SERIEKAMP #6

Harde fakta:

IL TEMPO
1-6 19. min :: Frank G. Dahl
Ass: Arne Aaslid


1
(1)
FLATÅS
1-1 32. min
1-2 70. min
1-3 88. min


3
(1)
Lagoppstilling:
IL Tempo (4-4-1-1)
I stilaset: Erik Eikebrokk
1. Ove Hoff
4
11. Eirik Rønning
7
5. Magnus Sarheim
6
7. Steinar Larsen
6
6. Morten Berg -> 28. min
5
<- 19. Vegard Bertelsen
6
3. Frank Gunnar Dahl
6
9. Arne Aaslid
5
8. Andreas Dahl -> 55. min
6
<- 18. Frank Halvei
6
17. Lars Dyrdahl
6
14. Fredrik Lamøy
5
2. Erik Hoff ©
5
Dagens Kinderegg:
Frank Gunnar Dahl

Unggutten trodde kampen var dagen før, dvs. mandag. Er en kløpper med ballen, men ingen god tolker av kalendere eller terminlister. Slo knallhardt tilbake etter en herlig scoring i 1. omgangen. Dessverre holdt det ikke helt inn og krampetendensene var til å ta og føle på.

<- Defensivt/Offensivt ->
Defensivt:
Utvilsomt forsvarets beste kamp denne sesongen. Rønning jr. bød hovedsaklig på tre ting. Vilje, truende løp forover og god sikring bakover. Var også taklingskåt og oppofrende helt til krampa tok han. Sarheim var en god igangsetter, mens Steinar vant alle dueller (utenom to). Forsvaret lå med god avstand seg imellom og også avstanden til midtbanen var god. Presshøyden for laget generelt kom man frem til i ettertid var fornuftig, ettersom Lamøy falt ned i midtbanen om Hoff ble utspilt på topp, så sistnevnte faktum var ubetydelig. Dessuten vant vi mange ganger ballen høyt på banen.

Offensivt:
Omgangene var ganske forskjellige. I 1. omgang satte vi igang ofte bakfra mot etablert forsvar og skapte overtall bakfra etter gode igangsettinger de gangene pasningene var presise. I 2. omgang benyttet vi oss ofte av potensielle overgangssituasjoner og viste en enorm vilje til å ville angripe. Vi kom med mange folk og det skal sies at returløpene var også på plass. Vi skapte mange muligheter, både kollektivt og individuelt, men tillitten til hverandre og troen på at det kan oppstå en scoringssjanse, er ikke kommet helt enda.

Kampreferat:

Sjansestatistikk: 9-4

IL Tempo la på egen hånd forholdene til rette for sesongens første seier i ABRA-hallen denne flotte sommerkvelden. Det var nærmest vindstille og vi så ikke en sky på himmelen. Solene skinte og IL Tempo-spillerne sprudlet under oppvarming. Hæpping, stigningsløp, 5-mot-5 innenfor 16-meteren og militær disiplin ble rørt sammen til en velsmakende suppe. Det eneste stressmomentet, kom i Eikebrokks tordentale og pep-talk før kampstart, da han hadde glemt startoppstillingen. Bertelsen ble vraket og Dyrdahl ble foretrukket på venstre kant. Men Bertelsen skulle få sin rolle og spille raskere enn han selv trodde (og håpte på?).

Flatås spilte de første 10 minuttene med bare 9 mann, noe vi ikke greide å dra spesielt bra nytte av. Flatås hadde ballen overraskende mye og var nære på å bryte gjennom vårt siste ledd ved et par anledninger etter langpasningen. Likevel var det liten tvil om at IL Tempo var det førende laget. Sarheim hadde en mye bedre dag offensivt og turte å ta tak i kula. Drylingene var borte og Sarheim var en ypperlig igangsetter i 1. omgang, med Larsen som sikringsspiller og mot slutten spiss...

