19.04.2002 00:00
Postet av Vidar Brøndbo Jenssen/ JJ

...JENSSENS JØRNE #8...

Etter flere lange, dype samtaler med IL Tempo-kjenner Roger Kværnø, hvor tanker og følelser omkring IL Tempo og kommende sesong har stått i sentrum, har redaksjonen kommet fram til følgende: Rykker vi ikke opp i år har, Erik Eikebrokk kjempet forgjeves for en visjon, der han forsøker å forene toppfotball med innkluderende breddeidrett for bortkomnde sjeler. IL Tempo er i ferd med å ekspandere, og dette innebærer blant annet at vi har IL Tempo 2, et damehåndballag, og et innebandylag i vente. Derfor er det helt nødvendig at IL Tempo 1 blir et flaggskip, som går foran, symboliserer styrke og fungerer som blikkfang og sponsormagnet.

Kumulative vilkår må oppfylles dersom dette skal kunne bli mer enn en fjern utopi:

1) "IL Tempofamilien" må bli mer enn et fremmed begrep. Det skal være noe vi kjenner oss igjen i og kan være stolte av å være en del av. Dette innebærer at også spillere som ikke starter hver kamp og såkalt "stallfyll" må komme på hver trening, gjerne med et smil om munnen, og gjøre sitt beste ut fra iboende evner og annlegg. De med dame, familie eller hund må ta med disse på sammenkomster. Det er derfor bare å beklage ledelsens ansettelse av Emil Hauge. Redaksjonen frykter at Emil vil skremme bort nybegynnere, og skape irritasjon blant de etablerte i spillergruppa. Med sine kvalmende utstøt mot klubben og enkeltspillere, har det i hans korte virke som hjelpetrener oppstått en trend hvor mangel på finfølelse og anstendighet applauderes. Redaksjonen beundrer nesten hans rutinemessige nådløshet og ondsinnede innstilling til tidligere medspillere. Kan ikke annet enn å facineres av en slik mangel på alminnelig anstendighet.

Lenge har vi i JJ foreslått en spillende hjelpetrener. En skikkelse med naturlig autoritet, som ikke er autoritær. Et forbilde for de unge i klubben. En som kan sette fokus på de flakkende blikkene som florerer mellom konkurrerende spillere. En som kan snu trenden, der enhver forkjølelse har en lei tendens til å bli til kronisk bronkitt. En varm, faderlig figur som sjelden slenger med leppa. En som Magnus "Smørbukk" Sarheim.

Angående Sarheim ber redaksjoen spillerne vise forståelse for hans vanskelige periode, hvor fotballen kom i andre rekke. I 2000 gikk alt på skinner for go'gutten og han var banens beste hver gang. Men suksessen og komplimentene gikk til hodet på Magnus, spesielt etter han ofte ble gjenkjent på byen; " Jeg følte meg som en konge, brettet gjerne opp kragen på skinnjakka og tok meg en røyk. Jeg skulle være hipp og kul og mene noe om alt. Det var en voldsom påkjenning, jeg ble deprimert og reagerte med å mure meg inne i et halvt år."

2) Nøkkelspillerne må ta mer ansvar. Selv om de fleste spillerne har hatt en positiv læringskurve i vinter, og stallen er flesket enda fetere, er "The Fabulous Five," som består av Frank, Steinar, Hoff, Andreas og Jokka, nødt til å dra det tyngste lasset.

Mest skeptisk er vi til Frank Halvei. Keepertalentet lot oss i stiken utallige ganger i fjor. Redaksjonen ble dog grepet av Frank Halvei's ydmykhet, evne til å gå i seg selv og reagere positivt på kritikk på avslutningsfesten. Bot og bedring ble lovet og det vil alene gi 5-10 poeng ekstra, til tross for at vi har en solid reserve i Stig Arild.

En veltrimmet Joakim framstår igjen som en kraftpakke som kan velte et helt forsvar på egen hånd. Under Puma cupen var han ofte på banen ved IL Tempo mål, og aldri på banen ved baklengs. Siden det har vært en gjenganger i hele vinter, vitner det om at det oser kvalitet i hvert kilo med muskler fra angrepsesset. Vi tror dette blir sesongen han for alvor får levert varene. Sammen med Andreas tar han luven fra motstanderne hver trening ved å løpe litt mer og mye raskere. De får jobben gjort på best mulig måte, og bryr seg fint lite om stilpoeng.

