22.06.2000 00:00
Postet av Vidar Brøndbo Jenssen/ JJ

...JENSSENS JØRNE #3...

Nå skal de faen meg få. Med denne innstillingen gikk
majoriteten av IL Tempos spillere til hatkampen mot Othilenborg. Ronny Gjevik, og forræderen med stor F Jørgen Winther, hadde få uker før seriestart valgt å spille i grønne trøyer framfor IL Tempos gule og svarte. Nå skulle de faen meg få.

De fikk ja, de fikk tre lettjente poeng mot et redusert og tafatt Tempo. Allerede før kampstart var vi på hælene i og med at vi kun hadde 10 disponible spillere. Vi ble tvunget til å tenke defensivt og måtte ilegge arbeidsoppgavene på første tredel av banen mest oppmerksomhet. Viktige virkemidler som formasjon og taktikk var dog høyst uklar, og etter at vi tidlig tok ledelsen på vår første og eneste sjanse i kampen, ble resten av omgangen preget av høylytte taktikkdiskusjoner. Den forsatte i pausen uten at vi kom fram til en felles løsning, mye grunnet tåpelige pillepåfunn.

Skulle vi pælme ballen høyest og lengst mulig neover riksvei 342, eller skulle vi av og til forsøke og hvile med ballen i laget ?. Jeg var til og med så dum å hevde at vi en sjelden gang kunne angripe kollektivt, og på den måten skape problemer for et av fotballnorges mest gavmilde forsvar.
Konsekvensen av at vi spilte en mellomting av to taktikker ble naturlig nok at vi sprang rundt som forvirra høns, og etter vår oppskriftsmessige utvisning var matchen i realiteten tapt. 

Othilienborg, med Jørgen Winther i spissen, hadde i uker før kampen signalisert at de skulle spille "hår på brystet fotball". Vi var forberedt på dette. Derfor er det særdeles skremmende at en halvskadet Ronny Gjevik vant flere dueller enn et samlet IL Tempo har maktet å vinne hele sesongen.

Selv om jeg for lenge siden har innsett at vårsesongen ville bli vanskelig med et tosiffert antall spillere i militæret, synes jeg likevell at det er tragisk at vi som møter ikke legger ned nok arbeid til at vi kan gå av med banen med rak rygg og hevet hode. Vi spiller som "kjerringa og unga".

Man skulle tro at et lag som verken tackler, lager frispark eller kommuniser og som på en god dag gir 1/3 pinne fra start av i kampene setter "fair play" i høysetet og bemerker seg positivt på "fairplay statistikken" Sannheten er en ganske annen. Vi pådrar oss gule eller røde kort hver gang en avgjørelse går i mot oss. Det er ikke tilfeldig at alle dommere misliker oss etter få minutter i hver eneste kamp. Det er heller ikke tilfeldig at enkelte dommere unnlater å møte på våre kamper. Anonyme kilder i fotballkretsen opplyser til Jenssens Jørne at dommere slåss om retten til å slippe å dømme oss. Kortene hagler etter gnelling og syting, og sist ble dommeren skandaløst nok truet med bank. Heretter skal kortene komme på ærlige tacklingsforsøk, ikke patetiske protester som sverter Temos renommé.

Vi forventer også at vi fra neste kam