IL Tempo Golf & Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore golfspillere
» Hjem  » Banen  » Spillerstall  » Turneringer  » Bli medlem  » Om IL Tempo GK  » Kontakt
   ‹ EUROPA KNUSTE AMERIKANERNE PÅ SISTNEVNTES HJEMMEBANE (Foto: Solheim Cup/solheimcup.com)

» Tutta & co. tok historisk seier!
22/08/13 › Natt til mandag ble vinnerne av Solheim Cup avgjort. Suzann Pettersen, også kjent som Tutta, har spilt godt sammen med sine europeiske lagvenninner, og jubelen stod i taket da de endelig klarte å vinne den store cupen i USA.

    › Solheim Cup: Offisielt nettsted

     › Wikipedia: Solheim Cup

USA har frem til nå aldri tapt cupen på hjemmebane, som i år ble arrangert i Parker i Colorado. De var derfor selvfølgelig de største favorittene gjennom hele turneringen, men til stor overraskelse for mange klarte de europeiske jentene å ta med seg seieren hjem.

» KVINNENES SVAR PÅ RYDER CUP

Cupen blir kun arrangert annethvert år, og man kan også kalle det kvinnenes svar på Ryder-cupen. Spillerne spiller om 28 poeng totalt, og det er kun et lag fra Europa og et fra USA.

USA har vunnet cupen hele 13 ganger siden 1990. Nederlaget var dermed stort da de tapte 10-18 mot de europeiske jentene, som spilte bra gjennom hele cupen.

Det var derfor ingen overraskelse at Europa klarte å stikke av med seieren da de før siste dag av turneringen allerede ledet med fem poeng. Etter fire dueller den siste dagen, trengte Europa kun ett poeng. På grunn av usikkert vær måtte jentene vente ekstra lenge med å slippe jubelen løs, men den ekstra pausen så ikke ut til å ha særlig stor effekt på de europeiske spillerne.

» HEDWALL SIKRET SEIEREN

Det var Caroline Hedwall som fikk æren av å sørge for at de tok med seg tittelen hjem. Hun avgjorde det hele på det 18. hullet med en birdie, og dette betyr at Europa nå har forsvart tittelen for aller første gang.

Tippe-resultater viste at Europa hadde best odds på å ta med seg seieren hjem, men det var ingen som hadde forutsett at de skulle vinne med så stor margin. I tillegg var oddsen for å forsvare tittelen svært lav før turneringen startet, men det er det som gjør golf så utrolig spennende- ingenting er avgjort før turneringen er ferdig spilt.  

Vi sender våre gratulasjoner til de europeiske jentene, og håper at de klarer å forsvare tittelen nok en gang om to år.


 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo GK ved Leo Reyes