 16-meteren. Hvilket innhopp! Nære ved menneskehistorien første terningskast 0.
 
 

Harde fakta:

IL TEMPO
1-0 Bjørgum 10. (Lamøy)
2-1 Bjørgum 56. (Holan)
3-6 Bjørgum 90.str (J. Rønning)

3
(1)

NATIONAL
1-1 15. min
2-2 58. min str
2-3 62. min str
2-4 69. min
2-5 76. min
2-6 82. min

6
(1)
Kampreferat:

Sjansestatistikk: 10-14
Forhold: Humpete bane, dårlig belysning

Entusiasmen formerlig flommet over før kampen. Nye drakter, ny kaptein og alle var i garderoben innen halvtimen før kamp. Oppvarming på militært geledd og de fleste hang med på alle de fire gangene vi løp over banen, mens rundt halvparten falt av på det første stigningsløpet. Haaken måtte tilfeldigvis urinere. Kontroversielt laguttak, hvor trenings-AWOL'en Erik Hoff og slosskjempen Frank Halvei (sistnevnte la seg oppå førstnevnte under en utagerende fest forrige uke tbc...). Ben Holan ble flyttet ned på midtbanen for å gjøre plass til Tor Haakon Bjørgum og kanonkula Joakim Rønning på topp.

Kampen kom etter hvert i gang etter vanlige de vanlige ritualene. Rønning jr. måtte låne leggbeskyttere, Rønning sr. teipet sine man-boobs, Haaken tok sine push-ups, Sarheim kjørte et stigningsløp og Lamøy tygde valium på sidelinja.

Har du sett stopperesset ? Nei, det har vi i-ikke sett.

Startet mange gode angrep bakfra med etter hvert gode forflytninger sidelengs av Sarheim og Larsen, sistnevnte etter utallige formaninger. Lamøy og Bekken dominerte i rommet foran motstanderens respektive ledd og indreløperne gikk på flere gode løp. Likevel var det en god gammeldags bakromspasning som ga oss ledelsen. Lamøy spilte gjennom Haaken som stormet gjennom, skar inn foran oppasseren sin og dunket ballen i nota med venstra. En god start for "nye IL Tempo." Men hvor lenge kunne det vare.

Umiddelbart ga vi bort initiativet og etter at Lamøy ble altfor passiv og ukonsentrert på 20 meter stjal National ballen og stormet mot 16-meteren. Sarheim smelte National-spilleren i bakken og vi gikk bivåne et fantastisk frispark. Med Larsen og Sarheim på hver sin stang, Flyen midt i mellom, greide eksekutøren å skyte ballen rett gjennom muren før den spratt et par ganger og gikk i mål. Larsen ropte på offside, Sarheim tok et par stigningsløp og Flyen slaktet muren, som keepere skal gjøre når de slipper inn frisparkmål.

1-1 og like langt. De neste 20 minutene styrte kampen på samme vis som vi startet. National lå lavt, jobbet godt i sine to bakerste ledd og holdt stort sett stand. Likevel skal det nevnes at vi 6-7 ganger slo innlegg som gikk gjennom 5-meteren uten at noen var på plass til å dytte ballen over streken. Initiativet foran målet var tilsvarende dårlig på dødballer og vi fikk lite eller ingenting ut av at vi ofte kom oss rundt på kantene og slo meget gode innlegg. Savnet av en target-man var enormt i 1. omgang, men tendensene var absolutt til stede.

Det siste kvarteret overkjører vi National fullstendig og kommer til en rekke sjanser. Både Ove og Eirik spiller nøyaktig som de skal på sine respektive backer og sliter vingene sine totalt ut. Overtallet er konstant på begge sider og National ser svimle ut, men reddes igjen og igjen av gong-gongen. Erik Hoff har kommet inn for en sliten Joakim Rønning og skjøvet Ben opp som spiss.

Pause og behovet for å fortelle annet enn å fortsette i samme stimet, er ikke nødvendig. Ingen bytter, men Halvei sender flere klare signaler om at han sprudler, har tøyd ut masse, varmet opp, viser et par lekre detaljer med lærkula og vannkjemmer håret bakover og får Don Juan de Marco til å se ut som Titten-Tei. Det formerlig lyser "skal jeg inn snart trener" fra øynene hans.

Har du sett stopperesset ? Nei, det har vi i-ikke sett.

Vi åpner 2. omgang bra, like bra som den første og vi tar igjen ledelsen. Denne gangen er det Ben som stjeler ballen etter et dårlig utspark fra keeperen, og sleiver på sin n'te gode scoringsmulighet i kampen. Men tilbake til denne sleiven. Den har selvsagt Haaken stilt inn radaren på og får en enkel jobb med å dytte ballen over streken på den bortre stolpen. IL Tempo igjen i ledelsen og National virker tydelig skadeskutt. Men igjen skjer det noe med IL Tempo. Vi blir passive i presset, vinner ikke igjen ballen høyt på banen, taper alle dueller, holder på ballen for lenge, forsøker å tenne hverandre ved å brøle "kom igjen!!!" noe som sannsynligvis er det minst konstruktive man kan gjøre i en sådan stund.

I ettertid kan man kanskje si at stopperduoen hadde få søvnløse øyeblikk i denne kampen. Her trengs ikke sovepiller. Sarheim tok seg likegodt en høneblund både her og der, det var jo tross alt innkast. Dommeren hjalp også godt til. Først dømte han kast til IL Tempo slik at vi fikk flyttet hele laget opp på National sin banehalvdel, før han plutselig ombestemte seg og ga National kastet. Ingen hadde vekket Sarheim og vips så stormet National-tjukkasen alene gjennom. Antilopen med nummer 5 på ryggen jogget lett opp spissen og klinte han i bakken i stedet. Straffespark og nye sekunder hvor man kan ta en pust i bakken. Det holdt ikke for dommeren dog, han syntes det første straffesparket gikk for fort og etter Bjørn Flyens redning foreslo han at vi kunne ta det på nytt. Det var ok for National, de byttet eksekutør og denne gangen scoret National, men først etter at Flyen fikk beskjed av dommeren om at det ikke er tillatt å bevege seg på straffespark i det hele tatt.

Har du sett stopperesset ? Nei, det har vi i-ikke sett.

Etterpå tok Sarheim kråkfot på National-spissen og fikset enda et straffespark. "Bra med straffespark trening, Bjørn," mente Magnus. Det var National og dommeren enig i og så var det 3-2. Den neste perioden var preget av alt det IL Tempo har stått for i tidligere sesonger. Etter at Arne gikk ut, mistet vi formasjonen totalt, ingen jobbet, ingen taklet (man fikk da brannsår) og ingen scoret (i alle fall ikke Ben, ballen spratt på ei tue sies det). Vidar kom inn for Steinar og gjorde en god jobb, mens John kom inn da skuta var halvt akterutseilt og nærmest gått på bunn.

Målene rant inn og det stod 2-6 før Lamøy forlot banen i demonstrasjon (mon tro hva han ønsket å oppnå) og Joakim bestemte seg for å gjøre ting på egenhånd. Trikset med å sparke hardt i motstanderen for så å falle tungt i bakken er noe Joakim behersker og straffespark nr. 4 var et faktum. Haaken scoret, men fikk ikke lov å ta det på nytt.

Bilder og videohøydepunkter kommer...

PS: Stopperesset er observert i IL Tempo-drakt vinkende etter offside i dusmørket på Terra-banen mens han kjører knallharde stigningsløp.

Forum
 
Det skjedde