2. Erik Hoff
5
Formasjon:

Geir Amundsen

Dommeren som kunne fått utallige kinderegg etter dagens ambisiøse prestasjon. I pausen kom han bort til IL Tempo og sa at han gav oss straffe mot slutten av 1. omgang for å få mer spenning i kampen. Halvveis i 2. omgang gir han frispark til Nidaros for kjeftbruk fra IL Tempo. Da nevner vi ikke straffesparket til Nidaros kontra IL Tempos indirekte frispark innenfor 16-meteren.

1. OMGANG/2. OMGANG
1. omgang :
Gikk ut defensivt uten ball og lå med to flate firere på rundt 30 meter. Skulle utnytte ethvert ballovertak mellom å variere med direkte gjennomspill mot Hoff og Rønning evt. holde ballen i laget og gjennom list komme oss høyere i banen. Rundspiller Nidaros til tider og kommer til 7-8 100%-sjanser.

2. omgang:
Holder formasjonen bra frem til reduseringen, da virket det som om alle skulle utligne umiddelbart, samtidig. Medførte at 6-7 spillere stakk i angrep etter en ballovertagelse (inkl. stopperne og høyreback). Når Rønning mister ballen akkurat likt som mot Mausund, befant plutselig hjemmelaget seg 5 mot 3. Resten av omgangen er en parodi hvor frustrasjonen mot dommeren og medspillerne som ikke dukket opp er total.

Sjansestatistikk: 12-12
Forhold: Spillere som er overflødige i andre klubber, er mangelvare i IL Tempo. Hvor var Roger Kværnø?

Vi måtte etter hvert innse at dette kom til å bli et slit, med kun 10 mann på banen, men vi ga på ingen måte opp på forhånd. At dommeren gjør sitt beste for å få startet kampen raskest mulig (og få avgjort den) hjelper heller ikke på humøret. Men nok om dommeren, måtte han bare legge opp. Hvis Amundsen legger opp, lover IL Tempo å erstatte hans dommerplass kommende sesong.

Nidaros får sin eneste store sjanse i 1. omgang allerede etter 2 minutter, da IL Tempo-midtbanen presser for lavt og tillater et gjennomspill mellom Olsen og Sarheim. Sistnevnte er på etterskudd og Nidaros-spissen setter ballen centimetre utenfor målet fra skrå vinkel. IL Tempo-spillerne tenkte sitt og trodde på en kamp kanskje med noe flaks inne i bildet. Rett etter er Hoff alene med Nidaros-keeperen, faktisk både en og to ganger, men det nytter ikke å heade fra 10 meter, spesielt ikke når ballen ruller langs bakken. Det viste seg å bli kampens første vendepunkt, for Nidaros må ha fått tidenes billigste, og trolig også det dummeste, straffespark minutter senere. På et innkast, ja hvordan skal man forklare det? På et innkast, kaster Nidaros inn og. Ja, de får, FÅR, straffespark. Og gratulerer med dagen.

IL Tempo gir på ingen måte opp, mål kommer fort i fotball, spesielt om det ikke skal mer til for å få straffespark. Men manglende kynisme fra IL Tempos del gir Nidaros 2-0. Vi flytter opp mange folk på corner og når denne blir slått for kort, går Nidaros rett i angrep. Sarheim har sjansen til å klippe ned ballfører (sjansen for gult kort, var likevel lik null), men benytter seg ikke av denne. Overlegget timer Frank Halvei feil, ja, han bommet faktisk med to meter, og Nidaros-spissen blir regelrett truffet av ballen og kan rulle den i mål.

Herfra og ut eier IL Tempo ballen totalt og produserer en rekke sjanser. Hoff er på nytt alene med keeper, men når ikke denne gang frem til mål engang, selv om han ikke headet. Senere fikk også IL Tempo indirekte frispark, etter at John ble hoftetaklet alene med keeper av bakerste mann. Dommer valgte å blåse indirekte frispark pga. obstruksjon??? og delte selvsagt ikke ut noen gule kort. Minutter senere fikk vi tilslutt straffespark. Etter 10 sekunder vel og merke, da John Johnsen igjen danset seg gjennom på venstresiden. Igjen var han alene med keeper, og ble igjen felt av bakerste mann. Straffespark, men ingen gule kort. Nervevraket Hoff bommet.

