31.08.2001 00:00
Postet av Vidar Brøndbo Jenssen/ JJ

...JENSSENS JØRNE #5...

Til tross for sportslig framgang og økt aksept for IL Tempo i samfunnet, aner redaksjonen fare og mørkere tider i vente. Det er bedre å bygge bro enn å risikere beina på glatte steiner. Alt fra elementære glipp i administrasjonen til "vi er en fisk som aldri går i garnet"- holdning i spillergruppa, kan forhindre IL Tempo fra å spise kirsebær med de mellomstore i 2002-sesongen.

Men først til det positive som er å spore. Siden sist har Bjørn Magnus og Lars ankommet. Lars har allerede vist hva han kan bidra med. Han får oss til å løsne litt på jakka, samtidig som han har et potensialet til å bli Tempos driblefant nummer en. "Jeg kan mer," sier Lars ertende. Likevel er det Bjørn Magnus alle snakker om. Det som opptar oss i Jenssens Jørne'-redaksjonen er hans vinnende vesen. Allerede har vi sett en av hans mange filosofier i praksis. Ivers forklarer: "En tyr uten horn er en sau. Vi trenger ikke gjøre oss til en sau selv om bjørnen kommer. Og det finnes sauer som springer fra bjørnen". Bjørn Magnus frykter ingen, og dersom han møter overmakten spiller han i hvertfall med hjertet utenpå drakta. Denne tankegangen vil bli uvurdelig i kampen om opprykk til, og eventuelt i, 4 divisjon.

En bedre spillestall er nøkkelen som har åpnet døren for opprykk. Dessuten opplever vi av og til en forvandling fra en smule mekaniske gutter, til spillende, sprudlende og innsatsfylte menn, for ikke å si overmennesker. Det varmer ethvert IL Tempo-hjerte, dessverre gjelder dette kun på kunstgress, der vi banker de fleste. På grus flyter vi på gode enkeltmannsprestasjoner, men sliter med å etablere spill.

Av denne enkle grunn, er det utrolig frustrerende at ledelsen ikke har flyttet skjebnekampem mot Steindølene til kunstgress. Dette undergraver tilitten til mister IL Tempo, Erik Eikebrokk. Kanskje jobber Erik i det skjulte, men realiteten er at hvis det feiles av Erik her, vil det forsterke den allerede utviklende mistilitten til han som leder, noe som i fortsettelsen kan få katastrofale ringvirkninger. Jenssens Jørne' redaksjon vil i så fall kreve Eriks hode på fat.

Så til det som bekymrer oss mest. Ikke Erik eller spillernes manglende treningsiver som kan forhindre opprykk, men skitne tricks. Jenssens Jørne'- redaksjonen kaller en spiller fram på teppet. Kilder sier han har baksnakket Vidar og tidligere IL Tempo-spiller John Johnsen. Vidar og John føler seg stigmatisert og voldtatt på geledd. Sosiale relasjoner er av oss i Jenssens Jørne'-redaksjonen betraktet som bærebjelken, selve limet i IL Tempo.

Bedrevitere hevder denne striden er begynnelsen på slutten. Om de har rett, vil kun fremtiden vise...


| Bli en blogger også du | Les andre blogger |

 

Forum
 
Det skjedde