Gult kort: Joakim Rønning
Rødt kort: Erik Hoff

Kampens beste spiller: Fredric Vogel

Klart for to debutanter i IL Tempo-trøya i dag, om ikke annet, i alle fall i offisiell sammenheng. Både Fredrik Lamøy og Eirik Rønning har representert IL Tempo i diverse innendørscuper. Fredrik som fiaskokeeper i Charlottenlund Julecup for et par år siden, mens Eirik har titt og ofte bidratt med de mest fantastiske bidrag og de mest skuffende. Prestasjonene har variert hos dem begge, nå, etter flere år på reservelaget, skulle de endelig prege overskriftene.

IL Tempo gikk, etter 5-2 tapet for Flå, tilbake til fjorårets 4-4-2-formasjon, med det som i utgangspunktet burde vært en god forsvarskomposisjon, med Fredric, Steinar, Magnus og Sondre. Potensielt sett, kanskje en kandidat til IL Tempos versjon av Strinheim 2's "Verdens beste forsvar." I teorien vel og merke.

Underskrevne legger ikke all skyld på forsvaret, det skal nemlig legges til at både keeper Stig Arild, den sentrale midtbanen, samt Haaken på topp, ikke bidrog godt nok i den defensive delen av spillet. Når bl.a. Haaken ikke bidrar offensivt heller, har ikke IL Tempo, i alle fall ikke under dagens kamp, for mange strenger å spille på. Man slukker som kjent ikke tørsten på seier med en solo av Morten Berg.

Hjemmelaget kontret inn de to første målene før 20 minutter var spilt, til stormende pipekonsert fra tilreisdende IL Tempo-supportere. Dommeren gjorde seg umiddelbart upopulær og ble under hele kampen utsatt for ukvemsord og mishagsytringer både fra IL Tempo-bataljonen på tribunen og tegneserielaget på banen.

På begge de to første målene er det fatale forsvarsfeil som begås, som tillater hjemmelaget å fritt løpe enkelt mellom stopperne, som på pinlig manøver knapt forsøker å hindre målscoreren. Forsvaret sliter med bevegeligheten, men lider også under dårlig press på ballfører fra midtbanens side.

Selv om IL Tempo hele tiden følte at de var inne i kampen, var det ingen bombe at også 3-0 kom før IL Tempo var i særlig grad nærheten av nettkjenning. Keeper Gulbrandsen kan ikke lastes spesielt for noen av målene, men ville nok helt sikkert på en god dag reddet avverget flere av scoringene.

Hjemmelaget får så en spiller utvist, idet han antyder det alle mente, at dommeren var en idiot. IL Tempo tok ikke i stor grad over banespillet, mer enn de allerede gjorde, men fikk større rom på kantene, uten at de greide, eller forsøkte? utnytte dette. Altfor ofte ble ballfører stresset av håpløse krav om ball fra Haaken på topp. Gang på gang ville den tidligere spissen ha ballen i bakrom, uansett hvor håpløs situasjonen var, eller hvor langt unna ballfører var.

IL Tempo får til slutt hull på byllen, når Joakim kjemper til seg ballen og kriger fra 40 meter og inn ballen i nota. Joakim prøver alltid så godt han kan, men blir ofte sørgelig alene i den defensive jobbinga fra de 6 foran forsvaret. Savnet av Arne og Ivers er nå et urokkelig faktum. Likevel går ryktene om bedre tider i møte, da Arne i følge bedrevitere skal være klar til søndagens (bunn)oppgjør mot Hovin/Lundamo.

2. omgang huskes kun for to ting og kan beskrives med få ord. Har man mange jern i ilden, nytter det ikke å få alle like hete. Bebreid ikke andre for selvbebreidelse og det nytter ikke å stikke fingeren i jorda og rope på Gud om du ikke tror.

Erik Hoff ble utvist et stykke ut i 2. omgang, da han forsøkte å tvinge en offsideavblåsning ut av den patetiske dommeren.

Kåre Hoel har gått av med pensjon. Takk for mange sørgelige kampreferat, måtte dette bli ditt siste din patetiske jævel.