IL Tempo Golf & Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore golfspillere
» Hjem  » Banen  » Spillerstall  » Turneringer  » Bli medlem  » Om IL Tempo GK  » Kontakt

   ‹ KETIL FLOER. SLIK VI HAR BLITT VANT TIL Å SE HAM I 2014 (Foto: Anne Grete Thorland/Facebook)

» Klart for Midt Norsk Mesterskap!
06/08/14 › Tittelforsvarer Ketil Floer er klar for å forsvare sjokktittelen fra fjoråret. Men med tøffere konkurranse enn noen gang, er det få som tror på en gjentagelse for fairwaygrossisten.

› av Erik Eikebrokk › vaneik@iltempo.noTwitter@Eikebrokk
 › Golfbox: Påmeldingsliste Midt Norsk Mesterskap 2014

  › 11/08/13 Ketil Floer er suveren Midt Norsk mester i 2013!


  › Følg IL Tempo Golf på INSTAGRAM og FACEBOOK!

Spåkoneri og fremtidssyn har liten plass når IL Tempos utvalgte eksperter nevner vinnerkandidater i fleng. Heller ikke analytisk virksomhet eller avansert synsing virker å være betrodde hjelpemidler i jakten på å være "etterpåklokskapens mester" - likt foregangsfiguren Adresseavisen.

- Jeg har ingen tro på Floer denne gangen. I hvert fall ikke Ketil. Han var et mønsterbilde på profesjonalitet og optimalisering, men sommerens rykter om het omfavnelse av seg selv på paradisiske sydhavsstrender, vitner ikke om stort annet enn speilbildedyrkelse og arroganse, sier Daniel Forfang kort og selvsikkert fra TV-stolen på Frøya.

Forfang har nemlig meldt forfall til årets store høydepunkt for trønderske mellomklassegolfere, og har i stedet tatt på seg rollen som meningsbærer, ekspertkommentar og golfsynser for IL Tempos digitale Country Club Community.

» ALDRI VÆRT HØYERE NIVÅ

Regner man hcp-snittet på deltagerne (i klasse A) har nivået aldri vært høyere. Det sagt, bør man også kunne forvente at kampen om den gjeveste pokalen blir tøffere enn noen gang.

Alle tidligere vinnere av Midt Norsk Mesterskap er dessuten med. Ola Lyng Northug, Thomas Sundseth og nevnte Floer. En annen av IL Tempos ikke-deltagende medlemmer, Morten Solem, skryter av deltagernivået, men er ikke like bombastisk når det kommer til Floers sjanser. En annen Floer, vel og merke.

- Kjartan Floer er en rev. Utfordringen blir å være innenfor "striking distance" før favorittbanen på dag 3 (Sommersætra).

Einar Olsvik, hvis peisfylle fortsatt mangler det forjettede Midt Norsk-troféet, er et navn på få lepper, foruten sine egne.

- Det er en merkelig parallell mellom Olsviks handicap og trøndersk ishockeys økonomi. Begge er snart nede på null, uten at jeg skal spekulere i årsakssammenhenger, lakoniserer Solem, uten helt å vite hva akkurat dét begrepet innebærer.

»
DARK HORSE ELLER UDEKORERT KONGE?

Flere spillere deltar i sitt første Midt Norske Mesterskap. En ukjent, men fryktet, deltager, er Martin Ulseth fra Klæbu GK. Med feltets laveste hcp på 2,6, må Ulseth regnes som en outsider. Turneringserfaring kan likevel vise seg å bli Ulseths bane.

- Man vinner ikke titler med ungdommer, sa BBC-ekspert Alan Hansen om Manchester United i 1993.

Hele 31 spillere kan skryte på seg hcp under 10, og stiller med dét i klasse A. Det er liten tvil om at GolfBox har gjort underverker for trønderske spilleres handicap. Ikke minst rett før Midt Norsk Mesterskap.

Helgas spille vil vise hvilke som har riktig og hvilke spillere som har galt hcp, noe som virker å være et evig diskusjonstema blant golfere.

I denne turneringen er det riktig nok kun slag som teller, hcp'et er mer som en bookmaker å regne, som sier noe om hvem som må regnes som favoritt, og hvem som ikke regnes som det.

For ordens skyld, herunder følger startfeltet, sortert etter bookmakerens "odds":» PÅMELDINGSLISTE MIDT NORSK MESTERSKAP 2014 (sortert=HCP)

2,5 Martin Ulseth, Klæbu GK
2,6* Ketil Floer, Trondheim GK (tittelforsvarer)
= Ola Lyng Northug, Byneset GK (tidl. vinner)
2,9* Einar Olsvik, Byneset GK (feil hcp?)
3,2 Mads Thorgård Svensson, Byneset GK
4,3 Andreas Stålby, Byneset GK
4,4 Erik Eikebrokk, IL Tempo GK
4,5 Jens Tommy Brudevoll, Ålesund GK
= Håvard Løseth Modell, Byneset GK
= Mads Myrmo, Byneset GK
4,8 Thomas Sundseth, Trondheim GK
4,9 Kjartan Floer, Trondheim GK
5,1 Lars Petersen, Trondheim GK
5,2 Kenneth Fjerstad, Byneset GK
5,3 Arve Sandnes, Trondheim GK
5,7 Trond Sundseth, Trondheim GK
6,1 Terje Søbstad, Byneset GK
6,5 Lars Buan, Trondheim GK
6,9 Fergus Noel Farrell, Byneset GK
7,0 Knut Fjerstad, Byneset GK
7,5 David Thyge Nielsen, IL Tempo GK
= Finn Petter Nyquist Holm, Byneset GK
7,6. Bjørn Øyvind Søndmør, +26
8,0 Øystein Pedersen, Byneset GK
8,6 Yngve Steinnes, Byneset GK
8,8 Albert Strand, Stjørdal GK
9,3 Runar Dybvikstrand, Ålesund GK
= Sigmund Hatling, Stjørdal GK
9,5 Frank Allan Thomassen, Ålesund GK
9,7 Gudjon Gudmundsson, Ålesund GK
9,8 Geir Søbstad, Byneset GK


 

 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo GK ved Leo Reyes