19.11.2007 01:08
Postet av Morten Solem / Trønderhopp

...SOLEMs HOPPBLOGG
flytestilling, telemarknedslag og verdenscup...


SUNDSETH, Stian
Stil: 12,0 – 14,5 – 17,5

Bra sesong, bortsett fra starten. Klabbet litt i overrennet, for mye voks på skiene. Viser kjempetegn på god skiføring og god flytestilling midtveis, men pga. gammeldags hoppdress (keeperdrakt er bestilt) får han et dårlig utgangspunkt for nedslaget. Hever seg etter en dårlig start på sesongen og viser gode tekniske ferdigheter, bl.a. i form av en aerodynamisk kropp og et godt svev. Lander tungt med samlede bein, men fjellstøtt. Et stort og uforløst potensiale.

HOFF, Erik
Stil: 15,5 – 10,5 – 12,5

Håpløst utgangspunkt med et forferdelig treningsgrunnlag. Det nytter ikke å trene curling for å bli god i hopping. Med sin curlingsteinformede kropp har han verken vekt eller høyde på sin side. Har vekten på sin side i overrennet, men flakser som en kråke i selve svevet. Konservativ flytestilling med armene foran seg. Lander likevel med et brak og etterlater seg et digert krater i underrennet. Foretrekker alle andre taktikker enn det han får beskjed om.  69 meter i Planica er for kort, all den tid det er en 240 metersbakke. Flatt og dessuten juksenedslag.

THYGE NIELSEN, Andreas
Stil: 13,5 – 17,5 – 18,5

Starter rufsete. Roter fælt med hoppbrillene og problemer med hoppstillinga. Upåklagelig innstilling og gir seg aldri. Tar seg opp i selve svevet, en sats på kanten som mangler sammenligning i IL Tempo forøvrig. Leste i Der Spiegel at Jens Weissflog var imponert over et langt satstråkk. Jobber og jobber i svevet, forsøker å gjøre alt ut av ingenting. Til tross for bakvind nekter han å trekke opp føttene. Spiller på høyden og det gode satstråkket og lander godt nede i bakken. Lander med stil med flere antydninger til telemarknedslag. Har mye Michael Uhrmann i seg.

SARHEIM, Magnus André
Stil: 17,5 – 11,0 – 14,5
Vurderes som trener. Manifesterte før sesongen at i år skulle det satses. Tipp topp utstyr, enormt støtteapparat, gode treningsfasiliteter og god personlig oppbacking. Lover å filme og knipse bilder av skihoppene, uten at han greier å følge opp. Faller etter hvert totalt av og har knapt oppmøte verken på trening eller i renn. Trekkes kraftig. ”Hei, jeg er Magnus Sarheim og er trener for IL Tempo” forplikter og viser mer sitt sosiale vesen med å skravle og prate med skadde spillere enn å utvøe sitt virke som en kjeftende Mika Kojonkoski. Lar seg inspirere av en rekke gode hopp og viser sin kollektive optimisme i form av glød og inspirerende jeg. Savner stabilitet, men greier aldri å leve opp til de forventningene han selv satte, til tross for tendenser underveis.

GUTTORMSEN, Vidar
Stil:
17,5 – 17,0 – 7,5
Startet sesongen som indreløper, men etter å ha blitt vraket til første seriekamp må han starte sesongen på midtstopperplass. Imponerer alle og blir flyttet opp fra rekruttlaget og blir et soleklart førstevalg til  verdenscuplaget. Hevder seg blant de 10 beste i flere renn, før han plutselig uteblir. Gjør et lite comeback i borteoppgjøret mot Mausund, men uteblir så totalt og blir helt paralysert før landingsforsøket. Lander i flytestilling og setter seg dermed ut av spill for resten av sesongen.

IVERSEN, Bjørn Magnus
Stil: 18,5 – 17,5 – 15,5

Kaptein i hopplaget i Roar Ljøkelsøy-stil. Utviser ikke samme eleganse rent teknisk, men møter alltid opp først på trening, er den som entrer treningsfeltet først og forlater det sist. Åpner sesongen meget godt med en rekke gode enkelthopp, men utviser en negativ formkurve utover sesongen, hovedsaklig fra sommeren og utover.

