Lørdag 18. mai 2002 Lundamo gras
Hovin/Lundamo 1-2 IL Tempo

(4-4-2)
Frank Halvei
5
Andreas T. Nielsen
5
Steinar Larsen
6
Magnus Sarheim
(Fredric Vogel)
5
5
Bjørn M. Iversen
6
Erik Hoff
6
Morten Berg
7
Andreas Dahl
(Erik Eikebrokk)
5
5
Arne Aaslid
6
Tor H. Bjørgum
(Thomas Sundberg)
5
5
Joakim Rønning
(Vidar Jenssen)
6
6

Mål: Arne Aaslid, Joakim Rønning
Gult kort: Tor Haakon Bjørgum

Kampens beste spiller: Morten Berg

Det åpnet spenstig, i begge ender. 1-0 målet etter bare 5 minutter var et av IL Tempo-tidenes peneste, hva spill angår. Joakim slo et herlig overlegg fra høyre, som Haaken headet ned til Arne som dunket ballen i nota fra straffemerket. Så enkelt, men likevel så vanskelig å gjenta.
Vi falt litt sammen etter målet og så oss tydeligvis fornøyd med en ettmålsledelse. Likevel, spillet var inkonsekvent, planløst og preget av stor mangel på kreativitet. Haaken og Joakim jobbet bra det første kvarteret, men spissessene virket preget av at de fikk færre og færre baller å jobbe med. For Haakens del toppet det hele seg etter en rekke misbrukte sjanser, da han pratet på seg et gult kort og egget på seg både publikum og manager Eikebrokk. Om slike utbrudd gjentar seg, føler jeg ikke at manageren har annet valg enn å løse den italienske spaghetticowboyen fra kontrakten.

Sondre skulle i følge bedrevitere gjøre comeback for IL Tempo i dag, men vi så aldri snurten av bohemen som snart setter kurs for Barcelona. Sondre kunne vært god å ha i midtforsvaret, om var tydelig preget av mangel på kamptrening og hurtighet. Steinar og Magnus fungerte veldig dårlig sammen, uten at duoen var direkte involvert i bøndenes utligningsmål i midten av omgangen.

Midtbanen lå tidvis altfor høyt, og lot hjemmelaget boltre seg godt inne på IL Tempos banehalvdel før de møtte noe som helst form for press. Hjemmelaget visste etter hvert å benytte seg av bakrommet, noe som skapte endel nestensjanser. Det var egentlig en nestesjansen som resulterte i 1-1 også, da Morten Berg på disiplinert vis fulgte et indreløperløp inn i 16-meteren og ryddet elegant opp, så det ut som. Berginho var dessverre uoppmerksom et øyeblikket og fikk også i følge seg selv utdelt en liten dytt, slik at balanseevnen var såpass fraværende for Hovin-spilleren til å plassere ballen under en tydelig beruset Frank Halvei fra kanten av 5-meteren.

Lite skjedde frem til pause, og en alvorsprat, samt drastiske forandringer måtte til. Konklusjonen ved pause var enkel nok: IL Tempo stresse for mye med å få lempet ballen opp på hjemmelagets banehalvdel og holdt ballen altfor sjelden langs bakken, samt I laget. Erik Hoff og Andreas Dahl var de to som forsøkte, men så dessverre mindre og mindre til ballen jo eldre kampen ble.

Magnus og Tor Haakon ut ved pause, Vidar inn som stopper, Fredric inn som venstre back, Bjørn Magnus opp som venstre ving og Arne opp som spiss. Uten at spillerne fant posisjonene sine 100%, fungerte spillet mye bedre. Steinar fant roen ved siden av Vidar og Vidar fungerte fint som ballfordeler bak. Vi savnet tidvis pasningsfoten til Magnus, men IL Tempo var som et nytt lag i 2. omgang.

Vi skal ikke skryte på oss høy presisjon i kortpasningsspillet, noe vi definitivt må jobbe med. Andreas Dahl fikk fortsatt ikke ballen, ettersom backene og vingene valgte å sette fart på fra stillestående tilstand, med ball, i lengderetning. Breddeholderne må bli mye flinkere til å spille ball inn på banen, for så å gjøre seg tilgjengelig for evt. gjennombruddspasninger.

Det var kun på grunn av innsats og disiplinert jobbing tilbake på banen at vi ikke ble kontret i senk etter et uhørt høyt antall mislykkede driblinger rundt midtbanelinja. Især Bjørn Magnus og Fredric var fæl til dette. Tanken er god, men prosessen må skje på en helt annen måte. Ballfordeleren, som er Andreas Dahl eller Erik Hoff, må i mye større grad involveres i spillet, og herfra kan ballen slås ut til hvilken som helst av sidene, til breddeholder i medløp.

Joakim ble matchvinner på akkurat et slikt angrep, da Erik Hoff ble spilt løs på høyre side. Angrepet resulterte i frispark som Hoff drylet langs bakken foran mål, hvor Joakim scoret for 2. kamp på rad og ble med dette matchvinner.

Morten Berg gjorde jobben sin i dag, om man ser bort i fra et par håpløse pasningsforsøk i lengderetning og baklengsmålet. Berginho ble av sine medspillere kåret til Dagens Gigant og nå er det på tide at flere av spillerne setter seg inn i posisjonene sine. Jeg har inntrykk av at managerduoen Eikebrokk og Hauge tidvis vet hva de snakker om, men poenget er at deres ord er lov, uansett. Eventuelle diskusjoner får tas ved en senere og mer passende anledning.


Forum
 
Det skjedde