Pause og dommer Amundsen informerer oss om at vi kun fikk straffe for spenningens skyld. Hyggelig. Ingen grunn til bekymring, dette kan vi fortsatt greie tenker vi og adrenalinet får oss til å glemme at vi nærmest er tømt for krefter. Det er 35 grader i sola og 25 i skyggen, vi drikker og drikker, mens Steinar hiver innpå med lønningspils og skåler og skriker. Bjørnhaug får massasje på legevakta og Geir Bekken taper 2-3 for Trondheims Kings Crossers på Brekkåsen. "Dere måtte jo skjønne at siden jeg ikke ringte tilbake, så kom jeg ikke," hevdet Bekken. Ja, vår feil, Bekken, på en halvtime burde vi selvsagt fått tak i, signert overganger, fakset dem til kretsen og fått dem spilleklare til kampstart. Oi, så dumme vi er da.

2. omgang og kampen arter seg lik den første. Skuddene hagler fra IL Tempo, selv om alle ikke er like nære å gå inn, mens Frank Halvei har lite å gjøre der bak. Den fortjente reduseringen kommer, men ikke før Hoff greide å sløse bort enda en sjanse, før han endelig lyktes. Berg gikk på et Berg-løp, og Halvei klinket til på 5-meter. Hoff luktet feilpasning fra Nidaros-stopperen, og fikk det. Alene med keeper gjorde han ingen feil, og 1-2 og ny spenning kampen.

2 minutter senere. 3-1 og kampen virket avgjort. Hele IL Tempo gikk i angrep og antilopene John Johnsen og Vidar Jenssen ble veid og funnet for lett og greide ikke å puffe bort Nidaros-spilleren som fra 18 meter fikk dunke ballen under Halvei.

IL Tempo innså nå nederlaget og alle gikk etter hvert i angrep. Jenssen, som var ekstremt sliten, hevdet han burde spille indreløper fremfor høyreback, for å slippe alle 60 metersløpene, mens Erik Hoff gikk ned som stopper i perioder, så slapp vi å ha noen på topp, tenkte han. Eikebrokk får frispark mot seg for usportslig opptreden mens ballen er i spill. "Den var ikke verst, Amundsen."

4-1, 5-1, 6-1 og 7-1 kommer før kampen er slutt, før det etter kampslutt bryter ut bruduljer bak garderobene. Ingen vet hva som har skjedd, hva som har blitt sagt, men lagene er ikke enige. Pål Nyheim forsøker å overse at han blir ropt på, før han piler til bilen sin og freser av sted uten et ord. Resten av Nidaros sier IL Tempo er dumme og teite og at IL Tempo må innse at de ble rundspilt, lekt med og alt som er. Joda, Nidaros, dere spilte nok en kjempekamp og er godt fornøyd med deres prestasjoner. 15 mot 10. 22. august er det ny kamp, ny dommer. Ta med leggskinn, ta med Skjærvold, ta med Bratseth. Dere taper.

Kuriositeter: Erik Hoff spilte sin 50. kamp på rad og scoret i sin 3. på rad. Da er han halvveis til tangering av Tor Haakon Bjørgums rekord på scoring i 6 kamper på rad. Erik Hoff ble med sin straffebom den første IL Tempo-spilleren noensinne som bommet på straffe. Det er ikke første gang IL Tempo stiller med 10 mann. Også mot Munkholmen i 2000 (2-3) og mot Humlen i 2003 (2-6) var vi én mann mindre på banen. Fredric Vogel var med på sin 100. IL Tempo-scoring. IL Tempo mangler nå 3 scoringer på 200 mål i seriesammenheng samt 100 mål på bortebane i seriesammenheng.

Både Ove Hoff og Frank Gunnar Dahl bivånet kampen fra sidelinjen. Hoff kunne ikke spille pga. suspensjon, Dahl nektet og skyldte på kunstløp.