IL Tempo Golf & Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore golfspillere
» Hjem  » Banen  » Spillerstall  » Turneringer  » Bli medlem  » Om IL Tempo GK  » Kontakt

   ‹ I 30 GRADER OG KNALLSOL VAR DET VANSKELIG Å SKYLDE PÅ FORHOLDENE PÅ KONGSBERG GK (Foto: Magnus Sarheim)

» IL Tempo GK på 11. plass i lag-NM
21/07/13 › For 4. år på rad greide IL Tempo GK IKKE å leve opp til egne urealistiske forventninger. Skyhøye skuldre og kort batterilevetid på utholdenheten var en dårlig match til korte jernslag, lange putter og baller som ikke gikk dit man slo dem.

› av Erik Eikebrokk › vaneik@iltempo.noTwitter@Eikebrokk
 › Golfbox: Resultatliste Lag-NM 2. divisjon Kongsberg GK


Til tross for nitide forberedelse, med avreise fra Trondheim allerede tirsdag og innsjekk på Quality Grand midt i Kongsberg sentrum, onsdag, greide ikke IL Tempo GK å dra nytte av fordelene dette var ment å skulle gi.

Birdie count'en var høy både på onsdag, torsdag og fredag, men igjen skulle tynnslitte nerver nå bristepunktet da det gjaldt som mest og det skulle spilles for ære, berømmelse, heltestatus og tabloidoverskrifter i lokale og hjemlige medier.


   ‹ DANIEL FORFANG FØLGER SPENT MED FØR MORTEN SOLEMS LANGE BIRDIEPUTT UNDER LØRDAGENS FOURSOME (Foto: Magnus Sarheim)

»
LØRDAG, FOURSOME OG FOURBALL

At det var nerver som var problemet, vil spillerne som vanlig ikke være med på.

- Jeg var ikke nervøs, sa David Thyge Nielsen etter fullført lagspill lørdag.

- Problemet var mangel på søvn, harehjerte, konsentrasjonsproblemer og svettekalde håndflater.

Det var likevel ikke alle som sviktet monumentalt på lørdag.

Daniel Forfang spilte kan hende sin livs golfrunde, da han på lørdagens fourball leverte 5 birdies og signerte sammen med David Thyge Nielsen en score på +2, noe som skulle holde til 7. plass på fourball-delen.

Morten Solem og Erik Eikebrokk skuffet på sin fourball, og endte på 24. plass med 9 over par.

- Tungt på Kongsberg i dag. Synd ikke spillet er like bra som banen. N to the Y to the D to the E to the L to the I to the G, skrev Solem på sin LinkedIN-side lørdag kveld.


Forfangs spill skulle vise seg å være helgas eneste opptur, ettersom både lørdagens tidlige foursome bar preg av tilfeldige balltreff og nedslagsfelt altfor langt unna fairway.

Likevel var det Forfang og Solems foursome på lørdag som skulle gi IL Tempo GK turneringens beste plassering, for med 9 over par, endte duoen på 6. plass sammenlagt.

Det var likevel ikke nok til å rette opp Thyge Nielsens og Eikebrokks skuffende +16 (16. plass.)

Etter lørdagens spill lå dermed IL Tempo på 7. plass, men likevel ikke håp om en topp-plassering.


   ‹ MORTEN SOLEM HAR TEE'ET OPP PÅ HULL 16, KLAR TIL Å HØGGE TIL BALLEN (Foto: Magnus Sarheim)

Målet om å bli beste trønderske klubb, for dermed å kunne krone seg med tittelen "3. beste golfklubb i Trøndelag", var fortsatt innen rekkevidde ettersom både Stiklestad GK og Stjørdal GK bare var få slag foran.

Oppgaven kunne likevel synes vanskelig, ettersom IL Tempo GK har for vane å bukke under på finaledagen. Klubben regnet for gitt at Forfang leverte brakgolf søndag, og at de tre øvrige skulle levere over evne.

Forfang, på sin side, var dessverre ikke spesielt positiv til akkurat dét lørdag ettermiddag:

- Jeg har ikke sjans til å spille like bra i morra. Dette var min livs runde. Hadde jeg truffet fairway på 8'ern, ikke shanket 3'er-jernet på 9'ern, unngått å 3-putte på 10'ern og truffet green i stedet for bunker på 12'ern, og samtidig en-puttet på alle de hullene, kunne jeg hatt 6 birdies på rad.