IL Tempos grunnpilar, Steinar Larsen, har i vinter skuffet alle og da han på sist trening ga seg fordi han "merket han befant seg i høyden" på Lerkendal Kunstgress , reagerte spesielt Thomas Sundberg med avsky; "Det føles vanskelig å hakke på vår visekaptein, men juksemakere eller mennesker som spekulerer i regelverkets svakheter, vel vitende om at IL Tempo mangler sanksjonsmidler... Uansett ser jeg på Steinar som en betrakter, ingen leder. Og jeg er ikke med denne utbausaneringen verken redd for å å bli stemplet som lite sympatisk eller for å bli tatt av dage. Jeg er et rikt sammensatt menneske og dessuten banker jeg de fleste innen IL Tempo lekende lett. Målet mitt nå var ikke å spre frykt eller demonstrere min maskulinitet. Dette er heller ingen krisemaksimering, men dersom den allmenne oppfatningen nå er at jeg har rotet rundt i bikubben, er IL Tempo en attraksjon fattigere før sommeren setter inn."

3) Nyerværvelser må ta 4-6 poeng. Dette tror alle i JJ blir ren plankekjøring. Stig Arild er en enorm rersurs å ha på benken og en fremragende fargeklatt i garderoben. Arne vil sammen med Andreas tilføre en svært etterlengtet og herlig stabilitet og balanse i midtbaneleddet. Den arbeidssky midtbanen, som tidligere har kostet oss verdifulle poeng, er historie.

4) Stjerna må få skinne. Alle vet at Haaken har ekstremferdighetene og lidenskapen som kan ta klubben til nye høyder. Han innehar en fabelaktig, nesten overnaturlig, evne til å plassere seg riktig foran mål. Men systemet som brakte Erik suksess på CM 2001 er blitt Haakens problem. Et paradoks naturligvis, men slik er det. Han er fastlåst i et spillersystem og får ikke sprudle. "Geita kan bare spise der den er fastbundet," sier han selv. JJ redaksjonen krever at Haaken tildeles fri rolle fra første treningskamp av.

5) Vi må vise evne til å samle inn penger selv, ved dugnad eller noe annet. Vi ble positivt overasket da Arne begeistret kunne fortelle at Erik Eikebrokk hadde tatt med seg tre IL Tempo-kjekkaser, fotografer Thomas Sundberg og Morten Bremvåg og stylist Emil Hauge til Munkholmen for "Kjekkaskalender 2002". Det er usikkert hva kalenderen vil koste, men JJ redaksjonen kan eksklusivt avsløre hvem kjekkasene er;

Kjekkas 1, som innehar en kropp full av eleganse, har i kalenderen fått den søte merkelappen "sjarmtrollet". Erik Hoff er en enkel gutt fra landet, som setter pris på fotball, raske biler og pene damer. Ertende pirrer han småjentene med denne uttalelsen;" Jeg er enslig men ikke ensom"

Kjekkas 2 er er en råtass fra de dype skoger. En sann viking som drikker enorme mengder øl, slåss når han kan og nedlegger ukristelig mange damer. Med en kropp bygd for fart og spenning skal Steinar lokke damer til IL Tempo kamper. Vi har ikke tall på hvor mange ungpikehjerter den bredskuldrede playboyen kynisk har brukt og kastet, men likevel tror vi damene vil løpe mann av huse for å se Steinar i nettoen.

Redaksjonen er kun kritisk til prosjektet ettersom Thor Haakon Bjørgum er valgt som kjekkas nummer 3. Haaken eser ut. I fjor hadde han perfekt kropp og muskler i massevis. Nå har kroppen forfalt, og ølmagen buler. Han subber rundt i utvaskede klær og joggesko. Skjegget er uflidd og håret fett.

6) Vi må for alvor sette fokus på at du må røyke og banne for å være IL Tempo supporter.

Vi må legge alt til rette for å oppnå et bredere publikum. Kalenderen er en begynnelse, men også kakesalg og pauseunderholdning er idéer vi må bygge videre på.

Jenssen Jørne redaksjonen tror at hvis vi klarer å sette fokus på disse 6 punktene og fortsetter det harde arbeidet, vil opprykket komme av seg selv. Vi sammenligner de siste tre årene med en tøff jobb på jordet. Nå kommer innhøstingen.| Bli en blogger også du | Les andre blogger |

 

Forum
 
Det skjedde