13.07.2004 00:00
Postet av Stig Arild Gulbrandsen / Stig Army

...JUNGELBOKEN
- 10 artister og 1 klovn...

(ROMOLSLIA) Mange mente det var en genistrek av det usedvanlige da General Didrichsen ble hentet inn til å lede troppene mot nye høyder forhenværende sesong. Kvikkere en svint viste det seg at klubben gjorde en bommert uten noen form for sidestykke. Humøret og troen på noe stort dro sin vei like fort som en kosovoalbaner på flukt fra serberne! Solsystemets beste reserve supplerte laget null og niks, og var bare legemlig til stede i spillergruppa gjennom hele sesongen. Da konkursspøkelset truet i bakrommet måtte hoder rulle, og vi ble innforstått med at Othilenborgs seniorlag var en fabel ved sesongslutt. Dette ledet til substansielle og energiske prosesser, og jakten på jomfruelige pigmenter ble intensivert.

Strategien var nå klar, hvem kan være med videre? Et par uglesette akolytter ble omgående jaget ut av trærne i skjønn forening med en gammel venstreback som hadde lekt retarder i en hel sesong. Med den nye infrastrukturen på plass, var det nå bare å innlede planleggingen av et ferskt lag med nye proporsjoner. Med tanke på at samtlige av spillerne som var med på Othilienborg-eventyret kriget i toppen av 4. divisjon, var ikke det å rykke rett opp fra 5 divisjon å tro på julenissen.

SYNKENDE SKUTE ELLER SOVENDE KJEMPE?
Sesongen 2004 intonerte oppskriftsmessig med en krystallklar 7-1 seier over skolelysene fra NTNUI 4, eller Sambalaget som de selv liker å benevne seg. Atmosfæren i IL Tempo var harmonisk og klubben så muligheten til å virkeliggjøre en kanonsesong utenom det ordinære, med andre ord, alt etter kalkylen. Det ble en grusom krasjlanding etter et par dager i himmelriket. Et orakel fra Orkdal utalte engang at ingenting blir så fort historie som en fotballkamp, noen forstandige ord som fundamentale figurer i IL Tempo kartellet bør føre inn i IL Tempos lovforslag omgående.

Lykkerusens bakrus i skjønn forening med et hardt krigende NTNUI 3, gjorde de svartkledde til statister i en horribel fotballkamp på en ellers fortryllende solskinnsdag. Det ble et knepent, men dog et bittert 0-1 tap. Med tanke på at proporsjonen var å smadre det meste av opponenter i avdelingen, avdekket kroppsspråk og ansiktsutrykk fornemmelsen av å ha vært med på noe uvirkelig. Forstandige hjerner var skjønt samdrektige om at motstanderen var et av de beste lagene i avdelingen, og at det kunne være mulig å leve med nederlaget.

Kolstad 4, sett på som den desiderte dumpekandidaten i puljen, var neste kall på autostradaen til evig frelse. På leten etter offerlam er det bare å føre inn hele IL Tempo i den svarte boka, maken til forestilling som ble gitt i beste kirketid skal man lete lenge etter. 10-2 er et resultat av dovenskap, null samhandling, jamring, kjekling, bakrus, sviktende fremmøte og sist men ikke minst, useriøsitet. Det å bli banket av fleskberg fra Trondheims ypperste ghetto bør gå på ære og samvittighet løs, men den gang ei.

Mot Byåsen skulle man rette opp fadesen mot Kolstad, men selvfølgelig skal enkeltpersoner ødelegge når laget henger brukbart sammen i 90 min. En fatal keepertabbe frembringer harnisk i laget, og lynnet er igjen på grunn. 3-2 er tungt å bite i seg når man har gjort en brukbar kamp. Sett bort fra resultatet, var det stor fremgang å spore i laget, både på spill- og humørsiden. Dette var en positiv erfaring å ta med seg inn i det neste slaget hjemme i lekegrinda på Heimdal. Øksa var kvesset, og Flatåsen skulle sendes hjem som slakt. Hvorfor man ikke blir klok av skade, kan man undres. IL Tempo ble voldtatt og pisset på, og i stedet for å hjelpe hverandre i nødstilstanden, blir skyldspørsmålet debattert intenst i 90 min. Massevoldtekt av det verste slaget, uten at noen fatter alvoret, det er meg helt utrolig.

KLOVNEN SOM HOLDT DE ANDRE FOR NARR
Så hvorfor har det vært en så graverende sesong så langt? MIN anskuelse er at innstillingen har vært feil fra første spark. Det er ganske enkelt å hvile på utlevde meritter når man går ned en divisjon etter å ha knivet om opprykk i fjerde året før. Da blir man fort bedre enn man tror, og cruisekontrollen kobles automatisk inn, uten dødmannsknappen. Når laget ikke fungerer starter jakten på synderne, og bestemte skikkelser får så hatten passer. I dette tilfellet føler jeg at mye av hetsen har vært rettet mot meg. Det er mulig jeg ikke har prestert på det nivået det forventes at jeg skal være på, men hva med resten av laget? Har forsvaret gjort jobben, har midtbanen lagt ned nok meter, har angriperne gjort det de er født for?

Det er mulig mange er usams med meg når jeg sier at hele laget har sviktet grovt over hele linja. Som eksempel kan man nevne den avgjørende straffemissen til "Michelinmannen" mot Byåsen, en katastrofalt dårlig straffe, ingen hets. Jeg gjorde en keepertabbe av de sjeldne, og blir hetset av mine egne lagkamerater. Hvorfor fikk ikke Johnsen en følelse av å være Quisling? Jeg hadde mildt sagt en helt jævlig måned. Hvordan hadde du hatt det hvis spillere stormet i vrede ut av garderoben når du gjorde entre og skrek på kjøp av en ny målmann? Man kan også nevne at IL Tempos målscorere har bommet på soleklare målsjanser, ingen skriker etter nye fjes i angrepsrekka, hvorfor? Min keeperkollega har også hatt dårlige dager på jobben, men har ikke vært i nærheten av å få gjennomgå slik som jeg har gjort. Hva dette skyldes, måtte Gudene vite. Men jeg er ikke større enn laget, og stiller plassen min til disposisjon.

MAN KAN IKKE GI EN GAMMEL LEOPARD NYE STRIPER
Vi er 11 mann som skal gjøre jobben sammen, men til nå har det vært klappjakt på syndebukker og årsaker til de begredelige prestasjonene. Folk må holde kjeft å tenke på sine egne prestasjoner, før man hudfletter sine lagkamerater. Det er tragisk at voksne folk skal munnhugges om hvem sin byrde ting er når hele laget har et ansvar og ta sammen. Ferdighetene er på et meget høyt plan, men en kunstner med mental sperre blomstrer ikke. Derfor blir det viktig i fremtiden å fjerne denne sperren og la føttene gjøre jobben, så kommer IL Tempo til å reise seg, og komme grusomt tilbake.

Hilsen Stig Arild Gulbrandsen| Bli en blogger også du | Les andre blogger |

 

Forum
 
Det skjedde