Fredag 21. september 2001 Lade 6 grus
IL Tempo 4-4 NTNUI 4

16. seriekamp
IL Tempo (4-4-2) Frank Halvei - Thomas Sundberg, Steinar Larsen, Sondre Eikås, Fredric Vogel - Morten Berg, Erik Eikebrokk, Erik Hoff, Tøllv Heggem - Tor Haakon Bjørgum, Joakim Rønning

Mål: Tor Haakon Bjørgum (2), Erik Eikebrokk, Erik Hoff
Gult kort: Steinar Larsen


Dommer: Dag Tore Foss
Kampens beste spiller: Tølløv Heggem

Lade 6 Grus var på ingen måte en arena for hardtslående tømmerhoggere i dag. Kampens individuelle prestasjoner ble satt til side for en støvete dommer og prestasjonsangst foran tv-publikummet.

For tredje gang denne sesongen, ble IL Tempo utsatt for tegneseriedommeren Dag Tore Foss. Heller ikke i dag gikk det mange minuttene før alle 22 mann på banen mistet respekt for det korrekt antrukkede trekkdyret i sort. Få kan si seg uenig i at Dag Tore Foss nok er en bedre tømmerhogger enn dommer.

Spankulerende som en knehøne i nypussede fotballsko. Ryktene vil ha det til at han byttet fløyte i pausen og pusset skoene med Glans Skopuss. Bedrevitere ville nok hevde at det var hornbrillene han burde pusset i stedet.

12 Giganter møtte opp til dagens kamp. Dog har Roger Kværnø vært utsatt for en rekke ukvemsord, telefonterror og onde tunger har vært kritiske til hans keeperspill. Som en fiolin med nær avrevne strenger, pep Roger ut sine unnskyldinger.

Ser vi på det positive fra dagens kamp, fikk vi se at vår flyvende bayonne-skinke ser ut til å nærme seg storformen. Joakim Rønning var overalt på Lade 6 Grus, og hadde det ikke vært for at hans velfasjonable biff medførte et overdrevent tyngdepunkt halvveis ut i 2. omgang, kunne IL Tempos bærebjelke blitt "Kampens ener."

En annen av IL Tempos revolverribber, Frank Halvei, gjennomførte for første gang denne sesongen samtlige 90 minutter i målet, og ødela med dette, selve koteletten, Roger Kværnøs kamprekord denne sesongen.

Den sentrale midtbanen hadde ingen slitsom dag på jobben, til grunn for dette lå bl.a jobbingen til vår karismatiske og lett-elegant traver på høyre siden, IL Tempos major, Morten Berg. "Berginho" virket lett og ledig i steget under samtlige av kampens 90 minutter, og kunne lett blitt "Kampens ener" for første gang denne sesongen. Hadde det ikke vært for IL Tempos nye fellesnevner for et hardt, ærlig og brutalt stykke arbeid.

Tølløv Heggem, selve symbolet på hvor velsmakende en kjøttkake kan bli i god saus. På toppen av det hele krydret Tølløv festmiddagen med enkle løsninger blandet med de finurligste sleivpasninger.

IL Tempo har tilgode å holde buret rent denne sesongen. Dette var noe vi greide to ganger forrige sesong, og med lag som Romolslia, Vikåsen, Falk/Vink og Tiller i avdelingen, burde vi med enkelhet prestert dette også denne sesongen.

Atter en gang var forsvarsspillet dominert av brutal sløvhet. En sløvhet som kunne hypnotisert Norges nye fredagsunderholdningskonge nummer 1, Torgrim Holthe, Norges svar på Paul McKenna. De faktiske statistikker viser nemlig det at NTNUI hadde 2 skudd på mål, med 100% uttelling. Når man legger til 2 selvmål av Frank og Steinar, blir det 4 mål.

Haaken scoret IL Tempos to første, men NTNUI var likevel i ledelsen helt frem til halvtimen før slutt. Da utlignet Erik Eikebrokk på en kanonheading i krysset, selvsagt på pasning fra "Årets Poengplukker" Erik Hoff. Begge Erik'ene stod for pasningene som førte til Haakens to mål.

En slags helt i dagens kamp var selvsagt Morten Berg, som etter flere misbrukte 100%-sjanser, dunket ballen i høyre kryss. Nok en gang etter corner fra Erik Hoff, hvor etter noe frem og tilbake i feltet, Morten Berg klasket ballen i nota med et tidvis spektakulært sykkelspark.

Begge lagene virket fornøyd med uavgjort, og skuffende nok bokførte jeg ingen sjanser på noen av lagene under kampens siste 10 minutter. Jaget etter poeng er nå endelig over, la oss spare energien til neste sesong. Det er da det skal gjøres. God fotballferie og fest med måte på lørdag.

 

Forum
 
Det skjedde