Torsdag 15. juni 2000 Rosenborg grus
Othilienborg 4-1 IL Tempo

6. seriekamp
IL Tempo (3-3-1-2) Stig Arild Gulbrandsen - Jørgen Helgemo, Fredric Vogel, Vegard Bertelsen - Erik Hoff, Vidar Jenssen, Peter Dahlsbø - Erik Eikebrokk - Rune Dahl, Tor Haakon Bjørgum

Mål: Tor Haakon Bjørgum
Gult kort: Tor Haakon Bjørgum
Rødt kort: Tor Haakon Bjørgum

Vi starter kampen med 10 spillere grunnet skandaløs holdning fra Håvard Grøms side. Han er fullstendig klar over at laget er avhengig av hans tilstedeværelse for å stille fullt lag.

Dog bestemmer de gjenværende 10 seg for å ta i et tak, og vinne hatoppgjøret mot Othilienborg uansett. Vi åpner kampen bra, med god innsats og høyt press. Våre lange klareringer/pasninger mot Haaken og Rune stresser Ronny Gjevik til overdreven defensiv jobbing, og hindrer motstanderen til å produsere offensivt.

Vi bli belønnet etter 10 minutter, da Haaken jobber knallhardt etter ball i angrep og blir belønnet med mål etter en liten keepertabbe, av ikkespilleberettigede Mikael Gjevik.

Etter 20 minutter blir så Erik E skadet etter en duell med Ronny Gjevik, hvor Erik lander oppå skoa til Ronny og det sier "klikkschwong." Forstuet fot og sykmelding.

Helten selv, taper opp ankelen med plasttape og fortsetter kampen, dog i en noe hengslete, stillestående, lite-bevegelig stil. Dog er 5-meterne av beste merke, og det er forunderlig at laget ikke greier å få mer ut av disse.

En klar tendens gjennom hele kampen, er som vanlig, at spillerne ikke jobber nok. Mangel på innsats, samt mangel på skikkelig duellspill med fysisk innlevelse, er den klare gjengangeren fra kamp til kamp.

Når i tillegg Tor Haakon presterer å bli utvist, av en usedvanlig dårlig dommer, på stillingen 1-1, skjærer det meste seg. Erik Hoff mister kontrollen, og tåblæser bort ballen i enhver situasjon han kommer i kontakt med denne.

Hvor dårlig dommeren var, er det et godt eksempel på. En ting er at Othilienborg-spillerne ler når han gir dem frispark, noe annet er at dommeren gir gult kort til en av Othilienborg-spillerne, mens keeper Thor Øyvind har ballen i klypene.

Dommer: Du kan bare gi kort om ballen er ute av spill, og som vi vet. Ballen er ikke ute av spill når keeper har denne i hendene. For om du skal gi kort da, innebærer dette at keeper har ballen i hendene i nær 30 sekunder, og dette skal som kjent bety gult kort til keeper og indirekte frispark til det andre laget.

IL Tempo går igjen opp i liminga, og taper til slutt 4-1. Laget mangler en sentral ballvinner som kan holde på ballen samt jobbe noe mer enn dagens midtbane gjør.

Keeper Thor Øyvind Hansen debuterer som 4. keeper og gjør en god innsats, noe uheldig på 2-1 målet, men ellers feilfri.

 

Forum
 
Det skjedde