INDERGÅRD, Ole Kristian
Stil: 17,0 – 9,0 – 6,5
Imponerer tidvis i starten av sesongen, men faller etter hvert av. Har negativ kurve hva vekt angår og blir veldig egosentrert ettersom han drar på seg lei en skade. Greier ikke å fullføre sesongen etter skadeproblemene, og fokuserer kun på egen sittestilling hjemme i egen sofa fremfor å hjelpe laget fra sidelinja. Subber nedi med rumpa allerede på hoppkanten og svikter i hoppet. Dvs. at han hopper rett og slett nedover i stedet for oppover. Uvisst om spilleren har landet eller om han fortsatt flyter rundt i sin egen selvmedlidenhet.

BJØRGUM, Tor Haakon
Stil: 0,0 – 15,5 – 1,5

Stiller til første testrenn helt uforberedt. Stiller med klappskøyter fremfor hoppski og får ikke lov til å hoppe. Aksepterer ikke å bli satt opp som reserve. Kommer tilbake etter sommeren og imponerer bl.a. med 2 scoringer mot Vestbyen og 2 poeng mot National 2. Midt i svevet kikker han til høyre og oppdager dårlige karakterer fra dommerne. River av seg skiene i protest og smeller høyreskia i bakhodet på Martin Schmitt, som aldri kommer tilbake i toppen av hoppsporten. Rennleder Walter Hofer stormer til og diskvalifiserer Haaken fra rennet og resterende verdenscuprenn denne sesongen.

ENOKSEN, Børge
Stil: 15,5 – 16,5 – 16,0

Kom inn i IL Tempo-miljøet rett foran 2007-sesongen. Godt treningsoppmøte og utviste både disiplin og innsats. Beskjeden type rent sosialt, men var på vei inn i miljøet før sommeren da han plutselig fikk et bedre tilbud fra Grøtøyhopp som stiller i Conintentalcupen. Har ikke lykkes etter overgangen og har etter hvert satset fremtiden innen jussen.

COELHO, Bruno
Stil: 9,5 – 13,5 - 16,5
Fotballens svar på hoppsportens Johan Munters, som flyttet til Sverige fra Indonesia. Satte et fargerikt preg på hoppsporten i 2000/2001-sesongen. Akkurat slik Bruno Coelho ble IL Tempos første liksomneger i 2005-sesongen. Han prater i alle fall som en, og hopper som en.

SKRETTING, Stein Roar
Stil: 13,5 – 18,5 – 19,5

Slunken type som ser mer ut som en bodybuilder enn en skihopper. Veldig anonym de første verdenscuprennene denne sesongen og ble sett mer på som en potet enn en klassehopper. Vant sitt første verdenscuprenn i 13-0 seieren over Vestbyen og var herfra og ut i en klasse for seg. Vant verdenscupen suverent og til alles store overraskelse. Har skapt enorme forventninger til seg selv foran VM-sesongen i 2008.

PRELLER, Carl Robert
Stil: 7,5 – 9,0 – 13,0
Illojal start da han pretenderer skade for å slippe å delta i det første verdenscuprennet i laghopping. Stiller med det skepsis ved sine lagkompisers ferdigheter etter at avhopperne Olsen, Jenssen og Johnsen har byttet statsborgerskap og signert for erkefienden Sverige. Preller lar seg straks imponere av det nye hopplandslaget og tar selv sats på sidelinja, sivil bekledning til tross. Søker om dispens underveis i laghoppinga og vil hoppe likevel, men får ikke lov. Stiller opplagt opp på de resterende rennene, helt til han igjen finner tilbake til sin illojale form og fremfever sterk økonomisk skade. Har ikke løst hopplisens på flere sesonger og blir bannlyst fra hoppsporten på ubestemt tidspunkt. Pluss for morsomt navn.

HOLMLI, Kent Stian
Stil: 12,5 – 16,5 – 18,0

Innleder sitt første hopp for sesongen som en kråke etter å ha feilposisjonert seg i utgangsstillingen på venstre back. Får etter hvert sentrert det som er en perfekt hoppkropp og er i balanse midtveis på hoppkanten. Utviser en voldsom spenst og talent og klinker til med 3 mål og 2 assist mot Vestbyen i vårsesongens siste kamp. Drar på seg en uheldig skade i satsøyeblikket og får et dårlig utgangspunkt for svevet. Drar voldsomt på mot slutten og avslutter med sesongens beste telemarknedslag. Terningkastet sier 6.