Etter et par halvsjanser ved Lamøy og Hoff kom så det forløsende angrepet etter snaue 20 minutter. Lamøy slo en av sine mange flotte hjørnespark som etter hvert ble klarert ut mot cornerflagget. Lamøy slo inn på nytt og Frank Gunnar Dahl dundret ballen i hjørnet etter en stuss fra Arne Aaslid. Dahls andre scoring på like manger kamper og sesongens poengkonge foreløpig. Bemerkelsesverdig dog at kreative spillere som Lamøy, Hoff og Dahl sliter med å involvere seg i de avgjørende situasjonene, selv om dagens kamp så absolutt var positiv også i den sammenheng.

For hadde Andreas scoret fra 7 meter med venstra (hadde det selvsagt vært høyt overraskende og uventet) føler jeg meg rimelig sikker på at IL Tempo kunne spasert inn til seier. Sjansen kom nok en gang etter corner, hvor vi vant andreballen og slo nytt innlegg inn i feltet. Dessverre gled ballen litt for mye av for Dahl, som fortvilt rev seg i håret og svertet vinden i ABRA-hallen.

Som nevnt var Sarheim etter hvert flink til å sette opp medspillerne i medløp og især banens beste, Eirik Rønning, var god til å time løpene sine. Det var også på høyresiden at IL Tempo hadde de flotteste angrepene, med Rønning, Lamøy og Hoff som de involverte. Hoff hadde også en god mulighet til å score, da han ble spilt gjennom av Arne, men pasningen ble noe svak.

Flatås fikk sin ufortjente utligning på frispark etter halvtimen. Uvisst om det var et skuddforsøk eller et dårlig innlegg, burde Ove helt klart avverget forsøket. Selv om Sarheim har hørt det flere ganger, er det likevel på sin plass å bemerke viktigheten av å ikke ta sene, korte 5- metere. Det er ingenting galt med å ta raske 5-metere, det er faktisk noe jeg personlig oppfordrer til, men det må gjøres hurtig, det må gjøres der det er muligheter til å avansere eller skape overtall, eventuelt mens motstanderen har ryggen til ballen og er lavt på banen, eller dårlig til å jobbe tilbake...IKKE når medspiller er markert av to motstpillere og ikke har noen med seg. Denne gangen endte det med frispark, feil idømt, og scoring.

Kampens elendige dommer, var inkonsekvent i avgjørelse, til fortvilelse for begge lag, men det var først og fremst IL Tempo som fikk lide av Kjeldslis manglende forståelse. Det skal likevel sies at IL Tempo ikke overdrev reaksjonene, foruten de spontane, og hadde en fin tone både med dommere og delvis feterte motstpillere. Flatås-spillerne virket arrogant og undervurderte nok motstanden. IL Tempo-aktuelle Brandhaug dominerte som ventet på midtbanen, men var likevel blandt banens dårligste, med sin sløvhet og sakte bevegelser. Stod for falkeblikk og forløsende pasninger ellers, men var meget ustabil...

Flatås avgjorde kampen 20 minutter før slutt, da Steinar bommet på et av sine ninjaspark og ble satt ut av spill. Det tar som kjent en del sekunder før Steinar lander igjen og Flatås-vingen stormet ned langs høyrekanten og la inn til en umarkert (?) Flatås-spiss som bredsidet ballen i mål. Hvorfor skjærer ikke Sarheim av og kommer foran ballen ? Eirik var på vei inn som sikringsspiller i bakkant, men nådde dessverre ikke frem etter uttallige formaninger om akkurat dette fra stilaset.

IL Tempo hadde mange muligheter til å utligne og især Steinar, Arne og Dahl var frempå med gode skuddforsøk. Det skal også sies at Lamøy 4 ganger det siste kvarteret kom seg fri på kant og la inn fra 16-meteren, og det er et foreløpig ubesvart spørsmål hvorfor vi ikke hadde noen innenfor 16-meteren til å konvertere de flotte innleggene. Akkurat her manglet vi helt klart Rønning sr. og Haaken.

Flatås punkterte kampen minuttet før slutt, da de utnyttet en overtallssituasjon etter en kontring. Bertelsen greide ikke å avverge på den ene muligheten han fikk, men målet betydde likevel ingenting. Kampen gav uansett lovnader om en kjempekamp mot Mausund kommende lørdag. Ryktene vil ha det til at det blir et par forandringer, men personlig vil jeg kalle det for justeringer...

Forum
 
Det skjedde