IL Tempo Golf & Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore golfspillere
» Hjem  » Banen  » Spillerstall  » Turneringer  » Bli medlem  » Om IL Tempo GK  » Kontakt
   ‹ YEVGENI KAFELNIKOV: SLIK VI HUSKER HAN FRA TENNISBANEN (Video: David Cup/Youtube.com)

» Chasing the Cut: Yevgeni Kafelnikov
16/08/13 › IL Tempo Golf & Country Club Community er ikke et låst og lukket samfunn reservert de beste og mest talentfulle golfdrømmerne. Tvert imot, samfunnet oppfordrer enhver golfer til å tro at det umulige er mulig, selv når det umulige ikke er mulig. Slik som da Daniel Forfang slo utslaget out of bounds på hull 18 på Sætra (par 3), men likevel berget par. Slike slag og hendelser som får en til å forstå at alle faktisk kan være like gode som Tiger, Phil, Rory og David. Om så bare i ett sekund på rad...

   › av Erik Eikebrokk › vaneik@iltempo.noTwitter@Eikebrokk
    › European Tour: Yevgeni Kafelnikov

     › Wikipedia: Yevgeni Kafelnikov
      › Twitter@Yevgeni Kafelnikov

I artikkelserien "Chasing the Cut", følger IL Tempo GCC golfspillere som fortsatt har til gode å nå toppen, men som likevel ikke gir opp drømmen. Drømmen de alle har felles. En drøm som starter i det små: Drømmen om endelig å greie cut'en.

Historien om Yevgeni Kafelnikov er en historie helt utenom det vanlige. Den tidligere tenniskongen er en idrettsutøver på linje med IL Tempo GKs egne Morten Solem og Daniel Forfang. Etter å ha nådd verdenstoppen i én gren, nemlig tennis, la Kafelnikov tennisracket'en på hylla, og satset mot verdenstoppen i en annen.

Med OL i Rio som det ultimate målet.

Det skal legges til at teksten i visse passasjer kan være en smule overdrevet, i blant helt på nippet til usannhet, av dramaturgiske årsaker.

» YEVGENY ALEKSANDROVICH KAFELNIKOV

Yevgeni Kafelnikov ble født 18. februar 1974 i OL-byen Sotsji. De fleste kjenner ham kanskje som Russlands fremste tennisspiller gjennom tidene, men hans mange tennistriumfer og -titler er ikke det IL Tempo GK ønsker å dvele ved.

"Vår" historie starter i 2003, idet Kafelnikov sjokkerer tennisverdenen og legger racketen på hylla for godt.

Kafelnikov søker nye utfordringer og planlegger å nå verdenstoppen i golf. Det er i alle det han sier. For å finansiere satsningen stiller han opp i flere tunge amerikanske pokerturneringer, og er in the big money på tre av dem (2005 World Series of Poker).

» 26 TITLER PÅ AGP-TOUREN, 2 GRAND SLAM-SEIRE

Den nye karrieren startet i det små, og virket for mange å være mer som et PR-slag for russisk golf, enn for sin egen del. Men da Kafelnikov deltok i det åpne russiske mesterskapet i golf (European Tour) i 2005 og 2008, stod han bastant på at han deltok for å vinne, og ikke bare for å være innsalgsobjekt for arrangøren og ubrukelig listefyll.

- Jeg har store ambisjoner og deltar for å vinne!

I 2005 endte Kafelnikov helt sist i feltet, 20 slag bak nestsiste mann. I 2008 endte han nest sist. Uten at det skremte Kafelnikov til ikke å fortsette satsningen.

Samtidig som nåla på vekta stadig vekk krøp oppover, ble Kafelnikov bedre og bedre og handicappet lavere og lavere. Treningen ga resultater og seriøs turneringsdeltagelse lokket i det fjerne.

Med turneringsdeltagelse mente han intet mindre enn OL-deltagelse for hjemlandet.

En plan han senere skulle komme til å justere.

» SJOKKERTE MED Å BLI RUSSISK MESTER I 2011

I 2011 sjokkerte Kafelnikov alle med å bli russisk mester. Omstendighetene må likevel sies å ha vært på Kafelnikovs side, da de to storfavorittene (som ledet klart) begge ble diskvalifisert etter å ha flyttet på to avstandsmarkører, definert som uflyttbare hindringer.

Dermed var det duket for Kafelnikov-show på siste dag. For selv om den totale vinnerscoren ble hele +15 etter 4 dager, leverte Kafelnikov en sisterunde av klasse, med 6 birdies og én bogey. Med en runde på -5, tok Kafelinkov kvantesprang oppover listene, og endte til slutt øverste på resultatlista, to slag foran Osipov.

