17.11.2002 00:00
Postet av Vidar Brøndbo Jenssen/ JJ

...JENSSENS JØRNE #9...

Fredag kveld kommer Frank til å utbasunere 100% oppmøte på trening og seriegull. Hvert år gjør den feite taterbajasen det samme, og den hovne bleien har neppe slengt ut sin siste gallesyre.

Husk at dette er en løgners løfte. Samme mann hevdet i mars at han skulle piske tempospillerne i form. Istedet este han ut som alle andre. Lite minner om den nøttebrune muskelbunten som for 2 år siden var en poenggarantist alene. Han er dog ikke den eneste på IL Tempo som ikke lenger har en pærestram bakdel. "Alt under 100 er femi," humret Beider da han i siste seriekamp skuet bort på medspillerne. Feite menn svetter mer. Og det er et paradoks at en stram eim av gammel svette herjer Ladeanlegget etter oppvarmingen. Det verste er at spillerne hverken er joviale eller blide tross vekta, for IL Tempo har vært preget av strid, posisjonering og soloutspill i hele høst.

Sesongen har vært en sammenhengende tragedie på 16 akter, og jeg føler ubehag når jeg ripper opp i det som skjedde, spesielt mot Gimse og Klæbu. Det er for ille når lekne bønder finner IL Tempo så hjelpesløse at de kjører tuneller og triks for showets skyld, og høster latter fra tribunen. Vi falt sammen som et korthus i hver kamp det ikke gikk veien fra første poling på
ballen. Forsvaret må ta størsteparten av skylda. Før "Berginho" ble flyttet ned besto det av halvfeit fattigmannsdandy med pornobart, og en to meters lang dott som krydret storspill med tabber.

Onde tunger hevder JJ redaksjonen svartmaler virkeligheten, og at den som leter etter feil sjelden finner det vellykkede. I år var det dog heller lite å sette i plusskolonnen. Men som en løvetann opp gjennom asfalten, spratt Morten Berg. Ser man "Berginho" på gata, er det vanskelig å forestille seg at han kan spille fotball i det hele tatt. Gangen hans er feminin, beina spinkle, hoftene brede, skuldrene smale og brystkassen innsunket. Men han er sprek som en fole, ruver med hjertet utenpå drakta og løper til tanken er tom. Det mest positive med årets flausesong er likevel at det nå er lettere å vinne gehør for nye ideer og at vi til neste år kan slå nedenfra.

Alle er klar over at IL Tempo er en sovende kjempe som med trening kan ta medalje. Men selv den lengste reise starter med et skritt og da kreves innetreninger fra desember av. Fjorårets treninger hadde et fjasete og useriøst preg, men Lamøy lover å endre dette. Den feterte spilleren er en utpreget vinner som en gang sa: "Gjør det mulige istedenfor å snakke
om det umulige". Vettuge ord fra mannen som er er en torn i øyet på mange pga. hans skyhøye ambisjonsnivå. At Lamøy lover sponsor får oss til å undres over hva mannen er laget av. IL Tempo er intet yndet reklameobjekt fordi vi assosieres med øl, pizza og burgere.

En annen nyttig tilvekst er Eivind. Ingen har sett han, men sladder har vinger. Han skal være en kjempe med et herjet ansikt, lange krøller, massive skuldre og digre never. Velkommen Eivind. Vi trenger flere machospillere. Mandige menn med muskler og autoritet er kritisk mangelvare i IL Tempo.

At IL Tempo engasjerer og er mer enn uskyldig moro ble tydelig torsdag kveld, da Haaken boikottet hele festen. 2002 var frustrerende for stjerna vår. Bedrevitere hevder Hoff, Jokka og Berg var overlegne Haaken i år. Enkelte stjerner blir svarte hull på himmelen og går fort i glemmeboka. Jenssens Jørne redaksjonen tviler på at det skjer med Haaken og oddsen er heller liten forat degosen med vilje kommer glidende inn 10 minutter for sent for å gjøre entré med sine lange, tykke, glinsende lokker.

Årets gigant må i år bli Erik Hoff. Den lodne ungutten er 5 divisjonens suverene servitør, men i år har også målene kommet. Selv om han ikke tukter en knallgod Jokka på børsen, er han likevell den spilleren det oser mest respekt og minst svette av.| Bli en blogger også du | Les andre blogger |

 

Forum
 
Det skjedde