Øya FC 5-0 IL Tempo

3. seriekamp
IL Tempo (3-5-2) Stig Arild Gulbrandsen - Erik Hoff, Jørgen Helgemo, Fredric Vogel - Kyrre Kristiansen, John Johnsen, Morten Berg (c), Vidar Jenssen, Vegard Bertelsen (Emil Hauge 25') - Erik Eikebrokk, Tor Haakon Bjørgum

Gult kort: Kyrre Kristiansen, Erik Hoff

Dette var kampen da det endelig skulle løsne for laget. Etter det unødvendige tapet for Steindølene i forrige kamp, da vi skyldte på dommer og underlag, skulle vi virkelig ta frem finspillet på kunstgresset borte mot Øya FC.

Flere av spillerne hadde investert i nye sko, og lagets samlede verdi steg nok med flere tusen kroner. Før kampen.

Kampen startet på verst mulig måte, og vi lå under 3-0 etter kun 20 minutter. Alle 3 målene kom på venstresida og Vidar og Vegar fikk virkelig kjørt seg mot et raskt Øya-lag. Vegar ble utallige ganger satt på prøve og Øya utnyttet til fulle lagets dårlige dekning på venstresida.

Uten at vi skal skylde på noen, så bedret ting seg noe da Emil kom inn og fikk roet ned spillet noe. Hadde Tor Håkon scoret på Eriks innlegg en halvtime ut i kampen, kunne resultatet blitt et helt annet.

I 1. omgang tapte vi ballen altfor mange ganger grunnet for dårlig press i midtbaneleddet. Den sentrale midtbanen presset for dårlig opp i Øya og ga samtidig angrepet for dårlig støtte. Dette førte til at vi tapte alle andreballer og verre duellspill enn dette, skal man lete lenge etter for å finne.

Morten og John, som spilte sentralt, burde vel i realiteten aldri spilt. Morten som nylig hadde gjennomgått knallharde øvelser i miliæret, og John som under penicillin-kur grunnet en skade i skuldra. John spilte visstnok for mindre enn halv maskin og torde ikke ofre seg i duellene. Som et resultat av en liten stall, må vi heller se det positive i det faktum at Morten og John ofret det de kunne for laget.

I 2. omgang virket vi bestemte på å gi alt kampen ut, og det greide vi. Vi kjeftet på hverandre fra første sekund og den ene glimrende meldinga overgikk den forrige. Det gikk så langt at det hele endte i hån fra Øya-spillerne, hvor disse kraftig kommenterte vår lagmoral og rett og slett lo av oss.

At sponsormann Svein O. Berg forlot arenaen etter kort tid, har vi i ettertid full forståelse for. Vi kan være glade det var så få folk som kjente oss på Lade den dagen. Øya satte inn ytterligere to mål mot slutten av kampen (det ene i 4 meter offside) grunnet en viss offensiv fra vår side.

Erik Hoff og Kyrre pådro seg gule kort mot slutten av kampen, grunnet henholdsvis kjeftbruk og ettersleng.

Etter kampen satte vi oss ned sammen i garderoben og fikk snakket ut om kampen. Her kom vi frem til at absolutt ingen hadde det særlig morsomt i denne kampen, og at det var siste gang vi skulle drite oss ut på en slik måte.