SOLEM, Morten
Stil: 18,0 – 11,5 – 16,0

Som den eneste med verdenscuperfaring fra tidligere ble det helt naturlig knyttet store forventninger til stilhopperen fra Nardo. Store ambisjoner og ser på 2. plass som et tap. Kan kanskje bli flinkere til å dra det postive ut av det negative og bevare dette så lenge som mulig. Sørger ikke etter tap, men feirer hardt etter seier. Mange verdenscupseire denne sesongen førte dermed til mye tiltaksløs fyll og er i ferd med å bygge en kropp som egner seg for alt annet enn skihopping, men mer for fotball.

HUSBY, Christian
Stil: 11,5 – 12,5 – 3,5
Kjent som “Eddie the Eagle”, en konkursrammet sådan. Kastet ut av verdenscuplaget midtveis etter at han ikke har ressurset til å løse verken lisens eller spilleberettigelse. Dette kuliminerer med at han allerede står i fare for å bli flyttet ned til rekruttlaget og Contintental Cup. Er mer en maskinhopper enn en stilhopper og føler at hans vesen ikke blir tilstrekkelig satt pris på. Avslutter sesongen med å kjøre en rekke ufine meldinger mot IL Tempos sportslige utvalg under hoppsamlingen på Mausundvær, en happening som er hans foreløpige siste. Boikottet IL Tempo-gallaen i sin egen lille demonstrasjon.

DARELL, Jo Espen
Stil: 12,5 – 18,0 – 10,0

Tenker på alle prisene han skal vinne ved sesongslutt og bestiller utenlandsreise på hoppkanten. Gjennomgår en fantastisk flykurve midtveis og legger til rette for skyhøyre forventninger både fra seg selv, lagkamerater og tilkskuere. Idet han går inn for landing, går Darell inn for protest og protesterer mot å gjøre landingen som alle andre. Lander baklengs, stående på én fot og mister balansen i avslutningsøyeblikket. Tankegangen er ikke bare helt bak mål, den er også over mål og meget sleivete. Forsøker seg på en piruett for piruettens skyld, men lykkes heller ikke med dette. Lander med et brak og kommer seg ikke opp på egen hånd.

THORSØ, Ketil
Stil: 11,5 – 13,5 – 18,5
Kom plutselig inn i hoppsirkuset litt ut i sesongen og ble med litt taktisk coaching om posisjonering plutselig et aktivum i sammenlagtkampen om verdenscuptroféet. Offer for for få renn og greide ikke å plukke nok poeng til å bli å regne med helt i toppen. Utvilsomt et stort talent, all den tid han har mye å gå på treningsmessig. En hopper som alltid gir alt. Veldig teknisk og da hovedsaklig i form at Augustine ”Jay-Jay” Okocha.

THYGE NIELSEN, David
Stil: 17,5 – 12,0 – 13,5

Kvalifiserte seg ikke til rennet, ikke til 1. omgangen og ikke til 2. omgangen. Fikk likevel stille i alle renn som prøvehopper, grunnet et wild card etter å ha laget tidenes nest beste fotballsang, kun slått av Ingebrigtsen og Flakne. Morsom skrue som det alltid er morsomt å se. Treningsvillig. Bra på å ta fra folk ballen, flink til å vurdere ballbane. Dårlig til å velge enkle løsninger. Elsker å være teknisk uten å ha teknikken til å være det.

EIKEBROKK, Erik
Stil: 16,5 – 14,5 – 17,0

Den eneste som tar verdenscuppoeng i starten av sesongen. Inspirerer resten av laget til en mer kollektiv poengsanking. Unødvendig mye nykker og har vanskelig for å respektere oppmøtetidspunkt, kommer alltid sent, men godt. Har en tendens til å heve seg ved behov.

Følgende greide ikke å kvalifisere seg til verdenscupen denne sesongen:
Marius Strand, Robert Kristiansen, Arne Aaslid, Thomas Mjølhus, Christian Mjølhus, Håkon Arne Hiller, Frank Halvei, Eirik Rønning, Eivind Bjaaland og Adam Saso.

 


| Bli en blogger også du | Les andre blogger |

 

Forum
 
Det skjedde