Medspillerne forsøkte å holde Forfang oppe og overøste han med ros og komplimenter over det som ble omtalt som "tidlig NM-form". Forfang fikk nemlig tidligere i uka beskjed om at han hadde kval'et inn til årets NM på Stiklestad, som avvikles påfølgende helg.


    DAVID THYGE NIELSEN MÅTTE RESIGNERE FOR KONGSBERG GK VED FLERE ANLEDNINGER UNDER LAG NM-HELGA (Foto: Magnus Sarheim)

» SØNDAG, SINGELRUNDER

Forfangs bange anelser skulle likevel vise seg bare å bære snev av virkelighetens katastrofale følger. For ikke bare åpnet Forfang forferdelig, han skulle i tillegg spille på feil ball. Og ettersom tabben ikke ble oppdaget før etter at Forfang slo ut på påfølgende hull, var scorekortet ugyldig og Forfang dermed diskvalifisert.

Dermed var det Solems, Eikebrokks og Thyge Nielsens scorekort som ville bli stående i historiebøkene som de tellende.

Mens Eikebrokk leverte sin beste runde i lag-NM (81 slag), hadde Solem og Thyge Nielsen store vansker med å få spillet til å sitte.

IL Tempo GK raste på resultatlistene og gjentok med det historiens vante gang. 11. plass er tangering av plasseringene fra 2010 og 2011, og én plass ned fra fjorårets NM på Solastranden.

Forfang rømte straks anleggsflaten og nektet å uttale seg verken til lokal eller innflydd presse. Han besvarte heller ikke meldinger, mail eller fax de påfølgende dagene. Det må dermed understrekes at ovennevnte rundereferat av Forfangs singelrunde, er basert på spekulasjoner og ville rykter.


   ‹ MORTEN SOLEM OG DANIEL FORFANG TAKKER KONGSBERG GK FOR KAMPEN (Foto: Magnus Sarheim)

» KONKLUSJON, BEDRE LYKKE NESTE ÅR!

Noe som ikke er basert på rykter og vill gjetning, er resultatlista, som taler sin sanne sak:

Hjemmeklubben Kongsberg GK var suveren vinner på hjemmebane, mens Stiklestad GK tok 3. plassen, ett slag foran naboklubben Stjørdal GK.

Hva sitter IL Tempo GK så igjen med? Joda, IL Tempo GK er "Sør-Trøndelags 3. beste golfklubb".

Ikke verst bare dét.

PS: Trønderavisa skal i en artikkel viet NM på Stiklestad, spekulert i om årsaken til Forfangs diskvalifikasjon skal ha skyldtes feil signering av scorekort og ikke spill på feil ball. Lokalavisa spekulerer i om Forfang har skrevet etternavnet sitt uten "R", altså F-O-F osv...akkurat slik han gjorde under Wales Open for 2 år siden...Den gang uten disk.


   ‹ ERIK EIKEBROKK SPILTE EN OK SINGELRUNDE, OG ENDTE PÅ 14. PLASS, SELV OM DENNE PUTTEN IKKE RULLET I KOPPEN (Foto: Magnus Sarheim)

RESULTATER 2. DIVISJON LAG-NM, KONGSBERG GK 20. - 21. JULI 2013

1. Kongsberg GK* 532 slag
2. Re GK* 539 slag
3. Stiklestad GK* 557 slag
--- --- --- ---
4. Stjørdal GK 558 slag
5. Tjøme GK 561 slag
5. Hafjell GK 561 slag
7. Mjøsen GK 569 slag
7. Elverum GK 569 slag
9. Steinkjer GK 573 slag
10. Skei GK 583 slag
11. Soon GK 591 slag
11. IL Tempo GK 591 slag «
13. Gjøvik og Toten GK 595 slag
14. Krokhol GK 614 slag
15. Valdres GK 615 slag

* rykker opp til 1. divisjon


 

 

Utviklet av IL Tempo for IL Tempo GK ved Leo Reyes