Tirsdag 3. oktober 2002 Lade kunstgress
IL Tempo 3-7 Flå 2

(4-4-2)
Frank Halvei
5
Fredrik Lamøy
5
Morten Berg
6
Magnus Sarheim
5
Vegard Bertelsen
5
Lars Dyrdahl
5
Erik Hoff
6
Vidar Jenssen
5
Tor H. Bjørgum
5
Steinar Larsen
5
Jørn Løkaas
5

Mål: Tor Haakon Bjørgum, Steinar Larsen, Frank Halvei
Gult kort: Lars Dyrdahl, Erik Hoff
Rødt kort: Tor Haakon Bjørgum

Dommer: Kjell Michael Vaabenø
Kampens beste spiller: Morten Berg

Merkelig hvordan scoringer påvirker fotballkamper. Merkelig er det også at IL Tempo stilte mannssterke sist, med 18 mann, mens vi nå kun stiller med 11. Legger du til at vi måtte skrape sammen pensjonert IL Tempo-søppel for å fylle dommerkortet, sier kanskje det mest om de klimatiske forhold og tabellsituasjonen.

IL Tempos dårligste sesong har lenge vært et faktum, nå er det en historisk milepæl.

Som vanlig åpner vi kampen på verst tenkelige måte, nemlig ved å slippe inn mål etter forferdelige personlige feil. Det første kvarteret var jevnspilt med mellomstore sjanser til begge lag, men måten Flå for sine to første på, er symptomatisk for nesten enhver IL Tempo-kamp denne sesongen. Idiotiske pasnings- og klareringsforsøk, flettet inn i et mønster av manglende markeringer gir glatt spillerom for scoringskåte hjortejegre fra Flå-skauen.

Mens det er slåtton på Flå, må IL Tempo hjem og telle tær. For etter denne sesongen skal det kuttes i ting, enten det er pengeforbruk, spillergruppa, ledelse eller tær. Dårlige tær er IL Tempos achilleshæl. Snu skoa motsatt vei og hæl ballen til helvete.

IL Tempo manglet mange spillere til denne kampen. Dalorna, Frank Gunnar, Arne, Dahlininho og Rønning Bros. innebar at IL Tempo manglet mer enn halve førsteellvern. Sier seg selv at kvaliteten synker, men kanskje litt skremmende at erstatterne ikke presterer taktisk på et høyere nivå enn de gjorde.

Spilleforståelsen og selvdisiplinen er for lav og IL Tempo står igjen som en flokk gjess som individuelt jager etter korn hos bonden, i stedet for å spise seg gode og mette, blir de fremmet som eksvisistte salgsobjekter på PRIOR, Eggsentralen.

Tor Haakon, Steinar og Frank putta. Sistnevntes beskrevet som tidenes sleivskudd. Akkurat det er kanskje et godt poeng for tidligere avsluttere i IL Tempo. Ethvert skudd på mål, har teoretisk sett en mulighet til å resultere i noe og man trenger faktisk ikke å risikere lemmer og ledd for å dundre ballen til helvete høyt over gjerdet. Sikt midt i mål, og be til Gud om at ballen i alle fall holder seg innenfor Lade-anleggets innhengning.

IL Tempo mangler en hingst. En hingst med supersæd som kunne befrukte resten av stallen med genmodifisert spisskompetanse. IL Tempo skulle hatt en hingst.

Bedrevitere har spekulert i om flere sentrale IL Tempo-ess er på vei bort fra klubben. Manager Eikebrokk avfeier dette og peker på det faktum at alle IL Tempo-spillerne har 10-års kontrakter, nylig underskrevet med falsk underskrift. Faktisk er flere spillere på vei til klubben, etter at de ble truet på livet om de ikke signerte.

Sesongen er ferdig, men det er nå sesongen starter. Grunnlaget for neste sesong skal legges og vinnervilje skapes, med en fyktinngytende innsats i Trondheim Indoor. Nytt draktsett er planlagt og planene om eget klubbhus, samt en heroisk avslutningsfest publiseres i løpet av kort tid. Sesongen er ferdig, men ikke forbi.

IL Tempo skulle hatt en hingst, og mye tyder at vi har fått en. En diger, feit en, klint utover de feite brystkassene våre. IL Tempo er faktisk en hingst. En feit, utrent en.

 


Forum
 
Det skjedde