I hvilken grad det var åndelige makter eller Putins hånd som våket over Kafelnikov denne dagen, er IL Tempo GCC ikke kjent med. Men "dobbel DQ" for å flytte på avstandsmerker? I fare for opprettelse av anti IL Tempo-lover velger IL Tempo GCC å ikke forfølge disse spekulasjonene videre.   ‹ YEVGENI KAFELNIKOV SLÅR UT PÅ TSELEEVO GOLF AND POLO CLUB I MOSKVA (Foto: youtube.com/Михаил Лисецкий)


»
SATSER MOT OL I RIO

Kafelnikovs største motivasjon ligger i å delta i OL i 2016. Men etter å ha blitt russisk mester, har han nå brutt med Russland for å satse videre under gult/blått flagg. Nei, ikke Sverige, men Ukraina.

Kanskje var mistanken om å være "russisk salgsplakat," en medvirkende årsak til at han valgte å "bytte side" fra Russland til Ukraina.

-
Det kommer høyst sannsynlig til å komme et tilbud fra Ukraina om å representere dem i OL, forklarer Kafelnikov.

Og legger med det alle muligheter for en russisk reunion død.

-
Jeg har ikke kontakt med det russiske golfforbundet lenger. Det er for mange inkompetende mennesker, som ikke forstår seg på golf, som jobber der.

Kafelnikov skal ha blitt tilbudt plass i den russiske elitegruppa i golf, med blant annet turnerings- og treningsopplegg i USA, men takket nei til dette.

» TILBAKE PÅ OL-PROGRAMMET ETTER 112 ÅR

I Rio de Janeira er golf tilbake på OL-programmet for første gang siden 1904 (og 1900). Frem til første slag skal det bygges en fantastisk golf-resort i Marapendi-reservatet, som ligger i Barra de Tijuca.

Det er åpnet for totalt 60 spillere av hvert kjønn, hvor de 15 beste fra diverse tour'er vil være automatisk kvalifisert. Det vil max kunne delta 4 spillere fra hvert land, slik at man bare kan tenke seg hvor intens kampen om plassene vil bli for amerikanerne, britene (Storbritannia) og de kvinnelige koreanerne.

Alt tyder på at Suzann Pettersen vil representere Norge.

- Det blir kult å spille OL. Og vinne OL-gull som verdenséner, sa "Tutta" til VG.

Ut i fra disse premissene kan den olympiske veien virke lang for Kafelnikov, men fra ukrainsk hold vil neppe konkurransen om plassen(e) bli særlig stor. Så får tiden hvis om Kafelnikov kan kvalifisere seg ut i fra gjeldende OL-regler, eller om han også denne gangen må lokke på sprituelle makter, eller (igjen) må ty til politisk lobbyisme for å få drømmen oppfylt.

» ENDELIG PÅ CHALLENGE TOUR'EN I 2012

2012 var Kafelnikovs første år på Challenge Tour med deltagelse i Lyoness Open, Finnish Challenge, M2M Russian Challenge Cup og Kazakhstan Open, med 74 som beste turneringsrunde og 108. plass som beste plassering.

i 2013 er Kafelnikov fast inventar på Challenge Tour'en, som er Europatourens nest øverste nivå, hvor også flere nordmenn spiller, bl.a. Knut Børsheim, Joakim Mikkelsen, Anders Engell m.fl.

Årets resultater har fulgt tendensen fra 2012, med plasseringer langt nede på listene, og heller ikke med de store forbedringene fra turnering til turnering.

Deltagelse i Lyoness Open, Bad Griesbach Challenge Tour, Swiss Challenge, Mugello Tuscany Open og M2M Russian Open, har gitt besterunde på 76 slag og 105. plass som best.

Kafelinov deltok også på Challenge Touren'en som i august ble spilt på Losby Gods. Det skulle heller ikke nå stå på verken vilje eller innsats, men Kafelnikov skulle komme til å trekke seg etter dag 1.

» RANKET SOM NUMMER 1569 I VERDEN

Etter å ha trukket seg etter dag én i Challenge Tour'en på Losby nylig, er Kafelnikov ranket som nummer 1569 i verden. Det er 21 plasser foran Daniel Forfang.

IL Tempo Golf & Country Club Community vil i tiden fremover følge Kafelnikov med argusøyne i hans streben etter gode plasseringer på touren, en innsats som med tiden forhåpentligvis ender med greid cut og helgespill.

Kafelnikov er en forbilledlig idrettsmann helt i tråd med IL Tempo GCCs ånd, som anser verken alder eller talent som en hindring, men som en mulighet.

Øvelse gjør mester. Det er i alle fall lov å håpe.

For en idrettsutøver uten håp, er som en elv uten vann.

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo GK ved Leo Reyes