Fredag 26. mai 2000 Rosenborg grus
IL Tempo 0-2 Steindølene

2. seriekamp
IL Tempo (3-5-2) Stig Arild Gulbrandsen - Jørgen Helgemo, Fredric Vogel, Emil Hauge - Rune Dahl, Morten Berg (c), Joakim Rønning (Vegard Bertelsen 45'), Vidar Jenssen, Kyrre Kristiansen - Erik Eikebrokk, Tor Haakon Bjørgum

Kampen ble utsatt 20 minutter, grunnet komplikasjoner i kretsen. Dagens dommer, Trond Arne Grytdal, befant seg i Sjetnemarka og dømte kamp. Etter uttallige telefonsamtaler med dommere, ledere og andre patetiske kretsfolk, uten å greie å skaffe en dommer, ble det besluttet at vi ville spille kampen der og da og en utsettelse var ikke aktuelt.

En dommer måtte vi ha, og da den beggekjønnede banemesteren på Rosenborg Grus nekta for 2. gang i kveld, ble det til at lagets innbytter dømte en omgang hver. Vegar tok ufrivillig på seg ansvaret og gjorde en god figur, selv uten fløyte.

Kampen åpnet for vår del forholdsvis bra. Vi flyttet laget raskt opp på banen, og skapte en del gode sjanser. Tor Haakon ble spilt gjennom på blank goal av Erik, men greide ikke å sette ballen fordi keeperen. Rune og Kyrre hadde i den første halvtimen mange gode initiativ og kombinasjoner som skapte motstanderen mye hodebry. Det kunne dog virke som begge ble noe slitne, og var mye stillestående med godt hoftefest resten av kampen.

Uten dommer, måtte det bare oppstå kontroversielle situasjoner, og de to første kom etter 30 minutter. Vegar overser en klar felling av Erik på Steindølenes 16-meter, og Steindølene kjører kontring. Emil mister mannen sin, og Fredric har tatt ut litt for lite dybde. Steindølenes raske spiss, kommer seg løs og Fredric kommer alt for seint inn i taklinga, som bakerste mann. Soleklart rødt kort, men etter noe om og men, blir vi enige om at begge lag fortsetter med 11 mann. Takk til steindølingene for sporty opptreden.

Det kunne se ut som om vi hadde flaksen på vår side i kampen i alle fall, men som kjent varer ikke slikt hele kampen ut. Emil mister nok en gang mannen sin, og Fredric rekker ikke frem som sweeper og det ender med 1-0 ledelse til Steindølene. Etter dette var Emil og Fredric mye flinkere og hadde full kontroll på den hyperraske spissen etter dette.

Omgangen ebbet ut, og de siste 15 minuttene i omgangen var av det skrale slaget. Håpløse forsøk i form av lange baller og forferdelige forsøk på godt angrepsspill. Ingen korte pasninger satt, ei heller mottak.

De første 10 minuttene av 2. omgang var noe bedre. Innsatsen var med ett mye høyere, grunnet 10 minutters hvile, men vi mistet raskt initiativet og lot Steindølene påny komme inn i kampen.

Steindølene hadde kun to gode spillere, venstrevingen og spissen skapte en del hodebry, og det var også de som sammen satte inn nådestøtet. Godt pasningsspill på venstresida og et kanonskudd i keepers kryss. Stig Arild var sjanseløs.

Vi manglet litt sting i hele kampen, mon tro om vi ikke også led av John og Magnus sin fysikk. Særlig Magnus' presise oppspill var savnet sårt og det er vanskelig å tenke seg de neste kampene uten ham i laget.

Som en konklusjon etter kampen, kommer vi frem til at vi aldri burde spilt kampen uten dommer. Før kampen startet var vi altfor ivrige etter å få spille fotball i 90 minutter, at vi så ikke de mulige konsekvensene det ville få.