Fredag 22. september 2000 Lade kunstgress
Munkholmen 2 6-9 IL Tempo

14. seriekamp
IL Tempo (3-5-2) Roger Kværnø - Thomas Sundberg, Ståle Petersen, Morten Berg - Remi Nilsen, Kyrre Kristiansen, Erik Eikebrokk, John Johnsen, Vidar Jenssen - Joakim Rønning, Tor Haakon Bjørgum

Mål: Erik Eikebrokk (2), Remi Nilsen, Kyrre Kristiansen, Joakim Rønning, Tor Haakon Bjørgum (4)
Gult kort: Kyrre Kristiansen

Dagens kamp måtte vi vinne med 3 mål eller mer, for å sikre oss 4.plassen foran Munkholmen. Munkholmen slet som ventet med å stille lag, og spilte 1. omgang med kun 10 mann.

IL Tempo åpnet veldig godt og spilte kanskje sin beste fotball for sesongen. Erik åpnet ballet etter kun 5 minutter, da John spilte ballen mellom midtstopperne og Erik fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Det var i realiteten et bombardement mot Munkholmen- keeperen gjennom alle de første 45 minuttene. 2-0 kom etter at Håken på sitt tredje forsøk fikk ballen i mål uten at det var offside.

Joakim fikk også sitt første for sesongen, etter fine kombinasjoner med Håken. 4-0 var dagens lekkerbisken, da Erik klinte ballen i venstre kryss, etter at Vidar hadde dasset ballen to centimeter lenger opp på krysset enn Erik.

5-0 kom idet Remí, som spilte en kjempekamp på midtbanen, også han feide balleln i kryssfestet, før han selv tok returen og blant ballen hardt forbi keeperen.

Munkholmen fikk sin ufortjente redusering rett før omgangen var slutt, da John rotet det til på egen banehalvdel. I stedet for å gi ballen til en av forsvarerne umiddelbart, ble han taklet bakfra av Munkholmen-spissen som ikke gjorde noen feil alene med Roger.

2. omgang ble spill 11 mot 11, men IL Tempo viste ingen tegn til medgjørlighet. Hjemmelaget fikk så ørene flagret de første 20 minuttene og det stod 7-1 før "Gigantene" var fornøyd. Målene var begge signert av Håken.

Munkholmen 2 flyttet Hybertsen opp på topp mot Erik, som gikk ned som midtstopper, og det ble med ett farligere rundt ørene på Roger. Roger stod igjen en glitrende kamp, hvor han også reddet sitt første straffespark i karrieren, etter at Erik sørget for forseelsen.

Munkholmen krabbet et par goaler innpå, men Kyrre og (igjen) Håken holdt dem unna. De siste 25 minuttene av kampen var usedvanlig triste og kjedelig og dommeren blåste ikke av kampen et sekund for tidlig.

Uansett greide IL Tempo det de kom for, slo Munkholmen med tre mål og sikret seg 4.plassen på tabellen.