26.03.2006 13:03
Postet av Vidar Brøndbo Jenssen / JJ

...JENSSENS JØRNE #13
Forsvarsmenn på vei..?

Arg Bjaaland etterlyser tøffhet - saumfarer Trondheim etter forsterkninger. Stopperkjempen Nils Dalehaug snart klar?

Etter rekordlavt oppmøte på onsdagens løpetrening ga Eivind Bjaaland uttrykk for bekymring før søndagens kamp; "Sjetne har varslet luftangrep, tøft duellspill og skitne triks. Nå skal Sjetne være for begrenset rent talentmessig til å ryste oss selv med skitne triks, men varsellampa bør lyse. Legger vi ikke ned mer innsats kan selv Sjetne fremstå som et mangehodet uhyre. Vi ble feid av banen mot Freidig i en kamp vi fremstår som pjuskete, og nå må vi bevise at vi har typer som står oppreist når det blåser."

Da er det ikke oppmuntrende at treningsiveren er så som så, at vi mangler forsvarspillere og ikke minst spillere som løfter hodet i motgang og jobber i 90 minutter uavhengig av resultatet.

-Vi må ha forsterkninger for en god ellever vinner kanskje kamper, men ikke ligaen, uttalte Bjelle videre.

JJ-redaksjonen vet at klubben jobber med flere spillere som kan komplimentere stallen, hovedsakelig forsvarsspillere som kan styrke det porøse IL Tempo-forsvaret.

Flere rømte IL Tempo-skuta etter fjorårets skandalesesong. Erik Eikebrokk kalte de rotter. Men de rømte ikke alle som forlot skipet. Enkelte viste ryggen til Eikebrokks regime. Nils Dalehaug var en av dem. Nils er en midtstoppergigant med en krigers innstilling, og en galeislaves arbeidsvaner. Om han lykkes eller mislykkes, innsatsen ligger i bunn. Viljen til å ofre seg hundre prosent for laget. Legge alle musklene i duellene, spurte på seg en krampe eller to.

Nils legger igjen mer svette på treningsfeltet enn alle de andre til sammen. Ikke fordi han som enkelte andre IL Tempo-spillere er feite og dermed automatisk svetter mer, men fordi han har skjønt at man gjør i kamp som man gjør på trening.

Det siste året har ikke Nils vært motivert for fotball. Kun på byen har han virket motivert. Der er han en solariumsbrun kjekkasdandy med høy tøffingfaktor, machoklær og gullsmykker fordi han mener at jenter er som fluer. De danser rundt det som skinner. Systematisk og dedikert går han til verks straks han er innenfor dørene på Rio. Han sonderer dansegulvet og med stor iver jakter han på blondiner med høy kjolesplitt og lav moral.

Nils vakler rundt som en nyfødt kalv hver fredag og lørdag natt med nye erobringer rundt armen. Men de som står han nær sier han savner fotballen. Og IL Tempo savner Nils. Og med Bjaaland bak roret smatter Nils på fristelsen for å bli med igjen.

Et annet hett navn er "Hamsy" Hammer. Han er ingen stilist, men en slugger. "Hamsy" har det siste året vært profilert "hard man" i bedriftserien for Turbo FK. Hammer er beredt til å løpe gjennom murvegg dersom han blir bedt om det. JJ-redaksjonen har sett mer fotball enn de fleste og "Hamsy" er den eneste vi har sett som har sklitaklet med ansiktet i kamp med påfølgende brannsår i panna. "Hamsy" en anvending forsvarspiller som liker å dele ut smeller og som tilfører aggressivt press på ballfører. Selv om spilleren trives bra i Turbo FK sies det at han er lysten på å prøve seg i en større klubb og lokketonene fra 5 divisjonens gigant IL Tempo klinger stadig søtere.

Marius "Idi" Eide er en annen mulig løsning. Det solide back-esset ble ikke med på overgangen fra Othilienborg til IL Tempo i 2004 grunnet kneeskade og skepsis. I stedet gikk han inn i tenkeboksen og der ble han sittende. Og han sitter der enda. Etter to år i et smertehelvete ryktes det nå om at han er lysten på spill igjen. Eide er en spiller som knapt gjør feil i løpet av en sesong og kunne tilført stabilitet i de bakre rekker.


| Bli en blogger også du | Les andre blogger |

 

Forum
 
Det skjedde